Waardevol contact als onderdeel van het dagelijks leven in het verpleeghuis

Inspiratiebijeenkomst ‘Echt waardevol contact’

Op woensdag 22 juni j.l. was de online-inspiratiebijeenkomst ‘Echt waardevol contact’. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door Leven lang Leven en Radicale Vernieuwing Zorg in samenwerking met Mijzo.

Werkelijk waardevol contact met cliënten, je cliënten écht kennen en hun belang altijd vooropstellen. Dat blijft het uitgangspunt voor waardevolle zorg te midden van alle spannende ontwikkelingen die gaande zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat dit waardevolle contact daadwerkelijk onderdeel wordt van het dagelijks leven en werken in het verpleeghuis? Dat was de vraag die centraal stond tijdens de inspiratiebijeenkomst.

Leven Lang Leven is een positieve beweging rondom fijn ouder worden, die zich richt op een nieuwe visie en aanpak op oud worden. Radicale Vernieuwing Zorg droomt van zorg waarin mensen het belangrijkst zijn en niet regels, protocollen of gewoonten. Uniek aan de beweging is dat alle betrokkenen in en rond de deelnemende organisaties samenwerken aan dit perspectief. 

Tijdens de online-inspiratiebijeenkomst gaf Mireille de Wee, bestuurder van Mijzo, een beschouwing op de ontwikkelingen die momenteel gaande zijn binnen het zorgsysteem en hoe Mijzo hierop anticipeert. De beschouwing werd vervolgd door inspirerende deelsessies die bestonden uit praktijkverhalen met methoden om écht met elkaar in contact te komen. Bekijk onderstaande video en lees meer op de website van Radicale Vernieuwing Zorg.

Wat Mijzo nieuwsgierig maakt

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail