Veel input opgehaald tijdens succesvolle Mijzo Hackathon

Donderdag 13 april was het zover! De Mijzo Hackathon: Zorgberoepen van de Toekomst vond plaats in het prachtige NEO KVL Hotel in de Leerfabriek in Oisterwijk. Zo’n 60 enthousiaste deelnemers kwamen bijeen om samen in creatieve sessies aan de slag te gaan met het bedenken van vernieuwende, toekomstbestendige functies die een belangrijke bijdrage leveren aan het samen invulling geven aan de maatschappelijke opgave waar we voor staan. Het was een zeer geslaagde dag waarbij we enorm veel input hebben opgehaald.

Onder leiding van illusionist Niels Houtepen werd het evenement toepasselijk geopend. Zo liet hij zien hoe je soms letterlijk out of the box moet denken met illusies die het brein doen verwonderen. Daarnaast ging hij in gesprek met Patrick de Rooij (bestuurder Mijzo) en Philip Idenburg (lid raad van toezicht Mijzo) over het belang van de zorgtransformatie om daarmee het doel van de Hackathon helder te schetsen. Vervolgens nam Renée Hulst, adviseur innovatie bij Mijzo en begeleider van de creatieve sessies, het stokje over om de deelnemers mee te nemen in de stappen en ‘spelregels’ van het creatief denken. Want hoe doe je dat eigenlijk?

Na een korte kennismaking met elkaar ging de groep geïnspireerd aan de slag in een aantal creatieve sessies. De groep bestond uit zowel medewerkers van Mijzo, medewerkers van andere zorg(gerelateerde) organisaties én medewerkers van bedrijven buiten de zorgsector. Door deelnemers met verschillende perspectieven samen te brengen kwamen de meest verrassende en inspirerende ideeën naar boven. Er is dan ook veel input verzameld waarmee een speciaal team van ‘omdenkers’ (bestaande uit deelnemers van de Hackathon) zelfs al aan de slag is gegaan om tot een concreet functieprofiel te komen dat aan het einde van de avond werd gepresenteerd.

We willen alle deelnemers van harte bedanken voor al hun enthousiasme, energie en waardevolle bijdragen. Dankzij hen kunnen we nu al spreken van een groot succes. De komende tijd gaan we binnen Mijzo hard aan het werk om met deze ‘brij van ideeën’ tot een aantal gloednieuwe functieprofielen te komen voor toekomstbestendige beroepen in de VVT. Bekijk hieronder de aftermovie van de inspirerende Mijzo Hackathon.

Wat Mijzo nieuwsgierig maakt

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail