Vrijwilligerswerk

Vrijwilligers zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving en onze organisatie. Binnen Mijzo zetten ruim 2000 vrijwilligers zich op verschillende manieren in voor de cliënten. Mede door hun inzet kunnen we de persoonlijke aandacht voor cliënten vergroten en hun leefwereld verruimen en veraangenamen. Als vrijwilliger bent u dus erg belangrijk voor onze organisatie.

Mijzo is een open organisatie, waar u zichzelf kunt zijn en waar u gezien en gewaardeerd wordt. U ervaart de vrijheid om cliënten bij te staan in het maken van hun eigen keuzes en beslissingen. U kunt ervoor kiezen om te ondersteunen bij groepsactiviteiten of een cliënt individuele aandacht te geven. De mogelijkheden zijn talrijk. Wellicht wilt u ondersteuning bieden op een woongroep, op bezoek komen met uw huisdier, meegaan met uitstapjes, muziek maken of helpen bij het verzorgen van de dieren en de (moes)tuin.

De juiste vrijwilliger op de juiste plek

Iedereen heeft zijn of haar eigen kwaliteiten, hobby’s en talenten. Dat geldt natuurlijk ook voor u. Deze willen we dan ook graag als uitgangspunt gebruiken. Onze coördinator vrijwilligers kijkt tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek samen met u hoe uw kwaliteiten en positieve energie het leven van cliënten kunnen verrijken. Wat geeft u voldoening? Waar wordt u vrolijk van? Vanuit uw wensen, kwaliteiten en talenten gaan we samen op zoek naar een geschikte invulling, zowel in activiteiten als tijdsinvestering. U heeft binnen Mijzo de mogelijkheid om verschillende activiteiten te ontdekken. Na een proefperiode kiest u voor een activiteit die bij u past.

Wilt u vrijwilliger worden?

Heeft u zin en tijd om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Neem dan contact op met een van de vrijwilligerscoördinatoren. Hun gegevens zijn te vinden op www.werkenbijmijzo.nl/vrijwilligers.

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail