De Riethorst

Leven in vrijheid bij zorglocatie De Riethorst

Van harte welkom bij De Riethorst in het historisch centrum van Geertruidenberg. De Riethorst is één van de locaties van Mijzo en telt 75 appartementen. Leven in vrijheid is het uitgangspunt binnen deze locatie. U behoudt zoveel mogelijk de regie over uw eigen leven en bepaalt zelf wat u nodig heeft en hoe u uw leven wilt invullen.

Mijzo biedt binnen De Riethorst ondersteuning aan cliënten die lichamelijke zorg nodig hebben en aan cliënten met dementie.

Samen verantwoordelijk

De Riethorst moet uw thuis zijn, met alle ruimte om zelf te bepalen wat u kunt of wilt. Dit betekent dat veel zaken blijven zoals u gewend bent. Uw familieleden, vrienden of kennissen blijven betrokken bij uw dagelijks leven. Wij kijken samen met u en uw naasten hoe wij dit het beste kunnen realiseren. Hiervoor gebruiken we de schijf van vijf:

Schijf van vijf

Wonen in De Riethorst

Uw appartement

Alle appartementen van De Riethorst beschikken over een woonkamer met een klein keukentje met koelkast, een slaapkamer en een eigen badkamer met douche en toilet. Ze zijn zo gebouwd en ingedeeld dat het ook met een lichamelijke aandoening prettig wonen is. U mag uw appartement inrichten zodat het voor u echt als thuis voelt. Zet uw eigen meubels neer en laat de foto’s en schilderijen ophangen die voor u waardevol zijn.

Een eigen voordeur

De zelfstandige appartementen hebben ieder een eigen voordeur. In uw appartement bieden wij u zoveel mogelijk privacy. We komen alleen binnen als dit echt noodzakelijk is. Behandeling vindt ook bij voorkeur in uw appartement plaats.

Uw bepaalt

Binnen De Riethorst bepaalt u zelf wat u wilt doen. U kunt ervoor kiezen in uw eigen appartement te blijven of om uw dag door te brengen in één van de gezamenlijke ruimtes op de benedenverdieping. Op ieder moment van de dag heeft u de mogelijkheid om u vrij te bewegen tussen de binnen- en buitenruimtes.

Leven in vrijheid

De mate van vrijheid in de zorglocatie wordt bepaald door de leefcirkel. Op basis van een aantal criteria bepalen we tot welke leefcirkel u toegang heeft. Uiteraard bespreken we dit met u en uw naasten. De vastgestelde leefcirkel bepaalt waar u zelfstandig naartoe kunt gaan. Alle cliënten hebben toegang tot de gehele locatie en de tuinen binnen de omheining. Een aantal cliënten kan zich zowel binnen als buiten de locatie bewegen. Als u onverhoopt buiten uw leefcirkel komt, krijgt een zorgmedewerker hiervan een bericht.  

Wat Mijzo bijzonder maakt…

is het gevoel van thuis.

Ligging

De Riethorst ligt in het hart van Geertruidenberg. Het pand is zo ontworpen dat het volledig opgaat in de woonwijk. De historische markt van Geertruidenberg met de sfeer van Brabantse gezelligheid ligt op een steenworp afstand. Hier kunt u naartoe voor een hapje, drankje, een ijsje of een kleine boodschap. Zelf of gezellig samen met uw naasten. De Riethorst ligt in een rustige, groenrijke omgeving met prachtig uitzicht over het water en de knotwilgen.

Bereikbaarheid

Vanuit het oogpunt van duurzaamheid stimuleert Mijzo medewerkers en bezoekers om met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid rondom De Riethorst.

Voorzieningen & activiteiten bij De Riethorst

Gezamenlijke ruimtes

Bij De Riethorst vinden alle activiteiten plaats in de gezamenlijke ruimtes op de benedenverdieping. Deze hebben ieder een eigen thema en karakter. Onder begeleiding van onze vrijwilligers worden er gedurende de week een aantal activiteiten georganiseerd. Het staat u vrij om hier bij aan te sluiten. Heeft u een hobby die nog niet aangeboden wordt door De Riethorst? Dan kunt u uiteraard samen met uw naasten en vrijwilligers kijken hoe u dit binnen De Riethorst kunt organiseren. Zo creëert u echt het gevoel van thuis wanneer u in De Riethorst woont.

Op de benedenverdieping vindt u ook Ons Keuken, waar elke dag door onze koks voor u gekookt wordt. De verschillende tuinen, pleintjes, bankjes, terrassen en ook de kiosk op het Rietplein zorgen voor een aangename omgeving met volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Het voorzieningengebouw

Op loopafstand vindt u het voorzieningengebouw. Hier kunt bij De Gasterij een kop koffie of thee drinken of lunchen. Daarnaast kunt u in dit gebouw naar de kapper en u kunt er terecht voor verschillende behandelingen zoals ergo-, fysio- of psychomotorische therapie. Door het aanbieden van deze voorzieningen op loopafstand proberen we zoveel mogelijk uw zelfredzaamheid te stimuleren en te faciliteren. Het voorzieningengebouw is open op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Veelgestelde vragen

Zorg De Riethorst

Expertises De Riethorst

De Riethorst

Sint Agnesstraat 1 4931 BH Geertruidenberg

mijnzorgadvies@mijzo.nl 0162 - 582 050

Bekijk in Google Maps

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail