Hospice de Volckaert

Op uw eigen manier afscheid nemen bij het Hospice in Dongen

Van harte welkom bij Hospice de Volckaert, één van de zorglocaties van Mijzo! Hospice de Volckaert in Dongen biedt hospicezorg en palliatieve zorg aan cliënten vanaf 18 jaar met een levensverwachting van minder dan drie maanden. Ook wanneer u niet meer beter wordt, kunnen we nog veel voor u betekenen. Iedereen leeft op zijn eigen manier, dus wij vinden dat iedereen daarom ook op zijn eigen manier mag sterven. Geborgenheid en ruimte om op uw eigen manier afscheid te nemen van het leven staat dan ook centraal. Dat kan samen met uw naasten, die ieder moment op bezoek kunnen komen en waarvoor er de mogelijkheid is om te blijven slapen. Een waardig einde, dat bij u past.

High Care Hospice

Hospice de Volckaert in Dongen is een High Care Hospice. Dit wil zeggen dat er 24 uur per dag gespecialiseerde verpleegkundigen werkzaam zijn. Dit maakt het mogelijk om onder deskundige en professionele begeleiding het leven op een waardige manier te voltooien. Ook wanneer er complexe zorgvragen spelen. Hierbij is altijd oog voor uw persoonlijke wensen. Aan Hospice de Volckaert is een kaderarts Palliatieve Zorg verbonden. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om uw eigen huisarts als hoofdbehandelaar te kiezen.

Wat Mijzo bijzonder maakt… is op mijn eigen manier afscheid kunnen nemen van het leven

Een waardig einde

De appartementen

Het hospice beschikt over zes kamers die op een warme, stijlvolle manier zijn ingericht. De gehele inrichting van het Hospice is eind 2020 volledig vernieuwd en straalt een huiselijke sfeer uit. Met uw persoonlijke spullen krijgt de kamer een eigen karakter. De kamers beschikken over een badkamer een goed toegankelijk terras, grenzend naar de rustgevende tuin. Daarnaast is er een gemeenschappelijke huiskamer met een keuken en een stilteruimte waar u gebruik van kunt maken.

Activiteiten

We praten graag samen met u over de juiste invulling van de laatste fase van uw leven om u nog een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te bieden. We bekijken uit welke activiteiten u nog voldoening haalt. Uw naasten zijn altijd van harte welkom om tijd met u door te brengen.

Daarnaast zijn er twaalf uur per dag vrijwilligers aanwezig die u ondersteunen bij uw persoonlijke wensen. Dat kan zijn van het bladeren door oude fotoalbums tot een frisse neus halen in de prachtig aangelegde tuin met vijver. En van het drinken van een kopje koffie tot het genieten van een heerlijke warme maaltijd bereid door de kookvrijwilligers. Hospice de Volckaert is lid van VPTZ Nederland, de koepelorganisatie voor organisaties in de vrijwillige palliatieve terminale zorg.

Ligging

Hospice de Volckaert bevindt zich op het terrein van Dongepark, net buiten het centrum van Dongen. Wanneer u het terrein betreedt voelt het direct als een klein dorp waar u onder andere onze zorglocatie Dongepark vindt met omliggende aanleunwoningen, een parkje met een vijver en een aantal boerderijdieren. Het hospice is rustig gelegen op het terrein en omgeven door bomen. Er is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid en ook met de bus is het hospice goed bereikbaar. De bushalte vindt u direct naast het terrein.

Eigen bijdrage

Slechts een gedeelte van de kosten die gemaakt worden in het hospice wordt vergoed vanuit de zorgverzekeringswet. De vergoeding betreft de kosten voor medische en verpleegkundige zorg.
Om elke cliënt op maat en naar zijn of haar wensen of behoeften te kunnen ondersteunen, vragen wij een eigen bijdrage van €35 per dag. Dit zijn o.a. kosten voor huisvesting, schoonmaak, gebruik van voorzieningen en maaltijd. In veel gevallen vergoedt de zorgverzekeraar (een deel) van de eigen bijdrage; raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden.
Vormt de eigen bijdrage een drempel? Bespreek dit dan met ons. We zullen dan samen met u zoeken naar een passende oplossing. Ons uitgangspunt is om voor iedereen die dat nodig heeft een verblijf in het hospice mogelijk te maken, zonder financiële belemmeringen.

Wanneer u in Hospice de Volckaert verblijft op basis van een WLZ-indicatie dan hoeft u geen eigen bijdrage te betalen aan het hospice. Wel betaalt u een gedeelte van de kosten voor de zorg. Het CAK berekent dit bedrag onder andere op basis van uw inkomen en/of vermogen. Op de website van het CAK leest u hier meer over en vindt u een handige rekenhulp.

Stichting Vrienden van het Hospice de Volckaert

Alles is gericht op een zo aangenaam mogelijk verblijf. Dat stelt hoge eisen aan zowel de leef- en zorgomgeving als de werkomgeving. Stichting Vrienden van het Hospice De Volckaert maakt zich hier sterk voor met bijdragen van donateurs en schenkingen.

Zorg Hospice de Volckaert

Expertises Hospice de Volckaert

Hospice de Volckaert

Dongepark 1b 5102 DB Dongen

mijnzorgadvies@mijzo.nl 0162 – 372 500

Bekijk in Google Maps

Wat Mijzo nieuwsgierig maakt

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail