Mijzo onderzoekt of de HelpSoq kan bijdragen aan de zelfstandigheid van cliënten

Iedereen wil zo lang mogelijk thuis blijven wonen, vitaal en zelfstandig zijn en onafhankelijk van zorg. Mijzo wil dat stimuleren. We zijn continu op zoek naar hulpmiddelen die aan die zelfstandigheid bij kunnen dragen. Binnen het programma Langer Actief Thuis (LAT) onderzoeken we op dit moment samen met de leverancier of de HelpSoq hier een rol in kan spelen.

Wat is de HelpSoq?

De HelpSoq is een hulpmiddel voor het aantrekken van steunkousen. Deze is voorzien van een elektrische motor om het lastige en zware opspannen van de kous te automatiseren. De kous wordt voorgevouwen op een brede ring. Vervolgens wordt de ring over de voet en het been geschoven, waarna de kous moeiteloos van de ring afglijdt en om het been past.

Inzet HelpSoq

De Helpsoq, winnaar van de Nationale Zorginnovatieprijs, is in eerste instantie ontwikkeld om zorgmedewerkers te ondersteunen bij het aantrekken van steunkousen bij cliënten. Een belangrijke doorbraak, omdat dit al jaren een tijdrovende en zware klus is. Het hulpmiddel wordt op dit moment binnen verschillende zorgorganisaties getest en de eerste bevindingen zijn veelbelovend. Gebruik van de HelpSoq levert tijdwinst op en is minder belastend voor de zorgmedewerkers.

Onderzoek

Binnen Mijzo gaan we nu onderzoeken of de HelpSoq ook door cliënten kan worden gebruikt. Dit zou de zelfstandigheid van veel cliënten enorm vergroten. Op deze manier kunnen zij hun steunkousen zelf aantrekken en hoeven niet te wachten tot een zorgmedewerker hierbij ondersteunt.

Wat Mijzo nieuwsgierig maakt

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail