Koetshuis

Zorg op maat bij zorglocatie in Waalwijk voor mensen met dementie  

Van harte welkom bij Koetshuis, één van de zorglocaties van Mijzo! Een warme en unieke locatie voor kleinschalig wonen in Waalwijk. Koetshuis is speciaal gebouwd naar de wensen van cliënten met dementie die intensieve zorg nodig hebben. U woont bij ons in één van de kleine woongroepen van zes à zeven cliënten met wie u samen een huishouden vormt. We gaan samen met u de uitdaging aan om u zoveel mogelijk een thuisgevoel te geven in uw eigen woonwens. Dus bent u op zoek naar een thuis dat niet voelt als een verpleeghuis, maar als een liefdevolle omgeving waar uw familie van harte welkom is? Dan bent u bij Koetshuis aan het juiste adres.

Typisch Koetshuis

Uw woonwens centraal

Koetshuis hecht veel waarde aan uw eigen woonwens. Ondanks uw dementie weet u zelf het beste wat uw leefwensen zijn en hoe we uw kamer ’eigen’ kunnen maken. We begeleiden u graag om u een ’nieuw thuis’ op maat te kunnen bieden in een vertrouwde en veilige omgeving. U krijgt vóórdat u daadwerkelijk bij Koetshuis komt wonen al de mogelijkheid om één of meerdere dagdelen sfeer te komen proeven. Zo hopen we de stap van verhuizen voor u zo laagdrempelig mogelijk te maken. We vinden het ook belangrijk uw naasten te betrekken bij uw verhuizing en daarna. Samen met u kunnen zij ons meenemen in uw leven zodat wij uw tijd bij Koetshuis zo aangenaam mogelijk kunnen maken. We beschikken daarnaast over een team die u persoonlijke begeleiding bij uw vragen en uw leven kan bieden. 

Een eigen huishouden

Samen met de andere vijf of zes cliënten uit uw woongroep én de medewerkers vormt u een huishouden. De teams bestaan uit vertrouwde gezichten en medewerkers dragen hun eigen kleding, geen verpleeguniform. De keuken is het middelpunt van de kleinschalige warme huiskamers, waar u het grootste gedeelte van de dag samen leeft en geniet van de kleine dingen die de dag uniek maken. Waar mogelijk draagt u uw steentje bij aan de dagelijkse huishoudelijke activiteiten, zoals koken, de afwas doen en kleine huishoudelijke karweitjes, zoals stoffen, strijken en de was opvouwen. Mits dit natuurlijk bijdraagt aan uw welzijn. We gaan uit van uw eigen initiatief en inzicht waarbij we ernaar streven u zo lang mogelijk actief te houden binnen uw eigen mogelijkheden.  

Wat Mijzo bijzonder maakt… is de vele aandacht voor mijn eigen leefwensen  

Uw nieuwe thuis ’eigen’ maken

De appartementen

Koetshuis heeft vijf woongroepen met ieder zes of zeven appartementen, gelegen op de eerste en tweede verdieping. Naast de gezamenlijke woonkamer, beschikt u over een eigen (slaap)kamer met een eenpersoons hoog-/laagbed, een hang- en legkast en een wastafel. Het staat u vrij om de rest van het appartement naar eigen smaak in te richten met persoonlijke spullen en meubels. We denken graag met u mee zodat woongenot en zorg optimaal bij elkaar aansluiten. De badkamer deelt u met een aantal andere bewoners. Voor iedereen geldt dat u daarnaast gebruik mag maken van alle openbare ruimtes in het gebouw.

Activiteiten

We vinden het belangrijk om u te betrekken in de dagelijkse (huishoudelijke) activiteiten. De kracht van Koetshuis is dat we graag vraaggerichte activiteiten organiseren. We bekijken hoe we uw persoonlijke wensen kunnen omzetten naar activiteiten op maat en kijken daarbij vooral naar wat u nog wél kunt. Enkele vaste activiteiten passen we bijvoorbeeld aan op u als individu, of wanneer we de verbinding zien, in groepsverband. De grote centrale ruimte in Koetshuis biedt voldoende gelegenheid voor deze activiteiten. De inrichting van de grote ruimte op de tweede verdieping wordt regelmatig aangepast naar de wensen en vragen van de op dat moment inwonende cliënten. 
 
De hulp van vrijwilligers en familie is bij deze activiteiten onmisbaar. We doen het graag samen. Familieleden zijn de basis van uw welbevinden en we werken graag met hen samen om de mooiste momenten voor u te creëren met de mensen waar u het meest van houdt en waar u zich veilig bij voelt. Familie is dan ook van harte welkom om mee te helpen met koken, bakken, vogels verzorgen of om spelletjes te spelen. Kortom, we zetten door wat thuis voor u van belang was en denken mee hoe we dat binnen Koetshuis kunnen realiseren.  
   
Ook is er bij Koethuis een wellnessruimte aanwezig om lekker tot rust te komen, een tuinkamer met privacy en veel daglicht, een sfeervol buitenterras om van de buitenlucht te genieten en een kleine kapsalon met gekwalificeerde kapster. In café De Koets kunt u onder het genot van een hapje en een drankje van de gezellige sfeer genieten. Samenkomsten, lunches, spelletje spelen en een potje biljarten is daar dagelijks mogelijk. Het staat u daarnaast vrij om samen met een familielid, vrijwilliger of bezoeker op pad te gaan met de elektrische duofiets, of aan de slag te gaan met de braintrainer. Dit is een spelcomputer speciaal voor mensen met dementie. 

Ligging

Koetshuis is gelegen in landgoed Driessen in Waalwijk, aan de rand van het dorp Sprang-Capelle. Landgoed Driessen bestaat uit verschillende nieuwbouwwijken met elk eigen kenmerken en een eigen karakter. Eén van de wijken is Het Koetshuis, waar u verzamelgebouw Koetshuis kunt vinden. In het verzamelgebouw is op de begane grond een medisch cluster gevestigd het huisartsen, een tandarts, fysiotherapie en een apotheek. Daarboven is zorglocatie Koetshuis gesitueerd met uitzicht over de wijk. Parkeren is uitsluitend toegestaan in de parkeervakken.  

Koetshuis

Koetshuislaan 701 5146 BR Waalwijk

mijnzorgadvies@mijzo.nl 0416 - 301 870

Bekijk in Google Maps

Wat Mijzo nieuwsgierig maakt

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail