Oosterheem

Riante moderne zorglocatie aan de rand van Oosterhout centrum

Van harte welkom bij Oosterheem, één van de zorglocaties van Mijzo! Oosterheem is een prachtige moderne locatie in Oosterhout (Noord-Brabant). Eén van de afdelingen is speciaal ingericht voor cliënten met psychogeriatrische aandoeningen. Op de overige drie afdelingen woont een gemêleerd gezelschap aan cliënten met psychogeriatrische aandoeningen zoals dementie, en cliënten met een lichamelijke aandoening. Het streven van Oosterheem is om een goede balans tussen uw welzijn en uw medische behoeftes te vinden.

Samen verantwoordelijk

Oosterheem moet uw thuis zijn, met alle ruimte om zelf te bepalen wat u kunt of wilt. Dit betekent dat veel zaken blijven zoals u gewend bent. Uw familieleden, vrienden of kennissen blijven betrokken bij uw dagelijks leven. Wij kijken samen met u en uw naasten hoe wij dit het beste kunnen realiseren. Hiervoor gebruiken we de schijf van vijf:

Schijf van vijf

Typisch Oosterheem

Vernieuwing naar behoeften cliënten

Via de ruime entree treedt u binnen in het riante pand met de in 2020 geheel vernieuwde centrale ruimte. Een bijzondere verbouwing gezien de cliënten dit, onder begeleiding, geheel naar eigen behoeften hebben ingericht. Het woon-leefgenot van de cliënten stond hierbij centraal. Zo mag de biljarttafel niet ontbreken en is er volop ruimte om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie, thee of een borrel. Er kan met recht worden gezegd dat bij Oosterheem rekening wordt gehouden met uw individuele wensen. Cliënten wonen hier dan ook met veel plezier.

Brein Omgeving Methodiek

Bij Oosterheem bieden we cliënten met dementie een vullend dagprogramma volgens de Brein Omgeving Methodiek. Dit is een wetenschappelijke methodiek waarmee de omgeving van mensen met dementie in kaart wordt gebracht. Medewerkers bieden aangename, eenvoudige en gevarieerde activiteiten die met het ritme van de dag meegaan. Deze worden afgewisseld met momenten van rust. Zo krijgt u vooral doelgerichte, gunstige prikkels en het stelt u in staat de dagelijkse gang van zaken intuïtief te beleven.

Van eetmoment naar beleefmoment

Sinds de zomer van 2020 zijn er koks werkzaam op Oosterheem die dagelijks vers koken. Zij maken complete driegangenmenu’s waarbij u de mogelijkheid heeft te kiezen tussen twee verschillende hoofdgerechten. Hen aan het werk zien in de open keuken is een waar feest om naar te kijken. ’s Ochtends kunt u al aanschuiven aan de ‘proeftafel’ om lekker voor te proeven. De koks horen graag van u wat u lekker vindt en wellicht heeft u zelf een recept waarmee ze aan de slag kunnen. Zo worden de eetmomenten, ‘beleefmomenten.’ 

Wat Mijzo bijzonder maakt… is dat ik elke ochtend het avondeten mag voorproeven

Van eetmoment naar beleefmoment

De appartementen

Oosterheem beschikt over 128 appartementen verdeeld over vier afdelingen. Iedere afdeling bevindt zich op een eigen verdieping en beschikt over één of meerdere gezellige gemeenschappelijke huiskamers. De huiskamers zijn speciaal ingericht voor cliënten die gebaat zijn bij meer ondersteuning en structuur.

Alle appartementen zijn licht en ruim opgezet: een fijne plek om thuis te komen. Ze hebben een separate bad-, slaap- en woonkamer. De woonkamer is uitgerust met een kitchenette. In de badkamer heeft u uw eigen douche, wastafel en toilet. Er is standaard een hoog-/laagbed in uw appartement aanwezig, maar het is natuurlijk ook mogelijk uw eigen bed mee te nemen. Richt uw kamer in met uw persoonlijke meubels en spullen en maak het echt tot uw thuis.

Activiteiten

Bij Oosterheem stellen wij u in de gelegenheid deel te nemen aan een ruim aanbod van activiteiten. De zorgteams zijn uitgerust met meerdere gekwalificeerde activiteitenbegeleiders. Zij organiseren zowel op de afdeling, als in de centrale ruimtes diverse activiteiten zoals bingo, yoga, handwerken, biljarten of de beautyclub. De meeste gratis, en sommige tegen een kleine vergoeding. Kom ook eens naar ontmoetingsruimtes De Klappij en De Stiffel. Gezellige plekken waar cliënten een praatje maken met elkaar, de krant lezen of een drankje nuttigen. Er worden ook diverse vieringen georganiseerd. Daarnaast kunt u op het terras lekker van het zonnetje genieten of een frisse neus halen. Of ga eens samen met een naaste of vrijwilliger op pad met de duofiets.

Logeerzorg

Oosterheem biedt logeerzorg. Op deze locatie kan uw naaste een korte periode terecht als u als mantelzorger met vakantie gaat of even tijd nodig heeft om op adem te komen. Mijzo neemt dan tijdelijk de zorg naaste over.

Als u in aanmerking wilt komen voor logeerzorg, heeft u een indicatie nodig voor Wlz of Wmo. Via het CIZ kunt u een aanvraag doen voor een Wlz-indicatie. Uw huisarts kan u hierbij helpen of u kunt contact opnemen met een zorgadviseur van Mijzo. Ondersteuning vanuit de Wmo kunt u aanvragen via uw gemeente.

Ligging

Zorglocatie Oosterheem ligt in een gemoedelijke woonwijk aan de rand van het centrum van Oosterhout (Noord-Brabant). Met een bushalte op loopafstand aan de Leijsenhoek is de locatie goed bereikbaar. Aan de voorzijde van het gebouw bevinden zich enkele gratis parkeerplaatsen voor bezoekers en vrijwilligers. Rondom de rest van Oosterheem kunt u enkel parkeren met een parkeervergunning. Vrij parkeren kan van maandag t/m donderdag en op zaterdag na 18.00 uur, en op vrijdag na 21.00 uur aan de overkant van de Strijenstraat en op de Veerseweg. Op zon- en feestdagen is het altijd vrij parkeren. Betaald parkeren kan op de Leijsenhoek.

Oosterheem

Aletta Jacobspad 1 4901 MN Oosterhout

mijnzorgadvies@mijzo.nl 0162 - 480 900

Bekijk in Google Maps

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail