De Dotter

Kleinschalige zorglocatie in Hank voor cliënten met de ziekte van Huntington

Van harte welkom bij De Dotter, één van de zorglocaties van Mijzo! De Dotter in Hank is een kleinschalige locatie waar mensen met de ziekte van Huntington terechtkunnen en verzekerd zijn van gespecialiseerde zorg en aandacht. Het is een dependance van Mijzo zorglocatie De Kloosterhoeve in Raamsdonksveer. Cliënten kunnen bij De Dotter in een beschermde omgeving wonen.

Samen verantwoordelijk

De Dotter moet uw thuis zijn, met alle ruimte om zelf te bepalen wat u kunt of wilt. Dit betekent dat veel zaken blijven zoals u gewend bent. Uw familieleden, vrienden of kennissen blijven betrokken bij uw dagelijks leven. Wij kijken samen met u en uw naasten hoe wij dit het beste kunnen realiseren. Hiervoor gebruiken we de schijf van vijf:

Schijf van vijf

Typisch De Dotter

Gemoedelijke sfeer

In deze kleine zorglocatie is de linkervleugel speciaal ingericht voor mensen met de ziekte van Huntington. In de rechtervleugel en op de eerste verdieping wonen ouderen die wijkverpleging ontvangen. Wanneer u De Dotter binnenkomt ervaart u meteen een vriendelijke, gemoedelijke sfeer. Er is een gezellige gezamenlijke huiskamer aan de voorzijde van het gebouw. Deze grenst aan het terras waar u lekker van de buitenlucht kunt genieten.

De mens centraal

Bij De Dotter staat u als mens centraal, niet uw ziekte. We besteden veel aandacht aan de manier waarop u in het leven staat. Aan hoe u met uw gezondheidsuitdaging omgaat en wat uw beleving is van gezondheid en kwaliteit van leven. Onze gespecialiseerde zorg en behandeling is persoonsgericht. We ondersteunen u graag bij het behoud van uw eigen regie en zelfstandigheid.

Wat Mijzo bijzonder maakt… is dat er veel aandacht is voor de manier waarop ik in het leven sta

De mens centraal, niet de ziekte

De appartementen

De Dotter is een kleine zorglocatie met twaalf ruime appartementen met een gemiddelde oppervlakte van 30m2. De appartementen beschikken over een woonkamer met open keuken, een slaapkamer, badkamer met douche en toilet en een klein buitenterras. De Dotter heeft ook een logeerkamer. Deze kan worden gebruikt na een ziekenhuisopname of ter ontlasting van de thuissituatie. U mag uw appartement inrichten naar eigen smaak met uw eigen meubels en waardevolle spullen. Zo maakt u het snel tot uw ‘thuis.’ Het slaapkamermeubilair wordt verzorgd door De Dotter. U bent ook altijd welkom in de gezamenlijke huiskamer.

Activiteiten

Bij De Dotter organiseren we regelmatig leuke activiteiten die zijn afgestemd op uw persoonlijke wensen en behoeften. De meeste cliënten geven de voorkeur aan actief meedoen aan de dagelijkse activiteiten. Een deel van de activiteiten is namelijk gericht op het structureren van het dagpatroon, zoals vrijwilligerswerk doen of het oppakken van oude hobby’s. Daarnaast zijn er diverse activiteiten gericht op sport en beweging, geheugentraining of spel. We besteden jaarlijks uitgebreid aandacht aan de feestdagen en maken diverse leuke uitstapjes naar onder andere musea, cafés of het theater.

U bent ook van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de jaarlijkse activiteiten bij zorglocatie De Kloosterhoeve in Raamsdonksveer, een woonzorgcombinatie van Mijzo waar ook cliënten met de ziekte van Huntington wonen. Doe bijvoorbeeld samen met uw familieleden mee tijdens de ‘Kloostergames.’ Dit is de jaarlijkse familiedag waar verschillende spelletjes als doelschieten, darten, jeu de boules en een quiz worden gespeeld. Of ga in oktober naar de jaarlijkse marktdag waarbij tweedehands en nieuwe spullen worden verkocht. De opbrengst komt volledig ten goede aan de cliënten van De Dotter en De Kloosterhoeve.

Ligging

De Dotter is centraal gelegen in Hank, in de buurt van diverse voorzieningen. De locatie heeft aan de achterzijde een mooie tuin met vijver. Op loopafstand bevinden zich onder andere een bakker, een slager, een supermarkt en een bibliotheek. De Dotter is goed bereikbaar. De dichtstbijzijnde bushalte is te vinden in de Kerkstraat, op zo’n 150 meter afstand. Er rijdt een buurtbus. Rondom de zorglocatie is gratis parkeergelegenheid.

De Dotter

In ’t Rietwerf 101 4273 CG Hank

mijnzorgadvies@mijzo.nl 0162 - 407 003

Bekijk in Google Maps

Wat Mijzo nieuwsgierig maakt

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail