Dongepark

Veel diversiteit in een ruime, moderne zorglocatie in Dongen

Van harte welkom bij Dongepark, één van de zorglocaties van Mijzo! Dongepark is een ruime en moderne locatie, net buiten het centrum van Dongen. Dongepark is geheel afgestemd op de wensen en behoeften van de ouder wordende mens. De verschillende afdelingen richten zich ieder op een specifieke doelgroep. De zorglocatie biedt zorg aan cliënten met een lichamelijke aandoening en aan cliënten met dementie. Daarnaast is er een afdeling speciaal voor cliënten met het syndroom van Korsakov en gerontopsychiatrische problemen.

Typisch Dongepark

Levendig

Zorglocatie Dongepark straalt één en al levendigheid uit. Dat komt mede dankzij de verschillende centrale ontmoetingsruimtes waarover de locatie beschikt. Zo kijkt u vanaf een aantal afdelingen uit over het centrale plein waar cliënten en huurders van de aanleunwoningen elkaar ontmoeten, samen eten of activiteiten bijwonen. Daarnaast vindt u er een café, winkeltje, kapsalon en biljarttafel. Er zijn zelfs een zwembad én ruime theaterzaal aanwezig, waar volop gebruik van wordt gemaakt.

Diversiteit

Typisch aan Dongepark is de verscheidenheid aan afdelingen, die gezamenlijk één grote locatie vormen. Door de verschillende typen zorg die op de locatie worden geboden, is de diversiteit aan cliënten die u op de locatie zult ontmoeten groot. Ieder met zijn of haar eigen verhaal. Doordat iedere afdeling zich richt op één specialisme is het woon-leefklimaat perfect afgestemd op de cliënten die er wonen of tijdelijk verblijven. De afdelingen voor cliënten met dementie zijn afgestemd op de beleefwereld van de cliënten. Van de kleurstelling op de muur, tot de muziek die er wordt gedraaid. Op de afdelingen voor cliënten met een lichamelijke aandoening wonen relatief jonge cliënten die met regelmaat nog een weekend naar huis gaan. Er is volop ruimte voor eigen initiatieven. Zo zijn onlangs drie cliënten tot ambassadeur benoemd. Zij verzorgen voortaan de rondleidingen op de afdelingen. Op de Korsakov afdeling is juist een strakke structuur van belang voor het welzijn van de cliënten en bekijken we hoe we vrijheid op maat kunnen bieden. Kortom, u vindt maatwerk op iedere afdeling!

Wat Mijzo bijzonder maakt… is de diversiteit aan cliënten die ik ontmoet

Ieder met zijn of haar eigen verhaal

De appartementen

Dongepark heeft een divers aanbod aan appartementen, afhankelijk van de afdeling waar u woont of tijdelijk verblijft. De appartementen zijn ruim, licht en modern en bieden veel wooncomfort. Komt u langdurig op Dongepark wonen, dan wordt uw appartement leeg opgeleverd. Met uw eigen meubels en spullen maakt u er echt uw thuis van. Op elke afdeling zijn één of meerdere huiskamers aanwezig waar u in een huiselijke omgeving de andere cliënten kunt ontmoeten.

Activiteiten

Op Dongepark worden tal van activiteiten georganiseerd. Dat maakt Dongepark tot een bruisend centrum, waar altijd wel iets te zien of te beleven valt. Op elke afdeling is een team van activiteitenbegeleiders beschikbaar die veelal kleinschalige activiteiten organiseren, afgestemd op de betreffende doelgroep.

Verenigingsleven

Er is ook centrale activiteitenbegeleiding op de locatie aanwezig die het verenigingsleven verzorgt voor alle cliënten en voor de huurders van de aanleunwoningen. Dit biedt u de kans om andere cliënten te ontmoeten en samen iets te ondernemen. Voor velen een waardevolle aanvulling op het wonen op of rond Dongepark. Misschien was u in uw thuissituatie ook lid van een vereniging en wilt u dit graag voortzetten? Tegen betaling van contributie kunt u lid worden van diverse clubs, zoals de beautyvereniging, de jeu de boules vereniging of de schilderclub.

Naast de verenigingsactiviteiten worden er ook andere activiteiten georganiseerd waaraan u kunt deelnemen. Er zijn gratis activiteiten die maandelijks wisselen zoals dansavonden, marktdagen en diverse optredens. En er zijn betaalde, terugkerende activiteiten zoals de visclub, de bingo en filmavonden. Heeft u andere, persoonlijke wensen of ideeën? Dan staat de centrale activiteitenbegeleiding er altijd voor open om samen te kijken wat de mogelijkheden zijn. Voor vragen over verenigingen en activiteiten kunt u terecht bij het Uitbureau, te vinden naast de receptie.

Externe uitjes met de rolstoelbus

Dongepark beschikt over een eigen rolstoelbus waarmee ook externe uitjes gerealiseerd kunnen worden. Ga mee op één van de georganiseerde uitjes, of huur de bus voor eigen gebruik. Alle cliënten en hun mantelzorgers kunnen de bus tegen betaling reserveren. Ga voor meer informatie naar het Uitbureau naast de receptie.

Ligging

U vindt zorglocatie Dongepark net buiten het centrum van Dongen. Zodra u het terrein van Dongepark betreedt, voelt het aan als een klein dorp. Naast de zorglocatie, vindt u aanleunwoningen, een parkje met een vijver waar u lekker rond kunt wandelen en een aantal boerderijdieren. De bewegwijzering leidt u naar de entree. Op het terrein vindt u diverse gratis parkeergelegenheden. Ook is de locatie goed bereikbaar met de bus. De halte ligt direct naast het terrein. 

Inschrijven zorgwoning Dongepark

Dongepark

Dongepark 1 5102 DB Dongen

mijnzorgadvies@mijzo.nl 0162 - 375 100

Bekijk in Google Maps

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail