De Lemmenskamp

Volop bedrijvigheid in moderne zorglocatie in Woudrichem

Van harte welkom bij De Lemmenskamp, één van de zorglocaties van Mijzo! De Lemmenskamp is een moderne locatie in Woudrichem waar u zelfstandig in een appartement woont en er meerdere mogelijkheden zijn voor het ontvangen van zorg. Zo beschikken we over een speciale afdeling voor cliënten met een lichamelijke aandoening, waar we u ook aanvullende zorg kunnen bieden wanneer u last heeft van geheugenproblemen, verwardheid of beginnende dementie. Voor cliënten in een verder gevorderd stadium van dementie is er een beschermende afdeling waar u rustig in een kleine groep kunt wonen. We bieden ook dagbesteding. Eén ding is zeker bij De Lemmenskamp, gastvrijheid staat hoog in het vaandel!

Typisch De Lemmenskamp

Voel u welkom

Wij vinden het belangrijk dat u zich welkom voelt in De Lemmenskamp. Dat begint al bij het warme aanzicht van het complex door het kersenrode hout aan de gevel. Wanneer u binnenkomt ervaart u meteen een vriendelijke, gemoedelijke sfeer. Binnen is het lekker licht door een zeer ruime entree en grote raampartijen. Mede dankzij de bibliotheek, de kapper en het restaurant is er volop bedrijvigheid in de locatie. Goede zorg, persoonlijke aandacht en vaste gezichten vormen de basis voor een ontspannen tijd.

Trefpunt

De Lemmenskamp is echt een trefpunt. In het restaurant ontmoeten cliënten, familieleden en omwonenden elkaar voor een kop koffie, lunch of warme maaltijd. Bewoners en ouderen uit de omgeving zijn ook van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de activiteiten van de locatie. Zo treft u ook bewoners uit de 24 aangrenzende aanleunwoningen en uit het seniorencomplex Poortershof dat met een loopbrug aan De Lemmenskamp is verbonden. Daarmee is zorg én gezelligheid binnen handbereik.

Maximale vrijheid

We vinden het belangrijk dat u zoveel mogelijk de regie over uw eigen leven behoudt. Zelfstandig leven met maximale vrijheid is het streven, waarbij we uw wensen en behoeften centraal stellen. Wij gaan uit van wat u zelf nog kan en ondersteunen daar waar het minder goed gaat. Actief contact onderhouden met familie en vrienden stimuleren we. Maar hoe uw dagindeling eruitziet en wanneer u bezoek wilt ontvangen, dat bepaalt u zelf. 

Wat Mijzo bijzonder maakt… is dat ik zelf mijn dagindeling bepaal

Maximale vrijheid is het streven

De appartementen

Zorglocatie De Lemmenskamp telt in totaal 41 appartementen. De afdeling voor cliënten met een lichamelijke aandoening telt 21 appartementen en bevindt zich op de tweede verdieping. Op de derde verdieping vindt u de afdeling voor cliënten met dementie. Deze afdeling telt 20 appartementen. Alle appartementen zijn bestemd voor langdurig verblijf. Ze hebben een gemiddelde oppervlakte van 74 m2 en beschikken over een ruime woon-/slaapkamer met open keuken, een badkamer en een berging. De keuken is voorzien van een keukenblokje met koelkast. De badkamer is voorzien van een douche en toilet. U mag uw appartement inrichten zoals u wilt. Zet uw eigen meubels neer en laat de foto’s en schilderijen ophangen die voor u waardevol zijn. Dat maakt het tot uw ‘thuis’.

Activiteiten

Voor wie moeite heeft met alleen zijn, wat verder afstaat van de samenleving of geen ster is in het leggen van contact, zijn er tal van leuke dagactiviteiten in De Lemmenskamp. Zo zijn er hobbyclubjes, zoals een handwerkgroep, bijbelclub en een schildersgroep. Zelfs samen koken met een mobiele kookunit is mogelijk. Ook zijn er geregeld exposities, musicals, toneelvoorstellingen, theater en cabaret, filmmiddagen en optredens van koren. Deze activiteiten vinden meestal plaat in de centrale ruimte die wordt gebruikt als recreatiezaal. Speel ook eens een potje biljart in de centrale hal met andere cliënten of bewoners van de aanleunwoningen. Bij De Lemmenskamp is er altijd wat te beleven. 

Ligging

De Lemmenskamp is gelegen in Woudrichem. Woudrichem is een lieflijk stadje met een Middeleeuwse sfeer. Mooie, historische panden sieren de straten. Ook de oude stadswallen en de vesting zijn nog intact in deze van oorsprong levendige vissersplaats. De zorglocatie bevindt zich vlak bij het winkelcentrum. Op loopafstand bevinden zich een bakker, een grote supermarkt en een gezondheidscentrum. De dichtstbijzijnde bushalte is in de Benjaminslaan, op 300 meter afstand van De Lemmenskamp. Zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde van het gebouw zijn ruim voldoende gratis parkeerplaatsen.

De Lemmenskamp

Wethouder de Joodestraat 2 4285 CD Woudrichem

mijnzorgadvies@mijzo.nl 0183 – 662 200

Bekijk in Google Maps

Wat Mijzo nieuwsgierig maakt

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail