Mijzo

Antonia

Huiselijke zorglocatie met kleinschalige woongroepen in Almkerk

Van harte welkom bij Antonia, één van de zorglocaties van Mijzo! Bij deze zorglocatie in Almkerk kunt u zelfstandig wonen, met zorg waar nodig. Of u kunt wonen op één van de vier kleinschalige woongroepen waar we gespecialiseerd zijn in zorg voor cliënten met dementie of een lichamelijke aandoening. Voor welke woonvorm u ook kiest, een prettig woon- en leefklimaat staat sowieso hoog op de agenda. We doen al het mogelijke om u een gevoel van vrijheid te geven en ervoor te zorgen dat u zich thuis voelt.

Typisch Antonia

Kleinschalig wonen

Antonia beschikt over twaalf appartementen waar u zelfstandig woont, met zorg van Mijzo wanneer dat nodig is. De overige 24 appartementen zijn verdeeld over vier woongroepen die georganiseerd zijn volgens het ‘kleinschalig wonen’ principe. Er zijn twee groepen speciaal voor cliënten met dementie, en twee voor cliënten met lichamelijke aandoeningen. In elke woongroep wonen zes cliënten in een beschermende woonomgeving. Zij krijgen zorg van een klein en vast team medewerkers. In deze woonvorm zult u zich prettig en veilig voelen. De kern van kleinschalig wonen is dat u met de andere cliënten op de woongroep één huishouden vormt en daarbinnen zo veel als mogelijk ‘de eigen boontjes dopt.’ Het liefst letterlijk, want het blijkt positief te werken om vertrouwde dagelijkse dingen te blijven doen. Het kleinschalig wonen benadert de normale thuissituatie zoveel mogelijk.

Herkenbare inrichting

Voor mensen met dementie is de behoefte aan herkenning groot. Daarom creëert Antonia overzichtelijke ruimten met een herkenbare en huiselijke inrichting. Dat betekent dat de uitstraling van de inrichting aansluit bij de gemiddelde herinnering van de cliënten. De totale leefwereld is afgestemd op de behoefte van de cliënt: van de verzorging tot de houding van de medewerkers, en van het aanbieden van de juiste activiteiten tot het creëren van ritme en rust. De medewerkers zijn onderdeel van het huishouden en voelen zich bij u te gast.

Ontspannen, sfeervolle leefomgeving

Zorglocatie Antonia straalt een vriendelijk karakter uit. De entree ademt een warme sfeer dankzij de mooie natuurprints op de muur. Loopt u door naar het Atrium, de multifunctionele recreatieruimte, dan valt meteen op hoe licht de ruimte is door de grote glaspartij in het dak. Het Atrium is de plek waar cliënten die zelfstandig bij ons wonen elkaar ontmoeten en waar alle activiteiten plaatsvinden.

Wat Mijzo bijzonder maakt… is dat ik (letterlijk) mijn eigen boontjes blijf doppen

Vertrouwde dagelijkse dingen blijven doen

De appartementen

Antonia telt in totaal 36 appartementen, verdeeld over drie woonlagen. De appartementen variëren in grootte. Ze beschikken allemaal over een woonkamer met aparte slaapkamer en een eigen badkamer met douche en toilet. De twaalf ‘zelfstandig wonen met zorg’ appartementen zijn daarnaast ook uitgerust met een keukentje met kookplaat. Alle appartementen hebben een koelkast. De vier woongroepen hebben ieder één gezamenlijke sfeervolle huiskamer met een volledig ingerichte keuken. Dit is de centrale plek waar wordt geleefd, gekookt, het huishouden wordt gedaan en wordt ontspannen. U kunt zich terugtrekken op uw eigen kamer wanneer u wilt. De medewerkers respecteren uw privacy.

De inrichting van uw appartement is in de basis functioneel. De slaapkamer heeft een (verplicht) verpleeghuisbed met een nachtkastje. Het zitgedeelte van uw appartement kunt u aankleden met kleine meubels, foto’s en schilderijen die voor u waardevol zijn. Zo voelt het voor u als thuis.

Activiteiten

Bij Antonia is altijd wat te doen. Op de begane grond wandelt u de ruime en lichte recreatieruimte het Atrium in. Daar organiseren we regelmatig verschillende activiteiten zoals creatieve middagen, Christelijke samenzang en activiteiten met dieren of kinderen. U bent van harte welkom. Via een activiteitenkalender houden we u op de hoogte van alle activiteiten. Op deze kalender staan de vaste wekelijkse activiteiten. Daarnaast zijn er tal van andere activiteiten die elke week wisselen.

De activiteiten voor cliënten met dementie sluiten aan op de individuele behoeften, (leer)mogelijkheden en interesses. Afhankelijk van het stadium van de dementie kunnen dit hobby’s zijn van vroeger en nu, werk- en dagstructuur uit het verleden, of muziek en dans. Gedurende het dementieproces kunnen voorkeuren veranderen. Daar spelen we op in.

Uiteraard heeft u de vrijheid om zelfstandig uitstapjes te maken (eventueel met begeleiding of zorg) of bijvoorbeeld met familie een weekendje weg te gaan. Laat het ons gerust weten zodat we u kunnen helpen dit mogelijk te maken. Als bewoner van Antonia mag u overigens ook gebruikmaken van de activiteiten van nabijgelegen zorglocatie Altenahove.

Ligging

U vindt Antonia in het kleine dorp Almkerk, dat zo’n 3.600 inwoners telt. Almkerk is onderdeel van de gemeente Altena en ligt in het Land van Heusden en Altena, vlak bij de Biesbosch. Er is gratis parkeergelegenheid rondom Antonia. Voor de deur vindt u de opstapplaats voor het buurtvervoer. 

Antonia

Knotwilg 29 4286 DE Almkerk

mijnzorgadvies@mijzo.nl 0183 - 401 177

Bekijk in Google Maps

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail