Mijzo

De Riethorst

Leven in vrijheid bij zorglocatie in historisch centrum van Geertruidenberg

Van harte welkom bij De Riethorst, één van de zorglocaties van Mijzo! Leven in vrijheid is het uitgangspunt binnen deze locatie. Wij vinden het belangrijk dat u zoveel mogelijk regie blijft houden over uw eigen leven. U bepaalt zelf wat u nodig heeft en hoe u uw leven wilt invullen. De Riethorst moet een thuis zijn, met alle ruimte om zelf te bepalen wat u kunt of wilt. Waar dat niet meer gaat, staan onze bevlogen medewerkers klaar. We bieden maximale vrijheid en creëren veiligheid waar nodig. Om zorgmedewerkers te ondersteunen en de veiligheid van cliënten te waarborgen zetten we innovatieve technologie in. Mijzo biedt binnen De Riethorst ondersteuning aan cliënten die een combinatie van gerontopsychiatrische en lichamelijke zorg nodig hebben en aan cliënten met dementie.

Typisch De Riethorst

Een eigen voordeur

De zelfstandige appartementen hebben ieder een eigen voordeur. In uw appartement bieden wij u zoveel mogelijk privacy. We komen alleen binnen als dit echt noodzakelijk is. Behandeling vindt bij voorkeur in uw appartement plaats. Wanneer dat niet kan, kunt u op loopafstand terecht in het gebouw met algemene voorzieningen. Op deze manier proberen we zoveel mogelijk de zelfredzaamheid te stimuleren en te faciliteren. Uiteraard met de nabijheid van zorg en voorzieningen wanneer dit nodig is. 

U bepaalt

Binnen De Riethorst bepaalt u zelf wat u wilt doen. U kunt ervoor kiezen op het eigen appartement te blijven of om deel te nemen aan een van de vele activiteiten die worden georganiseerd op het gebied van kunst, cultuur en creativiteit. Op ieder moment van de dag heeft u de mogelijkheid om naar een van de buurtkamers of tuinen te gaan. De zeven buurtkamers op de benedenverdieping hebben ieder een eigen thema en karakter. In drie van de buurtkamers wordt elke dag vers gekookt zodat u gezamenlijk kunt eten. De verschillende tuinen, pleintjes, bankjes en terrassen zorgen voor een aangename omgeving met volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten. 

Leefcirkels

De mate van vrijheid in de zorglocatie wordt bepaald door de leefcirkel. Op basis van een aantal criteria bepalen we in overleg met u en uw familie tot welke leefcirkel u toegang heeft. De vastgestelde leefcirkel bepaalt waar u zelfstandig naartoe kunt gaan. Alle cliënten hebben toegang tot de locatie en de tuinen (binnen de omheining). Een aantal cliënten kan zich zowel binnen als buiten de locatie bewegen. Als u onverhoopt buiten uw leefcirkel komt, krijgt een zorgmedewerker hiervan een bericht.  

Wat Mijzo bijzonder maakt… is de diversiteit aan buurtkamers met elk een eigen thema en karakter

Volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten

De appartementen

De Riethorst telt 90 appartementen, verdeeld over drie woonlagen. Hiervan zijn 15 appartementen bestemd voor cliënten van Prisma. Alle appartementen beschikken over een woonkamer met een klein keukentje met koelkast, een slaapkamer en een eigen badkamer met douche en toilet. Ze zijn zo gebouwd en toegerust dat het ook met een lichamelijke aandoening prettig wonen is. U mag uw appartement inrichten zoals u wilt. Zet uw eigen meubels neer en laat de foto’s en schilderijen ophangen die voor u waardevol zijn. Dat maakt het tot uw ‘thuis’. 

Activiteiten

Alle activiteiten vinden plaats in de buurtkamers. Ga naar een filmavond in ‘t Theater, laat uw creativiteit de vrije loop in ‘t Atelier, laat uw nagels verzorgen in De Mooimakerij, bezoek een voorleesmiddag in de Bibliotheek of bak koekjes in Ons Keuken. Er is voor elk wat wils! U bent op ieder moment van de dag vrij om naar een van de buurtkamers te gaan en deel te nemen aan de activiteiten.  
   
Naast de buurtkamers vindt u op de begane grond een sfeervol ingericht stiltecentrum. Hier worden regelmatig kerkdiensten gegeven. Bij lekker weer kunt u op de terrassen genieten van de buitenlucht met desgewenst een hapje en een drankje. Op het Rietplein vindt u de kiosk. Hier kunt u drankjes en versnaperingen kopen, zoals broodjes, soep en kleine desserts. Daarnaast kunt u in het voorzieningengebouw terecht bij De Gasterij voor een kop koffie of thee of een warme maaltijd.  

Ligging

De Riethorst ligt in het hart van Geertruidenberg. Het pand is zo ontworpen dat het volledig opgaat in de wijk. De historische markt van Geertruidenberg met de sfeer van Brabantse gezelligheid ligt op een steenworp afstand. Vanuit de buurtkamers heeft u een prachtig uitzicht over het water en de knotwilgen. Het gebouw ademt zowel rust als levendigheid uit. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid rondom De Riethorst. 

De Riethorst

Sint Agnesstraat 1 4931 BH Geertruidenberg

mijnzorgadvies@mijzo.nl 0162 - 582 050

Bekijk in Google Maps

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail