Personenalarmering

Wilt u graag zelfstandig blijven wonen, maar maakt u zich zorgen dat er iets gebeurt en dat u hulp nodig heeft? Of vindt uw zoon of dochter het een prettig idee dat u altijd iemand kunt bereiken in geval van nood? Met de personenalarmering van Mijzo kunt u thuis blijven wonen met een veilig en zeker gevoel.

Zorg in onverwachte situaties

Als u bent gevallen of om een andere reden hulp nodig heeft, kunt u via de zender om uw hals hulp inschakelen. Dit kan vanaf elke plek in huis, 7 dagen per week, 24 uur per dag. Degene die u als contactpersoon heeft aangewezen (buurvrouw, familielid) of een medewerker van de wijkverpleging komt dan zo snel mogelijk naar u toe. De personenalarmering is bedoeld voor cliënten van de wijkverpleging van Mijzo.

Hoe werkt personenalarmering?

We installeren bij u in huis een alarmeringssysteem. Dit sluiten we aan op uw telefoonaansluiting. Het systeem bestaat uit een halszendertje en een alarmeringstoestel. Als er iets gebeurt, drukt u op de knop van het zendertje. U heeft dan direct een spreek- en luisterverbinding met de zorgcentrale.

Vormen van opvolging

Binnen ons werkgebied kunt u kiezen uit twee verschillende vormen van alarmopvolging:

  • Sociale alarmopvolging
    U maakt verbinding met de zorgcentrale. De zorgcentrale roept iemand op uit uw eigen omgeving die reageert op de melding.
  • Professionele alarmopvolging
    U maakt verbinding met de zorgcentrale en een medewerker van de wijkverpleging van Mijzo reageert op de melding.

Heeft u interesse?

Voor het aanvragen van personenalarmering kunt u contact opnemen met Mijn Zorg Advies via 0800-0202015 of mail naar mijnzorgadvies@mijzo.nl.


Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail