Vaccineren   

Mijzo steunt het vaccinatieprogramma

Dagelijks ondervinden we allemaal de impact van corona. We doen er alles aan om de verspreiding van corona te beperken, maar daarmee zijn we nog niet beschermd tegen het virus. Om corona onder controle te krijgen, is het belangrijk dat zoveel mogelijk Nederlanders zich laten vaccineren.

Met een vaccinatie bescherm je niet alleen jezelf, maar ook je familie, vrienden en de kwetsbare mensen om je heen. Wij steunen als Mijzo daarom het vaccinatieprogramma. De keuze of iemand zich laat vaccineren is een individuele afweging.

Vaccinatie medewerkers gestart

Een eerste groep medewerkers van Mijzo heeft een uitnodiging ontvangen om een afspraak te maken voor vaccinatie. Het gaat om (zorg)medewerkers die direct cliëntencontact hebben binnen de verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen. Stagiaires, leerlingen, ZZP’ers en uitzendkrachten vallen hier ook onder. Daarna zijn de medewerkers aan de beurt die werkzaam zijn binnen de wijkverpleging, dagbehandeling en dagbesteding. Overige medewerkers die niet direct in contact staan met de cliënten volgen later in het vaccinatieprogramma. Hetzelfde geldt voor vrijwilligers, mantelzorgers en samenwerkingspartners die regelmatig op locatie zijn. Gezien het beperkt aantal beschikbare vaccinaties ontvangen deze groepen (nog) geen uitnodiging. Dit is zo door de overheid bepaald. Volgens de landelijke richtlijn blijven we met z’n allen werken, ook als iemand gevaccineerd is, de bestaande protocollen volgen en blijven de standaard maatregelen zoals 1,5 meter afstand, handhygiëne enz. van kracht.

Vaccinatie cliënten Mijzo

Cliënten van verpleeghuizen behoren tot de eerste groep die in aanmerking komt voor een vaccin. De vaccinaties voor de eerste WLZ-cliënten met behandeling van Mijzo zijn besteld. De levering wordt in de week van 25 januari verwacht. De voorbereidingen zijn getroffen om direct te kunnen starten met vaccineren zodra de vaccins binnen zijn op locatie. Cliënten/contactpersonen hebben meer informatie ontvangen en is gevraagd om hun toestemming voor vaccinatie.

Meer weten?

Voor betrouwbare informatie verwijzen we naar www.coronavaccinatie.nl. Op deze website zijn ook veelgestelde vragen te vinden.

Downloads

RIVM uitleg over ‘Vaccinatie tegen corona’
Vaccin in het kort – Pfizer/BioNtech
Vaccin in het kort – Moderna vaccin
Informatie over landelijke registratie
Veelgestelde vragen over vaccineren voor cliënten en contactpersonen

Vragen? Bel 0416 30 14 00
Stuur een e-mail