16 november 2020 | Persbricht 

Efteling en Mijzo slaan handen ineen
Regionale ondersteuning in bijzondere tijden

Noord-Brabant, 16 november 2020 – De Efteling en ouderenzorgorganisatie Mijzo gaan vanaf vandaag een samenwerking aan. De druk in de zorg loopt op door de aanhoudende coronapandemie. Efteling-medewerkers bieden een helpende hand om de teams in de zorg te ondersteunen en cliënten een fijne dag te bezorgen.

Download het volledige persbericht.

 

15 november 2020 l NOS Nieuwsuur

De zorg voor mensen met dementie én corona is loodzwaar

Bekijk hier het videofragment.

4 november 2020 l Artikel Het Kontakt 

Zorgorganisaties zoeken helpende handen vanwege tweede coronagolf. 

Lees hier het volledige artikel.

3 november 2020 l Artikel Brabants Dagblad - De Langstraat

Verpleeghuizen vragen hulp van buiten: ‘Zonder extra mensen wordt het zwaar’
Meer werk, minder personeel. Verpleeghuizen in De Langstraat en het Land van Heusden en Altena roepen vrijwilligers en mantelzorgers op om bij te springen. Zonder extra vrijwilligers is het moeilijk vol te houden.

28 oktober 2020 | Concert van Hoop

Medewerker Tim Haverkamp van Mijzo werkt als beweegagoog bij locatie Zonnehof in Tilburg. Tijdens de lockdown in maart jl. viel zijn werk ineens stel. In plaats van bij de pakken neer te zitten pakte hij zijn gitaar en ging hij langs de woongroepen om ouderen op te vrolijken. Tim vertelt woensdag zijn verhaal in het tv-programma 'Concert van Hoop' van de EO op NPO 1.

Concert van hoop
Op woensdag 28 oktober om 20.30 uur op NPO 1 presenteert Bert van Leeuwen het ‘Concert van hoop’ live vanuit Rotterdam Ahoy. Tijdens dit concert vertolken bekende artiesten - Maan, Miss Montreal, Van Velzen, Andre Hazes Jr., Nick & Simon, Elske DeWall en Trijntje Oosterhuis - hoopvolle muziek waarmee zij Nederland een hart onder de riem steken.

In deze uitzending is Tim Haverkamp te zien met zijn gitaar.


21 oktober 2020 I Locatie Buurstede in EenVandaag

Waar ziekenhuizen zorg kunnen afschalen, is dat voor verpleeghuizen onmogelijk. De enorme puzzel om in deze tijd de roosters rond te krijgen, is een voorproefje op wat we de komende jaren in de ouderenzorg kunnen verwachten. We zullen toegaan naar een mix van professionele en niet professionele hulp in onze verpleeghuizen. EenVandaag filmt hierover op één van de locaties van Mijzo.  

 

19 oktober 2020 I artikel in de Volkskrant

‘Mantelzorgers en familieleden moeten bijspringen in de verpleeghuizen'

Lees hier het volledige artikel.

Reacties (0)

Reactieformulier

500 Resterende tekens