Een dag met een lach en een traan

De Riethorst in Geertruidenberg is een unieke zorglocatie waar leven in vrijheid centraal staat. Cliënten houden hier zoveel mogelijk regie over hun eigen leven. Ze hebben alle ruimte om zelf te bepalen wat ze kunnen of willen. Waar dat niet meer gaat, staan onze bevlogen medewerkers klaar. Zorgtechnologie helpt op een veilige manier de vrijheid te behouden. José de Groot, teammanager zorg & welzijn, schrijft regelmatig een blog over haar ervaringen binnen De Riethorst.

Vandaag was een speciale dag. Alle cliënten werden gevaccineerd tegen corona. Uiteraard hebben we er een feestje van gemaakt. Er was taart, een hoop gezelligheid en individuele begeleiding voor de cliënten die het best wel spannend vonden. En het is ons gelukt! Het ging super snel en goed. In de middag was iedereen gevaccineerd.  

Enkele cliënten waren door alle commotie overprikkeld en reageerden geagiteerd. Het fijne van zorglocatie De Riethorst is dat er genoeg plekjes zijn om je even veilig terug te trekken en weer tot rust te komen. Bij het biljart is zo’n plek. Daar staan van die lekkere hoge zitstoelen waarin je even kunt verdwijnen en waar niemand je lastig valt. En daar troffen we een van de cliënten aan. Stuurs kijkend, niet benaderbaar, onderuitgezakt en met zijn rechterbeen hangend over de stoelleuning.

Een van zijn favoriete zusters liep naar hem toe. Ze ging voor hem zitten en keek hem lachend aan. Zijn gezicht brak open met een stralende lach. Hij ging recht zitten, raakte met beide handen haar gezicht aan en alles was weer goed. En daar gingen ze dan. Samen op weg naar de koffie. Voor de laatste keer. Want het was haar laatste dag bij ons. Ze wisselt van leerplek.

Bij het afscheid vroeg ze of ze terug mag komen bij ons. En dat mag ze. Want zij heeft iets wat niet te leren is. Een groot hart met veel compassie en inlevingsvermogen. Samen met deze cliënt kijken we reikhalzend uit naar de dag dat ze haar diploma haalt en weer terug is bij ons. Thuis op De Riethorst.

Wat Mijzo nieuwsgierig maakt

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail