Eikendonk

Ruim opgezette zorglocatie door groen omringd in Waalwijk

Van harte welkom bij Eikendonk, één van de zorglocaties van Mijzo! Deze ruime locatie in Waalwijk heeft veel expertises in huis. Zo kun u bij ons terecht met dementie, Parkinson, lichamelijke aandoeningen en voor revalidatie. Hoewel de deuren wagenwijd voor u open staan, hopen we natuurlijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen. Bewoners uit omliggende wijken kunnen daarom gebruik maken van onze diensten als wijkverpleging, was- en strijkservice en dagbesteding en dagbehandeling.

Typisch Eikendonk

Woongenot

Eikendonk heeft de laatste jaren veel aandacht besteed aan de woonomgeving van de cliënten, steeds met een open en gastvrij thuis voor ogen. Ondanks de grootte van de locatie is de sfeer gemoedelijk en ongedwongen. De nieuwe, ruime appartementen op de afdeling voor cliënten met een lichamelijke aandoening en de vernieuwde gemeenschappelijke ruimtes worden met elkaar verbonden door transparante gangen omringd door veel groen. Zo komt het moderne, open en warme huis volledig tot z’n recht. We proberen het woongenot zo veel mogelijk af te stemmen op de diverse doelgroepen. Zo is er voor cliënten met dementie een ‘interactieve gang’ gemaakt die de woongroepen met elkaar verbindt. Daar komt u interactieve plekjes tegen waar u gebruik van kunt maken, zoals een oudhollandse keuken, volière, waterput, gebedshoekje en een interactieve TV.  

Levensloop

We streven ernaar dat u na uw verhuizing naar Eikendonk uw leven zoveel als mogelijk bij ons voort kunt zetten zoals u gewend bent. Daarom besteden we veel aandacht aan uw levensloop. Medewerkers zijn oprecht geïnteresseerd in onderwerpen als uw jeugd, opleiding en beroep, gezinssituatie, persoonlijkheid en zingeving. Zo hopen we u goed te leren kennen en u in uw wensen en behoeften tegemoet te kunnen komen. We werken zo veel als mogelijk vraaggericht. 

Zo lang mogelijk zelfstandig in De Waard

Mijzo vindt het belangrijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen. Op het terrein van Eikendonk vindt u daarom appartementencomplex De Waard. De waard telt 44 twee- en driekamerappartementen waar bewoners langdurig zelfstandig kunnen wonen dankzij de samenwerking tussen woningcorporatie Casade en Mijzo. Partners van bewoners van Eikendonk hebben voorrang op de toewijzing van een woning. Datzelfde geldt voor woningzoekenden met een zorgindicatie (anders dan psychiatrie en VGzorg van CIZ of een andere daartoe bevoegde organisatie) óf een indicatie voor een aanleunwoning. Voor het actuele aanbod en de huurprijzen verwijzen we u naar de website van Casade. 

Wat Mijzo bijzonder maakt… is de oprechte aandacht voor mijn levensloop

Elkaar echt leren kennen

De appartementen

De grootte van uw appartement hangt af van de afdeling waar u woont of tijdelijk verblijft. Woont u op de nieuwbouw voor cliënten met een lichamelijke aandoening? Dan heeft u een eigen appartement met slaapkamer, woonkamer en badkamer. Op de woongroepen voor cliënten met dementie of Parkinson heeft u een eigen (slaap)kamer. De badkamer deelt u met uw buurman/-vrouw. Op de revalidatieafdeling Lavendelhof deelt u uw slaapkamer met één andere cliënt, en de badkamer met een aantal andere cliënten. In iedere kamer is op het moment van oplevering onder andere een éénpersoons hoog-/laagbed en een hang- en legkast aanwezig. Verder richt u het geheel naar eigen smaak in met persoonlijke meubels en spullen. Tevens is er per verdieping een gezamenlijke woonkamer te vinden waar u van harte welkom bent. Voor iedereen geldt dat daarnaast gebruik kan worden gemaakt van alle openbare ruimtes in het gebouw.

Activiteiten

Bij Eikendonk worden regelmatig uiteenlopende activiteiten georganiseerd. Naast de vaste en wisselende activiteiten, hebben we ook een aantal verenigingen waar u lid van kunt worden tegen een kleine betaling. Meer informatie hierover ontvangt u van de welzijnsmedewerkers.  

Faciliteiten

Op de locatie is een breed aanbod aan faciliteiten beschikbaar die bijdragen aan uw ontspanning. Zo is iedereen welkom in restaurant ‘t Gulle Gemoed. Nuttig er een hapje en een drankje of een warme maaltijd, sluit aan bij het maandelijkse thema driegangendiner, speel een potje biljart of lees (grootletter)boeken in de bibliotheek. Met regelmaat organiseren we er ook muziekmiddagen of markten waar onder andere kleding, sieraden en tassen worden verkocht. Neem ook eens een kijkje in ontspanningsruimte ‘Het Boeket,’ centraal gelegen op de gang van de woongroepen voor mensen met dementie. In deze ruimte vinden allerlei activiteiten plaats voor én met bewoners. Er bevindt zich zelfs een waterbed. Of loop een rondje door de verschillende buitenruimtes en speel jeu de boules op de aangelegde baan. Bij de receptie kunt u een reservering maken voor het wellnessbad op Eikendonk, of een elektrische duofiets of duoscootmobiel huren om er lekker op uit te trekken. Naast de receptie vindt u de kapsalon waar u zich, op eigen kosten, kunt laten knippen en kappen. In deze ruimte worden ook schoonheids- en pedicurebehandelingen verricht.

Ligging

Met de komst van appartementencomplex De Waard en de grootschalige recente verbouwing staat Eikendonk meer dan ooit tevoren in verbinding met de omgeving en alles wat er in Waalwijk gebeurt. De omgeving leent zich uitstekend voor een prachtige wandeling op het eigen groene terrein, in de omliggende bossen of Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen.  
 
Eikendonk ligt vlak aan een doorgaande weg en is daardoor makkelijk bereikbaar. Bij de hoofdingang is een groot parkeerterrein voor bezoekers, inclusief een aantal mindervalidenparkeerplaatsen. Mocht u wegens drukte geen parkeerplaats kunnen vinden, dan kunt u parkeren op het terrein achter Hospice Franciscus de Wind en de woongroepen. Bezoekers voor de nieuwbouw somatiek kunnen parkeren op de parkeerplaats bij de nieuwbouw via de ingang aan de Drunenseweg.  

Inschrijven woning De Waard

Eikendonk

Eikendonklaan 2 5143 NG Waalwijk

mijnzorgadvies@mijzo.nl 0416 – 301 500

Bekijk in Google Maps

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail