Een geuzennaam

De Riethorst in Geertruidenberg is een unieke zorglocatie waar leven in vrijheid centraal staat. Cliënten houden hier zoveel mogelijk regie over hun eigen leven. Ze hebben alle ruimte om zelf te bepalen wat ze kunnen of willen. Waar dat niet meer gaat, staan onze bevlogen medewerkers klaar. Zorgtechnologie helpt op een veilige manier de vrijheid te behouden. José de Groot, teammanager zorg & welzijn, schrijft regelmatig een blog over haar ervaringen binnen De Riethorst.

Na het ontbijtbuffet in de grote keuken gaat een aantal dames van de diverse huiskamers altijd gezamenlijk koffiedrinken bij de kiosk. Even op visite bij de buren! Meestal wordt er gewoon lekker gekletst over wat ze op dat moment bezighoudt en soms wordt de krant of het maandblad Vorsten voorgelezen. Willem-Alexander en Máxima zijn zeer geliefd in ons huis.

Je hoort er mooie verhalen van vroeger over de kinderen, over waar ze woonden en wat ze deden. De een vertelt dan meer dan de ander. Sommige dames zeggen niets, maar luisteren en genieten gewoon van de gezelligheid. Vaak worden er ook erg rake opmerkingen gemaakt. Dat zorgt dan voor veel gelach en hilariteit, zowel bij de dames zelf als bij de zorgmedewerkers die erbij zitten. Dat deze opmerkingen niet altijd even genuanceerd zijn, heb ik aan den lijve mogen ondervinden.

Op een ochtend liep ik op mijn hakken best snel langs de kiosk en hoorde een mevrouw roepen: “Da’s ook een echte dragonder en moet je horen hoe ze klost.” Ik was er even stil van, maar het zorgde binnen de groep en ook bij mij wel voor veel gelach. Een paar dagen later liep ik weer langs en kreeg ik weer te horen dat ik kloste. Ik sprak met de groep af voortaan zachter te lopen en enigszins op mijn tenen. Dat vonden de dames een goed idee.

Een half uurtje later liep ik weer langs, langzamer en op mijn tenen zoals afgesproken. Ik was er best trots op. Maar helaas riep mevrouw me weer na: “Ut hèd nie veul geholpen.” En daar kon ik het dan mee doen. Het bezorgde iedereen weer een hoop lol. Ik draag hem dan ook maar met trots. Mijn geuzennaam Dragonder. Wel ga ik op zoek naar een paar nieuwe sneakers. Kijken of dat helpt!

Wat Mijzo nieuwsgierig maakt

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail