Een bijzondere locatie

Woensdag 29 september 2021 was het eindelijk zover. In aanwezigheid van demissionair minister Hugo de Jonge, burgemeester van Geertruidenberg Marian Witte en wethouder Adriaan de Jongh, is locatie De Riethorst officieel geopend. Een jaar later dan gepland en minder groots dan gehoopt, maar desondanks toch feestelijk en bijzonder om mee te maken.

Het afgelopen jaar was bijzonder, maar ook heftig. De verhuizing naar de nieuwe locatie midden in coronatijd. De zware periode waarin De Riethorst als cohort werd ingericht, iedereen in volledige bepakking zorg moest verlenen en familie op afstand moest blijven. Een periode waarin we afscheid moesten nemen van een aantal cliënten op een manier die totaal niet goed voelde.

In diezelfde periode moesten we ook wennen aan de nieuwe locatie en de nieuwe manier van werken. Er waren behoorlijk wat opstartproblemen. Bedachte werkprocessen moesten meermaals worden bijgesteld. Technologie moest worden aangepast. Maar gaandeweg het jaar ging het steeds beter lopen en ontdekten we de vele voordelen van dit prachtige gebouw. De loopruimte en de vrijheid die cliënten ervaren. De vele mogelijkheden die de locatie biedt om tot rust te komen of juist uitgedaagd en geprikkeld te worden. De vele sociale contacten die de cliënten onderling ervaren en het zo goed als ontbreken van agressie voortkomend uit belemmeringen. En toch raak je ook snel gewend en ga je zaken die eigenlijk best bijzonder zijn als normaal beschouwen.

Dat was misschien nog wel het meest bijzondere van de opening. Naast de complimenten over de sterke visie van het leven in vrijheid en de mooie woorden over de bouw, de inrichting en de zorgtechnologie, waren de genodigden vooral oprecht enthousiast over de alertheid van de cliënten die hier wonen, de eigen regie die cliënten hier ervaren en de vrijheid die we creëren waardoor de kwaliteit van leven van onze cliënten dagelijks wordt verhoogd. Het maakte het gewone weer speciaal en liet ons zien hoe bijzonder deze locatie eigenlijk is en wat we allemaal realiseren. Eigenlijk was dat het mooiste cadeau van deze dag.

Wat Mijzo nieuwsgierig maakt

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail