Dementie, en nu?

Groepsbijeenkomsten voor mantelzorgers, start 14 juni

Mantelzorgers nemen een groot deel van de zorg voor een naaste met dementie op zich. Zowel thuis als in het verpleeghuis. Als partner, familielid, buur, vriend of kennis. Mogelijk bent u één van die vele mantelzorgers in Nederland die dagelijks voor een naaste klaar staat.

De zorg voor een naaste met dementie is een verantwoordelijke en soms belastende taak. Zeker als u zelf op leeftijd bent of in combinatie met een baan en/of de zorg voor kinderen. Het is belangrijk om overbelasting te voorkomen en handvatten te hebben om ondanks de diagnose dementie het leven op een fijne manier voort te kunnen zetten. Om samen te blijven genieten van het leven.

Op 14 juni starten groepsbijeenkomsten voor mantelzorgers onder de titel ‘Dementie, en nu?”.

In het programma ‘Dementie, en nu?’ staan kennis over dementie en het behoud van de goede relatie met uw naaste met dementie of geheugenproblemen centraal. Daarnaast besteden we aandacht aan het draagbaar houden en maken van de zorg voor mantelzorgers. Elke bijeenkomst concentreert zich rond één thema, zoals invoelen in de beleving van mensen met dementie, omgaan met zorg en veranderd gedrag, uw zorgbelasting, communiceren met iemand met dementie, met familie en omgeving.

  • ‘Dementie, en nu?’bestaat uit tien bijeenkomsten.
  • U maakt deel uit van een vaste groep van 8 tot 10 deelnemers.
  • Elke week staat één thema centraal.
  • De bijeenkomsten zijn ’s middags en duren 2 tot 2,5 uur.
  • Twee coaches begeleiden de bijeenkomsten.
  • U leert meer over dementie en ontmoet lotgenoten. Samen praat u over wat u bezig houdt, de vragen die leven en de gewenste ondersteuning.
  • De bijeenkomsten vinden plaats in Dongen.
  • Deelname aan ‘Dementie, en nu?’ is gratis.
  • Data: 14 juni, 28 juni, 5 juli, 12 juli, 9 augustus, 16 augustus, 23 augustus, 20 september, 27 september en 4 oktober.

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden? Stuur een mail naar Doortje Huizinga, casemanager dementie Doortje.Huizinga@thebe.nl of bel naar 06-46327461.

Heeft u behoefte aan opvang van uw naaste tijdens de bijeenkomsten? Geef dit dan door bij uw aanmelding, wij denken graag mee over opvang.

Wat Mijzo nieuwsgierig maakt

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail