Mijzo
Goezate

Eigentijdse zorglocatie in centrum van Werkendam  

Van harte welkom bij Goezate, één van de zorglocaties van Mijzo! Goezate in Werkendam staat klaar voor zowel cliënten met een lichamelijke aandoening, als voor cliënten die last hebben van geheugenproblemen, verwardheid of (beginnende) dementie. Voordat u naar Goezate verhuist hopen we dat u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt wonen. We bieden daarom ook dagbesteding voor thuiswonende cliënten die willen werken aan het behouden en het versterken van hun zelfredzaamheid. Heeft u na een operatie tijdelijk extra zorg nodig? Dan kunt u verblijven in ons logeerappartement. Hoe u ook aan Goezate bent verbonden, wij doen al het mogelijke u een gevoel van vrijheid te laten ervaren.

Typisch Goezate

Warme sfeer

Bij binnenkomst op Goezate ervaart u meteen een vriendelijke, warme sfeer. De aankleding is eigentijds en oogt licht en ruim. De verschillende ‘pleinen’ in het hart van het gebouw zijn licht en multifunctioneel en vormen het trefpunt voor het gezamenlijk nuttigen van de maaltijden, activiteiten en festiviteiten. Wilt u juist even de rust opzoeken? Bezoek dan het stiltecentrum waar u even alleen kunt zijn met uw gedachten. Hier vinden ook de kerkdiensten plaats. 

Sociale functie

Werkendam is een overwegend protestantse plattelandsgemeente waar veel mensen elkaar of elkaars familie kennen. Haast iedere Werkendammer kent wel iemand die bij Goezate woont. Echt ons-kent-ons dus. Het is dan ook niet vreemd dat Goezate een belangrijke sociale functie in de wijk vervult. Bewoners uit de wijk mogen dagelijks deelnemen aan de activiteiten. Zo kunt u gemakkelijk het contact met de buitenwereld behouden. Een andere belangrijke troef is dat medewerkers en vrijwilligers veelal uit Werkendam komen en daardoor de lokale gewoontes kennen.  

Toekomstige tuin

Goezate vindt het belangrijk dat u in de buitenlucht kunt vertoeven. Bij lekker weer kunt u buiten op het terras aan de voorzijde van het gebouw genieten van de buitenlucht. Daarnaast hopen we op termijn een mooie afgesloten belevingstuin rondom de locatie te realiseren. De ruimte en de ideeën zijn er in ieder geval. 

Wat Mijzo bijzonder maakt… is dat ik gemakkelijk het contact met de buitenwereld kan behouden

Sociale functie in de wijk

De appartementen

De inrichting van uw appartement is in de basis functioneel. U heeft een woon-slaapkamer met een eet- en zithoek, een open keukentje en een eigen badkamer met douche en toilet. De kamer beschikt over een verpleeghuisbed met nachttafeltje. Verder kunt u het zitgedeelte van uw appartement aankleden met wat kleine meubels, foto’s en schilderijen die voor u waardevol zijn. Dat maakt het tot uw thuis. De appartementen hebben, inclusief badkamer, een gemiddelde oppervlakte van 30m2.  
 
De 75 appartementen zijn verdeeld over drie woonlagen. Op de begane grond en op de tweede etage bevinden zich de appartementen voor cliënten die lichamelijke zorg nodig hebben in lichte of zwaardere vorm, mogelijk in combinatie met geheugenproblemen of verwardheid. Naast het eigen appartement, behoren ook de gezamenlijke huiskamer met keuken op de tweede etage en de zaal beneden, tot de leefomgeving.  
 
Op de eerste etage bevinden zich de appartementen voor mensen met dementie. Op deze beschermende afdeling is de zorg kleinschalig georganiseerd. Er wonen drie groepen van acht bewoners. U brengt de dag door in de grote gezamenlijke huiskamer met keuken of op uw eigen kamer. Wat u het fijnst vindt. In verschillende belevingsgerichte hoeken worden de cliënten geprikkeld. Dit kan ook een plaats zijn om juist even tot rust te komen. 

Activiteiten

Goezate zorgt voor een passend activiteitenprogramma voor cliënten en bezoekers van de dagbesteding. Zo is er elke week een kerkdienst, kunt u prijzen winnen bij de bingo, vinden er diverse optredens plaats en zijn er creatieve- en beweegactiviteiten. Daarnaast zijn ook uw eigen ideeën van harte welkom. De activiteiten vinden meestal binnenshuis plaats en af en toe buitenshuis. Iedereen heeft zelf de keuze om deel te nemen. Dit kan over het algemeen spontaan; bij enkele activiteiten dient de bewoner zich vooraf aan te melden bij de receptie. U kunt ook gebruikmaken van de aanwezige hometrainers, de snoezelbadkamer en de duofiets.  
 
Cliënten met dementie worden gewoonlijk geprikkeld met alledaagse activiteiten, zoals koken en de krant doornemen. Rust, ritme en ruimte zijn hierbij belangrijk. Er is gespecialiseerd personeel aanwezig om cliënten met dementie zo goed mogelijk te begeleiden. 

Ligging

Zorglocatie Goezate ligt vlak bij het centrum van Werkendam aan een doorgaande weg en is, met een bushalte op 500 meter afstand, goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid inclusief een invalidenparkeerplaats. Er bevindt zich een supermarkt op loopafstand en er zijn diverse kerken in de omgeving aanwezig.

Goezate

Raadhuislaan 4 4251 VS Werkendam

mijnzorgadvies@mijzo.nl 0183 - 662 400

Bekijk in Google Maps

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail