De woensdag is altijd een feestje!

Dan schildert en computert Kees, op zijn eigen wijze met een beetje hulp 

Kees van Gageldonk woont al zo’n 13 jaar op locatie Eekhof in Kaatsheuvel, op een afdeling waar zorg wordt geboden aan mensen met dementie. Kees heeft zelf geen dementie, maar na een zware depressie had hij behoefte aan meer begeleiding en ondersteuning en was thuis wonen niet meer mogelijk. De woensdag is de favoriete dag van Kees. Dat is de dag dat hij schildert en computert.

Elke woensdag is Kees te vinden bij de schilderclub en achter de computer

“De woensdagen zijn hier altijd een feestje. Daar kijk ik iedere keer weer naar uit, want dan komt Annette en gaan we schilderen. Annette schildert zelf ook graag en daarom is zij destijds als vrijwilliger aan mij gekoppeld. Zo’n acht jaar geleden zijn we daarmee begonnen. Een van de medewerkers had toen het idee om een schilderclub te starten. Dat sprak me wel aan, want ik heb altijd graag geschilderd en ik heb vroeger ook schilderles gehad. Inmiddels komen we iedere week met een man of zes samen. We hebben hier een mooie ruimte en Mijzo heeft allerlei schilderspullen geregeld.

Ik vind het heerlijk dat er een schilderclub is bij Mijzo en ik gebruik kan maken van de computer. Met wat hulp onderhoud ik dan de contacten met mijn vrienden en kennissen.

Annette zorgt er altijd voor dat iedereen tevreden kan zijn over wat hij schildert. Zij kijkt naar wat iemand kan en leuk vindt. Op basis daarvan zoekt ze voorbeelden uit en die zet ze op doek. Als we hier binnenkomen staat alles al klaar en kunnen we meteen aan de slag. Nu ben ik met een schilderij bezig met een paar dikke dames erop. Deze is voor Fleur, mijn kleindochter. Ik heb al twee andere doeken gemaakt en dit is de laatste in de reeks. Ik vind die dikke dames leuk, maar ik schilder ook wel andere dingen hoor.

In de loop der jaren heb ik al veel schilderijen gemaakt. Soms geef ik ze cadeau en het komt dus ook voor dat ik een schilderij in opdracht maak. We hebben hier wel eens een marktje gehouden op het binnenplein. Toen hebben we een flink aantal schilderijen verkocht. Van de opbrengst ben ik met mijn twee vrijwilligers naar het Noord-Brabants Museum gegaan en hebben we tong gegeten in Den Bosch. Dat was erg leuk.

Ik heb Annette leren kennen als vrijwilliger, maar we doen zo veel samen dat het eerder voelt als vrienden die dezelfde hobby delen. Dankzij haar hulp en de ondersteuning die we van Mijzo krijgen, kan ik wekelijks schilderen.

Berry, de man van Annette, helpt me met computeren en mailen. Ik heb nooit met computers gewerkt, dus in het begin wist ik er helemaal niets van. Ik vind dat zo bijzonder dat dat allemaal zo werkt met die computers, dat al die informatie in dat apparaat zit. Annette heeft toen aan Berry gevraagd of hij me wilde helpen. Stap voor stap heb ik veel geleerd. Inmiddels kan ik zelfstandig filmpjes en muziek op de iPad opzoeken en weet ik hoe ik moet mailen op de pc. Ik vind het soms nog moeilijk, ik moet zo veel onthouden, maar ik heb van Berry een hele handleiding gekregen. Elke woensdagavond mogen we de computers in de flexruimte van Mijzo gebruiken. Zo kan ik wekelijks in contact blijven met mijn vrienden en kennissen.

Dan snap je wel hè, dat de woensdag mijn favoriete dag is.”

Wat Mijzo nieuwsgierig maakt

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail