Elzenhoven

Goed toeven op kleinschalige zorglocatie in Sprang-Capelle  

Van harte welkom bij Elzenhoven, één van de zorglocaties van Mijzo! Deze kleinschalige locatie in Sprang-Capelle biedt een langdurig verblijf voor ouderen die in meer of mindere mate zorg nodig hebben. Bijvoorbeeld voor cliënten met dementie of een lichamelijke aandoening. Daarnaast zijn er twee logeerplaatsen waarvan mensen, die bijvoorbeeld moeten herstellen van een operatie, maximaal zes weken gebruik kunnen maken. Met de regie over het leven nog stevig in eigen handen is het voor ouderen goed toeven in de zorglocatie.

Samen verantwoordelijk

Elzenhoven moet uw thuis zijn, met alle ruimte om zelf te bepalen wat u kunt of wilt. Dit betekent dat veel zaken blijven zoals u gewend bent. Uw familieleden, vrienden of kennissen blijven betrokken bij uw dagelijks leven. Wij kijken samen met u en uw naasten hoe wij dit het beste kunnen realiseren. Hiervoor gebruiken we de schijf van vijf:

Schijf van vijf

Typisch Elzenhoven

Zoals thuis

We doen er alles aan zodat u na de verhuizing uw leven zoveel als mogelijk voort kunt zetten, zoals u gewend bent. De huiselijke sfeer, warme bejegening en persoonlijke aandacht maken dat het voor velen voelt als thuiskomen in Elzenhoven. Datzelfde geldt voor de ligging in de woonwijk en de onlangs vernieuwde inrichting van de gezamenlijke ruimtes, groepswoningen en appartementen met warme kleuren en materialen. Er is veel aandacht voor uw levensloop en we streven ernaar uw woongenot zo prettig mogelijk te maken. Zo komt u als cliënt op één van de woongroepen voor mensen met dementie verschillende interactieve, prikkelende plekjes tegen zoals foto’s, kastjes en zithoekjes.

Groepsverzorging

U voert bij Elzenhoven nog zelf de regie over uw leven. Wanneer dit steeds minder lukt, bespreken we met u en uw naaste familieleden welke aanvullende zorg u nodig heeft. Zo bestaat bijvoorbeeld de mogelijkheid om deel te nemen aan groepsverzorging. Daarbij krijgt u in groepjes van acht personen een groot gedeelte van de dag extra aandacht en begeleiding. Familieleden zijn daarbij altijd van harte welkom om op bezoek te komen of eventueel mee te helpen in de dagbesteding of verzorging. 

Wat Mijzo bijzonder maakt… is de aandacht voor mijn geloofsbeleving

Een bron voor de betrokken omgang met elkaar

De appartementen

Alle 64 appartementen beschikken over een eigen woon-slaapkamer met een keukenblok en kastruimte en een badkamer met toilet. U mag uw appartement naar eigen smaak stofferen en inrichten met persoonlijke meubels en spullen. Daarnaast zijn er gezamenlijke woonkamers aanwezig en mag iedereen gebruik maken van alle openbare ruimtes in het gebouw. U kunt bij Elzenhoven ook een studio of appartement huren.

Activiteiten

Iedereen is van harte welkom in recreatieruimte de Gouden Fazant. Deze bevindt zich op de begane grond bij de ingang van Elzenhoven. De Gouden Fazant is zeven dagen per week geopend en is een gezellige ontmoetingsruimte voor cliënten en bezoekers. In de Gouden Fazant kunt u gebruikmaken van koffie, thee en andere drankjes en ook zijn kleine versnaperingen verkrijgbaar. Het is tevens mogelijk om er de warme maaltijd te nuttigen. In de Gouden Fazant is het weekprogramma verkrijgbaar van de activiteiten die dagelijks worden georganiseerd. Elzenhoven biedt namelijk een breed pakket aan activiteiten. U kunt bijvoorbeeld deelnemen aan zanggroepen, sjoelcompetities en bingo. Ook worden er creatieve middagen georganiseerd en bewegingslessen gegeven.

Daarnaast biedt Elzenhoven verschillende faciliteiten om lekker te ontspannen. Zo kunt u samen met een familielid, vrijwilliger of bezoeker op pad gaan met de elektrische duofiets. U kunt deze reserveren via een medewerker van de Gouden Fazant of een medewerker van team Welzijn. Familie en vrijwilligers kunnen samen met u op de woongroepen koken, op ieder gewenste dag van de week. Dit kunt u overleggen met de medewerkers van de woongroepen. Elzenhoven beschikt daarnaast over een wellnessbad. U kunt daar gebruik van maken ten behoeve van zintuiglijke prikkeling, maar ook voor een moment van ontspanning: bijvoorbeeld om vanuit het bad een film te kijken, muziek te luisteren of voor aromatherapie. Het wellnessbad is te reserveren via een medewerker.

Ligging

Elzenhoven ligt in een woonwijk in Sprang-Capelle waar bezoekers vrij kunnen parkeren. U vindt er tevens een aantal minder validenparkeerplaatsen en een kleine parkeerplaats bij de hoofdingang. Mocht u geen parkeerplaats kunnen vinden (bijvoorbeeld wegens drukte), dan kunt u parkeren aan de achterzijde van Elzenhoven in de Goudvink.

Elzenhoven

Fazant 15 5161 SB Sprang-Capelle

mijnzorgadvies@mijzo.nl 0416 – 301 770

Bekijk in Google Maps

Wat Mijzo nieuwsgierig maakt

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail