De Kloosterhoeve

Unieke zorglocatie in Raamsdonksveer voor cliënten met de ziekte van Huntington 

Van harte welkom bij De Kloosterhoeve, één van de zorglocaties van Mijzo! De Kloosterhoeve is een bijzondere locatie in Raamsdonksveer, vanwege haar unieke woonzorgcombinatie voor cliënten met de ziekte van Huntington. Onze groep bestaat voornamelijk uit jonge mensen van gemiddeld 40 jaar. We bieden gespecialiseerde zorg en behandeling, gericht op uw kwaliteit van leven en woonplezier. Wanneer u nog niet toe bent aan wonen bij De Kloosterhoeve, bieden we dagbehandeling aan ter overbrugging. Zo kunt u zo lang mogelijk in uw eigen huis en vertrouwde omgeving blijven wonen. In het ‘Huntingtoncafé’ bieden we de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met andere familieleden. Heeft u vragen? Dan kunnen u en uw naasten terecht in onze Polikliniek Huntington. In De Kloosterhoeve telt iedereen mee en dat voelt u, elke dag.

Bent u benieuwd naar de verschillende vormen van begeleiding die wij bieden, thuis en bij De Kloosterhoeve? Bekijk dan de interactieve video:

Samen verantwoordelijk

Kloosterhoeve moet uw thuis zijn, met alle ruimte om zelf te bepalen wat u kunt of wilt. Dit betekent dat veel zaken blijven zoals u gewend bent. Uw familieleden, vrienden of kennissen blijven betrokken bij uw dagelijks leven. Wij kijken samen met u en uw naasten hoe wij dit het beste kunnen realiseren. Hiervoor gebruiken we de schijf van vijf:

Schijf van vijf

Typisch De Kloosterhoeve

Opgewekte sfeer

Wie De Kloosterhoeve binnenkomt ervaart meteen de vriendelijkheid en gemoedelijkheid. Het moderne gebouw is zeer ruim en licht en heeft een open karakter. De hal is smaakvol ingericht met bijzondere bomen waar gezellige zitjes onder staan. Door het hele pand zijn kunstzinnige en kleurrijke decoraties te vinden, wat zorgt voor een opgewekte sfeer. Dat ervaart u ook in de mooie aangrenzende tuin en het restaurant die ruimte biedt voor ontmoeting en het nuttigen van een hapje en een drankje of de warme maaltijd. Op de begane grond vindt u een kapsalon annex schoonheidssalon en een ruimte voor fysiotherapie. In een van de patio’s is een paviljoen met een jacuzzi om ultiem te relaxen. Op de eerste verdieping is een kamer ingericht als ruimte voor zintuigprikkeling. 

De mens centraal

In onze visie zijn en blijven cliënten met de ziekte van Huntington op de eerste plaats mens. U staat centraal, niet de ziekte. Bij de zorg en behandeling gaat het om de manier waarop u in het leven staat, hoe u met uw gezondheidsuitdaging omgaat en uw beleving van gezondheid en kwaliteit van leven. We bieden persoonsgerichte zorg en behandeling en stimuleren de eigen regie en autonomie.   

Wat Mijzo bijzonder maakt… is dat ik als mens centraal sta, niet mijn ziekte

U bent op de eerste plaats mens

De appartementen

De Kloosterhoeve telt 51 ruim opgezette appartementen verdeeld over twee vleugels: de ‘hoogbouw’ en de ‘laagbouw’. In de hoogbouw treft u drie zorgunits aan met ieder acht appartementen en in de laagbouw treft u twee zorgunits aan met respectievelijk dertien en veertien appartementen. Op elke zorgunit is een woonkamer aanwezig die cliënten gezamenlijk gebruiken. Op de begane grond vindt u één zorgappartement die ingezet wordt voor tijdelijke zorg, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname of om de thuissituatie te ontlasten.  
 
Alle appartementen hebben een luxe uitstraling en beschikken over een woonkamer, een open keuken, een aparte slaapkamer en een eigen badkamer met douche en toilet. Ook hebben zij een prachtig uitzicht op groen. De appartementen zijn voorzien van de nieuwste technische snufjes en hebben een gemiddeld oppervlakte van 55m2. U mag uw appartement inrichten zoals u wilt. Zet uw eigen meubels en waardevolle spullen neer om het echt uw ‘thuis’ te maken. Het enige waar u niet voor hoeft te zorgen is slaapkamermeubilair. Dit wordt verzorgd door De Kloosterhoeve. 

Activiteiten

Het woon- en leefklimaat is gericht op samen leven en doen en er is daarom van alles te beleven bij De Kloosterhoeve. Er is ruimte voor het gezamenlijk ondernemen van activiteiten, maar niets is verplicht. Er is ook voldoende ruimte voor rust en privacy. We doen er alles aan om u naar eigen wensen te laten wonen en leven.  
 
De Kloosterhoeve organiseert regelmatig leuke activiteiten die zijn afgestemd op de behoeften en wensen van de cliënten. De meeste mensen geven er de voorkeur aan actief mee te doen aan de dagelijkse activiteiten. Een deel van de activiteiten is gericht op het structureren van het dagpatroon, zoals de post rondbrengen, de dieren verzorgen of werken in de kas. Uiteraard is er voldoende ruimte voor ontspanning en het onderhouden van sociale contacten. Doe bijvoorbeeld eens mee met de sport- en spelactiviteiten of sluit u aan bij de loop- of kookgroep.  
 
Er zijn jaarlijks terugkerende activiteiten, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen. Ook wordt er ieder jaar onder de noemer ‘Kloostergames’ een familiedag georganiseerd. Tijdens deze dag doen cliënten samen met familieleden, medewerkers en vrijwilligers allerlei spelletjes zoals jeu de boules, doelschieten, darten en een quiz. Een en al gezelligheid! Er wordt altijd erg uitgekeken naar deze dag. In oktober vindt de jaarlijkse marktdag plaats waar nieuwe en tweedehands spullen worden verkocht. De opbrengst komt ten goede aan de cliënten. We gaan ook regelmatig een dagje uit. Naar het theater, museum of het café. 

Ligging

De Kloosterhoeve ligt aan de rand van het dorp Raamsdonksveer, in een landelijk polder- en weilandgebied. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid op het eigen terrein. De plaats waar De Kloosterhoeve is gebouwd heeft een bijzondere geschiedenis. In de middeleeuwen heeft er een ‘kartuizerklooster’ gestaan. De Kartuizers vormden een gemeenschap die zich zeer betrokken voelde met de burgers in de omgeving van het klooster. Ze stonden bekend om hun naastenzorg. Na ruim vijf eeuwen is er weer sprake van naastenzorg in de vorm van gespecialiseerde zorg voor mensen met de ziekte van Huntington. 

De Kloosterhoeve

Kloosterweg 1 4941 EG Raamsdonksveer

mijnzorgadvies@mijzo.nl 0162 - 582 800

Bekijk in Google Maps

Wat Mijzo nieuwsgierig maakt

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail