De Stroming

Historische ambiance bij ruime zorglocatie in het hart van Waspik

Van harte welkom bij De Stroming, één van de zorglocaties van Mijzo! De Stroming in Waspik is een zorglocatie waar twee verschillende groepen cliënten zorg ontvangen. De ene groep bestaat uit cliënten met een lichamelijke aandoening die verzorging en verpleging nodig hebben. De andere groep bestaat uit cliënten met geheugenproblemen of dementie die daarnaast ook psychogeriatrische zorg nodig hebben. Deze laatste groep woont op een beschermde afdeling. Daarnaast zijn er twee logeerkamers aanwezig voor tijdelijk verblijf. Deze zijn bruikbaar na ziekenhuisopname, ter ontlasting van de thuissituatie of als hotelkamer. De zorg is primair gericht op uw zelfredzaamheid, kwaliteit van leven en woonplezier. U kunt binnen De Stroming rekenen op professionele verzorging en gezelligheid van medebewoners.

Samen verantwoordelijk

De Stroming moet uw thuis zijn, met alle ruimte om zelf te bepalen wat u kunt of wilt. Dit betekent dat veel zaken blijven zoals u gewend bent. Uw familieleden, vrienden of kennissen blijven betrokken bij uw dagelijks leven. Wij kijken samen met u en uw naasten hoe wij dit het beste kunnen realiseren. Hiervoor gebruiken we de schijf van vijf:

Schijf van vijf

Typisch De Stroming

Sfeer van weleer

De Stroming is omgeven door tal van authentieke panden. Zo staat het voormalig postkantoor, een gemeentelijk monument, pal tegenover de zorglocatie. Dankzij de prachtige historische woningen en panden ademt de locatie nog die fijne sfeer van weleer. Het gebouw heeft een hoekige U-vorm met als blikvanger de sfeervolle centrale ontmoetingsruimte die vanaf de straat goed te zien is. Aan de voorzijde is een binnenplein met bankjes, opgesierd met gezellige zitjes en groen. Aan de achterzijde bevindt zich een ruime tuin waar u met mooi weer kunt genieten op het terras. Wanneer u De Stroming binnenwandelt ervaart u meteen de vriendelijkheid en gemoedelijkheid. Door de zee aan licht in de openbare ruimten heeft de zorglocatie een open karakter. En hoewel u buiten vooral de historische ambiance van Waspik ervaart, is de locatie vanbinnen vooral eigentijds ingericht.

Middenin de maatschappij

De Stroming staat middenin de maatschappij en is graag een sociaal trefpunt voor mensen uit het dorp. Cliënten en niet-cliënten kunnen in het restaurant genieten van een warme maaltijd, lunch of een kopje koffie of thee met iets lekker. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel. We besteden aandacht aan de kleine en grote dingen om u een warm welkom gevoel te geven. In juni 2016 heeft De Stroming dan ook vier sterren ontvangen in het kader van ‘Gastvrijheidszorg met sterren,’ waar we enorm trots op zijn. Het draagt namelijk bij aan een prettig woon- en leefklimaat. Voor de één betekent dat veel ondernemen, maar ook wanneer u juist veel privacy wenst houden we daar rekening mee.

Specialistische afdeling voor cliënten met dementie

Om mensen met dementie zo goed mogelijk te kunnen begeleiden beschikt De Stroming over een specialistische afdeling. De afdeling biedt rust. Tegelijkertijd worden cliënten ook geprikkeld met alledaagse activiteiten, zoals koken en de krant doornemen, en is er ruimte voor eigen bezigheden. De dag wordt gezamenlijk doorgebracht in een grote sfeervolle en huiselijke woonkamer met keuken, uitgevoerd met een daglichtsysteem. Dit systeem helpt mensen met dementie bij het dag- en nachtritme. Daarnaast werken we volgens het principe ‘omgevingszorg.’ Dit houdt in dat de omgeving zo is ingericht dat deze herkenbaar is. Daardoor voelt iemand met dementie zich veilig en vertrouwd.

Wat Mijzo bijzonder maakt… is de aandacht voor de grote en kleine dingen om me een warm welkom gevoel te geven 

Gastvrijheidszorg met sterren

De appartementen

Zorglocatie De Stroming is een prachtig appartementencomplex in het dorp Waspik en biedt 48 ruime, comfortabele appartementen voor zelfstandig wonen met zorg, en een kleinschalige wooneenheid met 14 appartementen voor cliënten met dementie. Daarnaast zijn er twee logeerkamers voor tijdelijk verblijf. Deze zijn bruikbaar na ziekenhuisopname, ter ontlasting van de thuissituatie of als hotelkamer. De appartementen zijn verdeeld over drie woonlagen. U mag uw appartement inrichten zoals u dat wilt om het helemaal uw thuis te maken.

De zelfstandige zorgappartementen hebben een woon- en slaapkamer, een badkamer met douche en toilet en een keukenblok met keramische kookplaat, ingebouwde magnetron, een wasbak en een koelkast met vriesvak. De appartementen voor cliënten met dementie hebben een gemiddelde oppervlakte van 35m2. Ze beschikken over een woon-slaapkamer, een pantry met wasbak en koelkast en een eigen badkamer met douche en toilet. Deze appartementen zijn te vinden op een beschermde afdeling met een geheel eigen karakter. De afdeling bestaat uit twee eenheden, genaamd ‘De Vliet’ en ‘De Akker.’ De wanden en decoratie van woonzone De Vliet zijn herkenbaar aan de zachtblauwe kleur. De Akker onderscheidt zich door de kleur zachtgroen. Vanuit de wandelgangen kijkt u uit op een patio met beplanting en een volière.

Activiteiten

Er worden tal van activiteiten georganiseerd bij De Stroming, er is altijd wat te beleven. Zowel cliënten als omwonenden kunnen aan de activiteiten deelnemen. Multifunctionele ruimte ‘De Voorkamer’ doet dienst als ontmoetingsruimte, kerk, feestruimte en recreatiezaal in één. Zo vinden er onder andere diverse muziek-, handvaardigheid, spot- en spelactiviteiten plaats. We organiseren veel zelf, maar soms ook in samenspraak met een samenwerkingspartner of vereniging, zoals Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder, de Zonnebloem en Seniorenvereniging Waspik (KBO).

We besteden veel aandacht aan beweging, dat is immers goed voor uw gezondheid. U zult merken dat u zich fitter voel als u regelmatig beweegt. Doe gerust eens mee met ‘Meer Bewegen voor Ouderen’ en ervaar dat bewegen niet alleen gezond, maar ook heel leuk is. De begeleider houdt rekening met wat u wel en niet kan. Daarnaast kunt u gebruikmaken van de fitnessruimte op de tweede etage.

Bij De Stroming is ook een loungeruimte met een biljarttafel aanwezig en beschikken we over een stiltecentrum. We besteden elk jaar uitgebreid aandacht aan de diverse feestdagen met passende activiteiten, en we organiseren jaarlijkse verschillende gezellige uitstapjes. En omdat het niet voor iedereen even makkelijk is om op vakantie te gaan, organiseren we ook iedere zomer een ‘Vakantieweek.’ Dan zetten we alles op alles om u in de vakantiestemming te brengen. Heeft u nog een wenst, groot of klein, maak deze dan kenbaar door uw wens in onze wensboom te hangen. Elk jaar brengen we enkele wensen in vervulling!

Ligging

De Stroming is gelegen aan de karakteristieke Kerkstraat in het hart van Waspik. De zorglocatie ligt centraal in het dorp met alle voorzieningen binnen handbereik. Zo vindt u een supermarkt pal naast de locatie en is er een bushalte in de straat op 100 meter afstand. Aan de linkerzijde van het gebouw zijn voldoende gratis parkeerplaatsen en enkele invalideparkeerplaatsen. 

De Stroming

Kerkstraat 23 5165 CE Waspik

mijnzorgadvies@mijzo.nl 0416 - 315 660

Bekijk in Google Maps

Wat Mijzo nieuwsgierig maakt

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail