Virtuele wijkverpleging

Zo lang mogelijk thuis blijven wonen, vitaal én zelfstandig. Dat willen we toch allemaal? Mijzo Wijkverpleging spoort ouderen aan om zolang mogelijk actief te blijven en zich tijdig voor te bereiden op het ouder worden. Mijzo ondersteunt daarbij door de inzet van virtuele wijkverpleging en slimme hulpmiddelen. Met de inzet van de juiste middelen is er veel mogelijk.

Praktische hulpmiddelen

De inzet van praktische hulpmiddelen geven u én uw mantelzorger rust en een gevoel van veiligheid. Denk aan de inzet van een bedsensor, valdetectie, een medicijndispenser, een ‘slimme’ weegschaal of een polshorloge met gps. Met de inzet van deze middelen gaat u geruster naar bed en slaapt u beter, waardoor u zich overdag fitter voelt. De wijkverpleegkundige bespreekt met u welke middelen ingezet kunnen worden.

Met virtuele wijkverpleging hoeft u voor veel zaken niet meer op de wijkverpleging te wachten. Met behulp van technologie kunt u uw eigen leven voortzetten en zelfstandig thuis blijven wonen. Dankzij de samenwerking met MobileCare kan virtuele wijkverpleging snel geregeld worden.

Het persoonlijke contact met uw wijkverpleegkundige blijft. Op het moment dat de wijkverpleegkundige er is, zijn veel controles al gedaan en is er meer ruimte voor sociaal contact.

Wat betekent deelname voor u?

  • Het gebruik van de virtuele hulpmiddelen wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Voor u zijn er geen kosten aan verbonden.
  • De hulpmiddelen zijn een aanvulling op de wijkverpleging, geen vervanging.
  • Mijzo blijft uw aanspreekpunt voor de zorg.
  • MobileCare is het aanspreekpunt bij (technische) problemen met de apparatuur.
  • Met de inzet van virtuele wijkverpleging bent u verzekerd van de nieuwste applicaties en apparatuur die uw leven makkelijker, rustiger en veiliger maken.

Een greep uit de mogelijkheden:

  • Een zorghorloge met GPS-tracker en alarmfunctie in een noodsituatie.
  • Sensoren die helpen uw omstandigheden te bewaken.
  • Een medicijndispencer om de medicatieveiligheid te vergroten.
  • Slimme meetapparatuur die inzicht geeft in de ontwikkeling van uw gezondheid.

Bekijk onderstaande video van MobileCare over de mogelijkheden van virtuele wijkverpleging.

Meer weten?

In het hele werkgebied van Mijzo is virtuele wijkverpleging beschikbaar. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met uw wijkverpleegkundige van Mijzo of met Mijn Zorgadvies. Dit kan telefonisch via 0800 0202015 of per mail via mijnzorgadvies@mijzo.nl.


Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail