Buurstede

Gemoedelijke zorglocatie in Oosterhout voor cliënten met dementie 

Van harte welkom bij Buurstede, één van de zorglocaties van Mijzo! Een waardige woonomgeving in Oosterhout (Noord-Brabant) speciaal voor mensen met dementie, die al snel aanvoelt als een thuis. De gastvrijheid van Buurstede zal u niet ontgaan.

Samen verantwoordelijk

Buurstede moet uw thuis zijn, met alle ruimte om zelf te bepalen wat u kunt of wilt. Dit betekent dat veel zaken blijven zoals u gewend bent. Uw familieleden, vrienden of kennissen blijven betrokken bij uw dagelijks leven. Wij kijken samen met u en uw naasten hoe wij dit het beste kunnen realiseren. Hiervoor gebruiken we de schijf van vijf:

Schijf van vijf

Typisch Buurstede

Elementen van vroeger

Buurstede is een kleinschalige, vooruitstrevende locatie. Door het gebruik van voor de cliënten herkenbare elementen in de inrichting, zoals een oude naaimachine, typemachine of radio hangt er een gemoedelijke en huiselijke sfeer. Tijdens een wandeling door Buurstede ontdekt u al snel de vele beleefhoeken die doen terugdenken aan de goede oude tijd. Denk bijvoorbeeld aan een was- en strijkhoek en een heuse babykamer die dagelijks garant staan voor interactie met de cliënten.

Bewegingsvrijheid

De locatie is volledig gelijkvloers en opgedeeld in vijf verschillende afdelingen die dankzij het opendeurenbeleid allemaal met elkaar verbonden, en voor iedereen toegankelijk zijn. Enkel de voor- en achterdeur van de locatie zijn (nu nog) gesloten. Cliënten kunnen zich verder vrijelijk door het gehele gebouw bewegen. Bewegingsvrijheid staat bij Buurstede dan ook hoog in het vaandel, u brengt de dag door waar en hoe u wilt. Bijvoorbeeld in één van de gezellig ingerichte huiskamers 

Tuin

Buurstede is omringd door een prachtige tuin die uitnodigt tot een wandeling. De tuin is van binnenuit te benaderen zodat u altijd de mogelijkheid heeft een frisse neus te halen. U kunt vrij door de tuin bewegen. Ontdek de bushalte, spot vogels in de vogelhuisjes, strijk neer op het terras of ervaar het vakantiegevoel in onze eigen caravan!

Wat Mijzo bijzonder maakt… zijn de vele beleefhoeken die doen terugdenken aan de goede oude tijd

Interactie gegarandeerd

De appartementen

Alle woonruimtes bevinden zich op de begane grond. U heeft een eigen zit-/slaapkamer die u geheel naar eigen smaak en met uw persoonlijke spullen kunt inrichten. Het gebruik van lichte kleuren, de grote ramen en de aangrenzende tuin zorgen voor veel daglicht en voor een connectie met buiten. Daarnaast beschikt iedere afdeling over een gedeelde woonkamer en keuken waar u van harte welkom bent. 

Hospice kamers

Buurstede beschikt over zowel afdelingen voor cliënten in het beginstadium, als in het laatste stadium van dementie. Zo is afdeling Heuvel gespecialiseerd in het bieden van palliatieve zorg voor mensen in het laatste stadium van de ziekte. De afdeling beschikt onder andere over twee hospice kamers speciaal voor mensen met dementie in de terminale fase. De kamers bieden een plek waar bij een levensverwachting van drie maanden of minder, specialistische zorg hospicezorg kan worden geboden en waar u in alle rust uw laatste maanden kunt doorbrengen. Wij zijn ervan overtuigd u ook in de laatste fase een zinvolle tijd te kunnen bieden.

Activiteiten

De dagen verlopen bij Buurstede zo veel mogelijk zoals thuis. Zo koken we bijvoorbeeld elke dag verse maaltijden. Houdt u van koken? Dan bent van harte welkom bij het bereiden van de maaltijden. We kijken graag samen met u hoe u uw hobby’s kunt blijven uitoefenen, en we gaan op zoek naar nieuwe hobby’s en activiteiten waar u veel plezier uit haalt. We vinden het namelijk belangrijk dat u binnen Buurstede sociale contacten kunt opbouwen en onderhouden. Zo kunt u onder andere meedoen aan de spelletjesmiddagen, een muzikaal optreden bijwonen of deelnemen aan de beweegactiviteiten.

Ligging

Buurstede is gelegen in de rustige wijk Oosterheide in Oosterhout (Noord-Brabant). De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er zijn ruime, gratis parkeergelegenheden voor bezoek. Er bevindt zich een klein winkelcentrum op loopafstand.

Webapp ‘Leven bij Buurstede’

Bekijk ook de webapp ‘Leven bij Buurstede’. Deze webapp geeft bovenstaande informatie op een eenvoudige manier weer in de vorm van een digitaal boekje. De indeling is gemaakt op thema’s die passen bij de cognitieve behoeften en wensen van de toekomstige cliënten. Er is gekozen voor weinig tekst en meer afbeeldingen, foto’s en een video. De inhoud is informatief en kan als gespreksstarter dienen voor u en uw naaste wanneer u zich op een verhuizing naar Buurstede wilt voorbereiden.

Buurstede

Buurstede 15 4904 PX Oosterhout

mijnzorgadvies@mijzo.nl 0162 - 424 600

Bekijk in Google Maps

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail