Aernswaert

Moderne zorglocatie voor mensen met dementie in Hank  

Van harte welkom bij Aernswaert, één van de zorglocaties van Mijzo! Aernswaerts is een kleinschalig appartementencomplex met een moderne en frisse uitstraling in het dorp Hank. De zorglocatie is geheel ingericht op het verzorgen en verplegen van cliënten met dementie. Uw woonplezier staat bij ons centraal in een ontspannen en sfeervolle leefomgeving.

Typisch Aernswaert

Gezinssituatie

Aernswaert kunt u het beste zien als vier woningen onder één dak. Per woning werken we met kleinere groepen waarbij we een ’gezinssituatie’ creëren. Een huiselijke sfeer en vaste gezichten vinden we namelijk belangrijk. De huiskamer is het domein van de cliënten, waar de dag veelal gezamenlijk wordt doorgebracht. We koken en eten samen in een gezellige en volledig ingerichte open keuken. Met de huiselijke en vertrouwde sfeer van de huiskamers proberen we een thuissituatie te creëren waarin iedereen een eigen plekje heeft. Als individu met eigen bezigheden en als lid van de groep. Het is uiteraard altijd mogelijk om u even terug te trekken op uw eigen kamer als u daar behoefte aan heeft.

Omgevingszorg

Omdat cliënten met dementie zich niet meer kunnen aanpassen aan de omgeving werkt Aernswaert volgens het principe ’omgevingszorg.’ Dit houdt in dat de omgeving zo is ingericht dat deze herkenbaar is. Daardoor voelt u zich veilig en vindt u bij ons een warm thuis. 

Vrijheid tot de voordeur

In Aernswaert leven cliënten in vrijheid tot de voordeur. Dit betekent dat alle binnendeuren een groot gedeelte van de dag open zijn. Zo kunt u een bezoekje brengen aan alle groepen. Ook de deur van de tuin is geopend, dus u kunt er wandelen wanneer u wilt. De grote tuin met terras bevindt zich achter het gebouw, omringd door planten en groen. De vrijheid om binnen het gebouw en in de tuin vrij te bewegen geeft u een grotere leefcirkel.

Wat Mijzo bijzonder maakt… is verse koffie zetten op de ouderwetse manier

Word geprikkeld met alledaagse activiteiten

De appartementen

In Aernswaert woont u samen met in totaal 26 cliënten met dementie, verdeeld over vier geschakelde woningen. U woont met zes tot acht cliënten samen op een woongroep. Daar heeft u een eigen comfortabel appartement van gemiddeld zo’n 19,5 m2 met eigen voordeur waar u veilig en bescherm woont. Het appartement beschikt over een woon-slaapkamer met een verpleeghuisbed, nachtkastje en de mogelijkheid om gebruik te maken van een tillift. Kleed uw appartement gerust aan met kleine meubels, foto’s of andere voor u waardevolle spullen. De badkamer met douche en toilet van zo’n 6,5 m2 deelt u met één medebewoner.

Activiteiten

Rust, ritme en ruimte zijn belangrijk bij Aernswaert. We werken daarom met vaste tijden, rituelen en gewoonten. Medewerkers zorgen ervoor dat er niet te veel prikkels zijn. Rust en ontspanning en namelijk belangrijke ingrediënten om u prettig en ’thuis’ te kunnen voelen. Tegelijkertijd wordt u wel geprikkeld met alledaagse activiteiten, zoals koken, de krant doornemen en koffiezetten. Door bepaalde prikkels zijn de activiteiten herkenbaar. Door verse koffie te zetten, op de ouderwetse manier, biedt de geur van koffie die doorloopt en het klaarzetten van de kopjes op tafel een signaal: het is koffietijd. De voorbereidingen voor de warme maaltijd geven een signaal. Het schoonmaken van de groenten en de kookgeuren vertellen u: we gaan eten. Dit biedt u structuur. De dagindeling ’deint mee’ op het dagritme van u en uw medebewoners. Wensen en behoeften pikken we snel op. We doen er alles aan om u naar eigen idee te laten wonen en leven.

Naast de dagelijkse bezigheden bekijken we per week wat mogelijk is en of er animo is voor andere activiteiten. Denk aan spelletjes doen, muziek luisteren of voorlezen. Elke woning organiseert zijn eigen activiteiten. Desgewenst buitenshuis, bijvoorbeeld wandelen of winkelen. Maandelijks zijn er een aantal vaste activiteiten waarover u op de locatie wordt geïnformeerd, zoals een kerkdienst, muziekactiviteiten of een sportmiddag.

Ligging

Aernswaert ligt midden in het oude dorp Hank in de gemeente Altena aan de rand van de Biesbosch. De grote ramen bieden een ruim uitzicht op het dorpsplein. Op dit plein kunt u gratis parkeren. Op loopafstand bevinden zich een bakker, een slager, een grote supermarkt en een bibliotheek. Op 150 meter afstand vindt u de dichtstbijzijnde bushalte waar ook de buurtbus stopt.

Aernswaert

Julianastraat 9a 4273 CD Hank

mijnzorgadvies@mijzo.nl 0162 - 480 300

Bekijk in Google Maps

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail