De Doelen

Levendige zorglocatie in Oosterhout centrum voor cliënten met een lichamelijke aandoening

Van harte welkom bij De Doelen, één van de zorglocaties van Mijzo! De Doelen is een open en prettige woonomgeving in Oosterhout (Noord-Brabant) voor cliënten met een lichamelijke aandoening. Typisch Oosterhouts en lekker ons-kent-ons. De zorglocatie is het thuis van 68 cliënten en daarnaast omgeven door aanleunwoningen. De bewoners van de aanleunwoningen zoeken regelmatig de gezelligheid van de locatie op. Bij De Doelen is dan ook veel aandacht voor het sociale aspect.

Typisch De Doelen

Twee vleugels

Bij binnenkomt op de locatie wordt u hartelijk ontvangen bij de receptie. U voelt direct de gemoedelijke sfeer. Op de begane grond vindt u de centrale zaal die het levendige middelpunt van de locatie vormt en de twee afdelingen van elkaar scheidt. Wanneer u vanaf de receptie de linkervleugel betreedt, bent u op afdeling Robijn. In de rechtervleugel van het gebouw bevindt zich afdeling Kristal. Op beide afdelingen wonen cliënten met een lichte en met een zwaardere lichamelijke aandoening.

Binnentuin

Afdeling Kristal beschikt over een fijne binnentuin. Een plek waar zowel cliënten, als medewerkers graag komen. Ook cliënten van afdeling Robijn zijn welkom. Samen theeleuten, genieten van de eerste zonnestralen of gewoon even een frisse neus halen. En in de zomer organiseren we regelmatig een gezellige barbecue. De tuin wordt netjes onderhouden door de tuinmannen, maar als u groene vingers heeft mag u uiteraard een handje helpen.

Contact met omwonenden

De bewoners van de aanleunwoningen zijn kind aan huis bij De Doelen. Hoewel een gedeelte van de woningen een eigen ingang heeft, zijn alle aanleunwoningen via de hoofdingang te bereiken. Het is dan ook zeer gebruikelijk dat de bewoners de gezellige reuring van de locatie opzoeken. De centrale zaal tussen de afdelingen is dé plek waar u de bewoners van de aanleunwoningen en andere cliënten zult ontmoeten. Samen genieten van de warme middagmaaltijd, koffiedrinken met een praatje of deelnemen aan activiteiten.

Wat Mijzo bijzonder maakt… is de typisch Oosterhoutse ons-kent-ons-sfeer

Veel aandacht voor het sociale aspect

De appartementen

Alle 66 appartementen zijn verdeeld over de twee verdiepingen van het pand. 34 appartementen zijn te vinden op afdeling Robijn en 32 op afdeling Kristal. Twee van de kamers op Kristal zijn speciaal bedoeld voor echtparen. U heeft een eigen zit-/slaapkamer van zo’n 30m2 met een eigen badkamer en kleine keuken. Het appartement wordt zo goed als leeg opgeleverd. Er is enkel een hoog-/laagbed aanwezig. De rest kunt u geheel naar eigen smaak en met uw eigen spullen inrichten. Zo voelt De Doelen snel als uw thuis.

Afdeling Robijn beschikt over gezamenlijke ruimte De Parel en een knusse huiskamer op de tweede verdieping. Hier kunt u dagelijks medecliënten van beide afdelingen treffen voor een praatje of een spelletje. De appartementen van Kristal zijn grotendeels rondom de binnentuin gevestigd. Een deel bevindt zich op de aansluitende gang. Op de tweede verdieping kunt u zich terugtrekken in het stiltecentrum wanneer u daar behoefte aan heeft. Ook deze ruimte is voor cliënten van beide afdelingen toegankelijk.

Activiteiten

De activiteitenbegeleiders van De Doelen organiseren dagelijks tal van activiteiten. Zo kunt u meedoen met de bingo, een spelletjesochtend bijwonen, bewegen op muziek, uw talent kwijt tijdens de creatieve middag of een drankje doen tijdens de wekelijkse borrelmiddag. Deze activiteiten zijn doorgaans gratis voor cliënten. Ook het Senioren Collectief Oosterhout voorziet u van vermaak. Samen zingen, film kijken of gymmen. Veelal gratis en soms tegen een kleine vergoeding. Bij deze activiteiten zijn ook de cliënten van de aanleunwoningen van harte welkom. Het hoogtepunt van de dag wordt georganiseerd door de gastenservice. Samen met de kok verzorgen zij de warme middagmaaltijd. Een waar feest.

Andere faciliteiten waarvan u gebruik kunt maken zijn de tovertafel en de biljarttafel in de centrale zaal. Tevens is er een duofiets te leen op afdeling Robijn. Zo kunt u er samen met uw naaste of een vrijwilliger op uit trekken.

Ligging

De Doelen is gelegen in het centrum van Oosterhout (Noord-Brabant). Aan de voorzijde vindt u de bedrijvigheid van het centrum met een supermarkt en diverse winkels op loopafstand. Aan de achterzijde zoekt u de rust van het mooi aangelegen stadspark. Zo kunt u genieten van de levendigheid van de stad en waar nodig juist even aan de drukte ontsnappen. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid rondom De Doelen, waar u tegen betaling kunt parkeren. Gratis parkeren is mogelijk op het nabijgelegen Slotjesveld op zo’n zeven minuten lopen van de zorglocatie.

De Doelen

Keiweg 52 4901 JA Oosterhout

mijnzorgadvies@mijzo.nl 0162 - 473 400

Bekijk in Google Maps

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail