Altenahove

Moderne zorglocatie met vriendelijke aanblik in oude centrum van Almkerk

Van harte welkom bij Altenahove, één van de zorglocaties van Mijzo! Binnen Altenahove in Almkerk hangt een gemoedelijke sfeer. Met respect voor eigenheid en vrijheid van geloofsovertuiging bieden we hier alle dagen zorg. Wanneer u niet meer thuis kunt wonen, komt u in aanmerking voor wonen bij Altenahove. We bieden voornamelijk zorg aan cliënten met een lichamelijke aandoening, maar wanneer u dementie heeft, kunt u bij ons terecht. Daarnaast bieden we revalidatie, dagbesteding en dagbehandeling, en zijn er mogelijkheden voor tijdelijke opnames en crisisopvang. U bent bij ons in goede handen. Tijdelijk, of voor langere tijd.

Samen verantwoordelijk

Altenahove moet uw thuis zijn, met alle ruimte om zelf te bepalen wat u kunt of wilt. Dit betekent dat veel zaken blijven zoals u gewend bent. Uw familieleden, vrienden of kennissen blijven betrokken bij uw dagelijks leven. Wij kijken samen met u en uw naasten hoe wij dit het beste kunnen realiseren. Hiervoor gebruiken we de schijf van vijf:

Schijf van vijf

Typisch Altenahove

Connectie met buiten

De moderne locatie biedt bij aankomst een vriendelijke aanblik. De mooie zachte pasteltinten binnen het gebouw zorgen voor een opgewekte stemming. De grote ramen brengen veel licht en ruimte. Dat zorgt voor een connectie met buiten, waar het vele groen rondom de locatie u tegemoet komt. Overal rondom het gebouw staan bankjes waar u uitgebreid kunt genieten van het weidse uitzicht over de weilanden. Altenahove beschikt over een prachtige tuin met terrassen waar het heerlijk vertoeven is. Ook het restaurant heeft een terras. De twee afdelingen voor cliënten met dementie hebben daarnaast een beschermde tuin waar u gebruik van kunt maken. 

Omgevingszorg

Cliënten met dementie vinden het vaak lastig om zich aan te passen aan de omgeving. Altenahove werkt daarom volgens het principe ‘omgevingszorg.’ Dit betekent dat de omgeving zo is ingericht dat deze voor u herkenbaar is. Een warm thuis waar u zich veilig voelt. Het woon- en leefklimaat is gericht op samen leven en doen, waarbij ook voldoende ruimte is voor rust en privacy. Over het algemeen brengt u de dag door in een grote sfeervolle woonkamer met keuken, uitgerust met een daglichtsysteem. Dit systeem helpt u bij het dag- en nachtritme.  

Gastvrijheid

Wij vinden het belangrijk dat u zich welkom voelt in Altenahove. Daarom werken we hard aan het niveau van gastvrijheid. We besteden aandacht aan de kleine en de grote dingen. Dit ziet u terug in de zorg, bij het ontvangen van gasten, de kwaliteit van het eten en het organiseren van activiteiten. Als u vindt dat het gastvrijer kan, dan horen we dat graag van u. Zo kunnen we blijven verbeteren.

Wat Mijzo bijzonder maakt… is de enorme gastvrijheid die ik dagelijks voel

Aandacht voor de kleine en grote dingen

De kamers en appartementen

Altenahove biedt plaats aan 115 cliënten, verdeeld over vier afdelingen. Er is één afdeling voor cliënten met lichamelijke aandoeningen en cliënten die revalideren na bijvoorbeeld een operatie of ongeval. Er zijn twee afdelingen die elk plaats bieden aan 25 cliënten met dementie. Op de vierde afdeling kunnen cliënten terecht die te maken hebben met lichamelijke aandoeningen en gedrags- en psychiatrische problemen door hersenletsel.

Binnen Altenahove zijn er twee typen woonruimten. Op de afdeling voor gerontopsychiatrie vindt u appartementen met een eigen badkamer en een klein keukenblokje. Op de afdelingen voor mensen met dementie zijn zowel een- als tweepersoonskamers te vinden, allen met gedeeld sanitair. Op deze beschermde afdelingen bevinden zich daarnaast sfeervolle, gezamenlijke huiskamers met een eigen keuken. De afdeling voor revalidatie- en lichamelijke zorg beschikt over eenpersoonskamers met gedeeld sanitair. Er is geen keukenblok aanwezig. Alle kamers en appartementen variëren in oppervlakte en indeling.

Activiteiten

Bij zorglocatie Altenahove is van alles te zien en te beleven om uw welzijn te vergroten. Iedereen telt mee en dat voelt u elke dag. Een zo actief mogelijk leven staat centraal en daar draagt de comfortabele inrichting van de zorglocatie aan bij. Op de begane grond wandelt u de ruime en lichte recreatieruimte de Almzaal in, waar altijd wat te beleven is. Altenahove heeft de activiteiten ingedeeld naar zogenaamde ‘belevingsgroepen’. Er zijn dagelijks allerlei leuke bezigheden. Denk aan activiteiten op het gebied van muziek, ontspanning en recreatie, sport, spel en beweging. Ook is er wekelijks een kerkdienst. Via een activiteitenkalender houden we u op de hoogte. De recreatieruimte is een fijne plek om een kop koffie of thee te drinken met familie en vrienden, of lekker even helemaal niets te doen. Gewoon ontspannen zitten en genieten van het fraaie uitzicht op groen en bomen.  
 
Het restaurant is een sociaal trefpunt. Cliënten, familieleden en inwoners uit de wijk zijn er van harte welkom om van een warme maaltijd of lunch te genieten. Op de begane grond bevindt zich een stiltecentrum en de kapsalon. In de kapsalon kunt u eveneens terecht voor de manicure en pedicure. Er is ook een winkeltje waar u bijvoorbeeld verzorgingsproducten, wenskaarten en snoepgoed kunt kopen. Op het grasveld voor het verpleeghuis staat een fraai overkapte muziekkapel, waar in de zomer geregeld optredens plaatsvinden. 

Ligging

Zorglocatie Altenahove ligt in het lieflijke oude centrum van Almkerk, midden in het Land van Heusden en Altena. Op loopafstand zijn diverse winkels, waaronder een supermarkt. Voor de deur is een centrale opstapplaats voor het buurtvervoer. Aan de voor-, zij- en achterkant van het gebouw vindt u gratis parkeergelegenheid. Kortom, lekker centraal in het dorp en met alle voorzieningen binnen handbereik.   

Altenahove

Rivierenland 1 4286 DC Almkerk

mijnzorgadvies@mijzo.nl 0183 - 662 700

Bekijk in Google Maps

Wat Mijzo nieuwsgierig maakt

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail