Logopedie

De logopedisten van Mijzo behandelen volwassenen die problemen ervaren op het gebied van slikken, spraak, taal, stem en gehoor. Wanneer u zich regelmatig verslikt of problemen heeft met kauwen, kijken wij graag met u mee en geven passende eet- en drinkadviezen. Ook wanneer u als gevolg van hersenletsel, trauma of ziekte problemen ervaart met stem, spraak en/of taal bieden wij therapie. We adviseren u en uw omgeving en/of kijken samen naar een passend hulpmiddel. De logopedist kan hulp bieden als u bij ons woont of bij ons revalideert. Maar ook thuiswonende ouderen kunnen bij Mijzo terecht, op de locaties die op deze pagina zijn vermeld.

Binnen Mijzo is een team van logopedisten werkzaam met verschillende specialisaties, zoals de ziekte van Parkinson, dementie, afasie en de ziekte van Huntington.

Behandeling voor thuiswonende ouderen

U wilt leven op de manier die het beste bij u past. En daarbij zo lang mogelijk uw zelfstandigheid behouden. De logopedist biedt behandeling en begeleiding aan om u te helpen zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Indien dit voor uw behandeling wenselijk is, werkt de logopedist intensief samen met andere disciplines. We stemmen de behandeling samen met u af op uw wensen en behoeften. Wilt u meer weten over de mogelijkheden of wilt u een afspraak maken? Vult u dan het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Specialisaties

De Mijzo logopedisten zijn gespecialiseerd in:

  • Ziekte van Parkinson: Wij zijn aangesloten bij ParkinsonNet en bieden behandeling bij problemen met slikken, speekselverlies en spreken
  • Ziekte van Huntington: Wij bieden behandeling bij communicatie- en slikproblemen.
  • Afasie: We bieden behandeling en begeleiding aan zowel de afasiepatiënt als zijn partner en/of omgeving. We zijn gespecialiseerd in de partner conversatietraining (PACT). Ook gesprekspartners worden beperkt in hun gesprekken met iemand met afasie. De PACT richt zich op het trainen van enkel de partner.
  • Dysartrie: We bieden behandeling aan mensen die door hersenletsel of ziektes zoals MS moeite hebben met communiceren en (verstaanbaar) spreken.
  • Dementie en Primair Progressieve Afasie (PPA): We bieden behandeling en begeleiding bij communicatieproblemen aan zowel de cliënt als zijn partner en/of omgeving.
  • Slikproblemen (dysfagie): onderzoek, begeleiding en advies.
  • Cognitieve communicatieproblemen: wij zijn geschoolde cognitieve communicatie therapeuten (CPCRT). Bij mensen met hersenletsel kan de manier van communiceren veranderen. Wij bieden begeleiding aan wanneer er problemen ontstaan met communiceren.

Vergoeding logopedie

Logopedie valt onder het basispakket van uw zorgverzekering. U hoeft hiervoor niet aanvullend verzekerd te zijn. Denk wel aan het het eigen risico.

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail