Extra ondersteuning

Inzet vrijwilligers en familie

De verwachting is dat corona nog langere tijd onder ons zal zijn. Alleen samen komen we deze periode door. Door professionele zorg te combineren met extra inzet van vrijwilligers en familie, willen we samen zorgen dat cliënten voldoende aandacht krijgen en dat medewerkers ondersteund worden en met plezier hun werk kunnen blijven doen.

Via de locatie kunt u als vrijwilliger of familie benaderd worden om extra ondersteuning te bieden aan de zorgteams om met elkaar het hoofd te bieden aan deze bizarre tijd, die de wereld op z’n kop heeft gezet. Uiteraard kunt u op ons rekenen dat we de stappen veilig en verantwoord zetten.

Zie ook het nieuwsitem in EenVandaag waar landelijk aandacht gevraagd is voor welke uitdagingen we nu en in de toekomst staan.

Regionale samenwerking

Regionale en collegiale ondersteuning in bijzondere tijden

Door de aanhoudende coronapandemie blijft de druk in de zorg onverminderd hoog. Ook op de zorglocaties van Mijzo ervaren we dit dagelijks. Om de kwaliteit van zorg te kunnen blijven bieden die de cliënten van Mijzo gewend zijn en te zorgen dat de medewerkers hun zware taak kunnen blijven volhouden, zoeken we actief naar passende oplossingen voor extra ondersteuning.

Samenwerking in de regio

Zo is ook de regionale samenwerking met de Efteling ontstaan. Sinds half november werken medewerkers van de Efteling op meerdere locaties van Mijzo. Zij ondersteunen bij allerlei taken en werkzaamheden, behalve bij de zorgtaken. Denk aan koffie/thee en maaltijden serveren, een tafel dekken op een woongroep, opruimen of schoonmaken, een cliënt gezelschap houden of een stukje wandelen of fietsen met de cliënten. Stapsgewijs wordt de ondersteuning van de collega’s van de Efteling uitgebreid naar meer locaties om flexibele ondersteuning te bieden aan de zorgteams en de cliënten. Door deze bijzondere samenwerking wordt de druk op de zorg voor een deel opgelost.

Collegiale ondersteuning

Ook door vrijwilligers, familieleden en medewerkers vanuit de ondersteunende diensten wordt een helpende hand geboden. Bestuurder Mireille de Wee: “Het is hartverwarmend om te merken dat zoveel mensen de zorg een warm hart toedragen. Dat doet ons goed. We zijn erg blij met de samenwerking met de Efteling en zien dat de integratie van de medewerkers vlekkeloos verloopt. Ook voor de onvermoeibare inzet van alle medewerkers van Mijzo zijn we zeer dankbaar. Door de krachten te bundelen, zorgen we er samen voor dat de cliënten de benodigde zorg blijven ontvangen.’’

Een luisterend oor voor medewerkers, cliënten en naasten

We leven en werken in een bizarre tijd waar Corona het gesprek van de dag is.Het vraagt veel van ons allen oplichamelijk, mentaal en psychischgebied.

De extra inzet, een (nog) hogere werkdruk, het gemis van geliefden en bekenden en een beperkingvan onze bewegingsvrijheid hebben grote impactop het leven van ons allemaal. Kortom, deze situatie vergt veel van medewerkers, cliënten en naasten waar wij een luisterend oor voor willen bieden via een speciaal telefoonnummer: de Luisterlijn.

De Luisterlijn is bedoeld om vragen te stellen, zorgen te uiten, angst, verdriet of onzekerheden te delen met een professionele medewerker. De medewerker zal naar jou/u luisteren wat deze tijd losmaakt en proberen waar mogelijk geruststelling te geven.

Deze service is er voor alle medewerkers, cliënten en naasten van Mijzo.

Bereikbaarheid Luisterlijn

Maandag t/m vrijdag: 10:30 – 11:30 uur / 14:00 – 15:00 uur / 18:00 – 18:30 uur
Zaterdag en zondag: 09:00 – 12:00 uur

Telefoonnummer: 085-8082050