Mauritsstaete

Ruime zorglocatie met allure in het oude centrum van Geertruidenberg

Van harte welkom bij Mauritsstaete, één van de zorglocaties van Mijzo! Deze riante zorglocatie is net buiten het oude centrum van Geertruidenberg gelegen. Er wonen gemiddeld zo’n 60 cliënten met een lichamelijke aandoening die gespecialiseerde zorg ontvangen. Eventueel is er aanvullende zorg beschikbaar bij geheugenproblemen of beginnende dementie. Naast de zorgappartementen bij Mauritsstaete, zijn er ook diverse appartementen bestemd voor particuliere verhuur aan 55-plussers, eventueel met een indicatie voor wijkverpleging.

Typisch Mauritsstaete

Leefomgeving met allure 

Woont u bij Mauritsstaete? Dan kunt u met recht zeggen dat uw woonomgeving allure heeft. De moderne architectuur gecombineerd met warme kleuren en de prachtige lichtinval geven het gebouw zijn kracht. En dat het begrip ‘ruimte om te leven’ hier letterlijk is genomen is meteen duidelijk. In het rechthoekige gebouw is namelijk veel bewegingsvrijheid. Het Atrium is ruim en de zorglocatie beschikt over een grote binnentuin met terras. De binnenplaats biedt uitzicht op bomen en in de zomer kunt u genieten van de prachtige bloemenzee. Er is een inpandig restaurant aanwezig waar de vriendelijke, gemoedelijke sfeer u niet zal ontgaan.

Sociaal karakter 

Mauritsstaete staat bekend om het sociale karakter. De woongemeenschap is enorm hecht, en dat merkt u aan alles. Het sfeervolle Atrium is smaakvol ingericht en dankzij het aanwezig Grand Café een echte sociale trekpleister. Hier ontmoeten cliënten, familieleden en bewoners uit de wijk elkaar voor een kop koffie, lunch of warme maaltijd. Goede zorg, steun van familie, persoonlijke aandacht en vermaak vormen de basis voor een fijne tijd bij Mauritsstaete.   

Eigen leven 

Als cliënt of bewoner van Mauritsstaete leidt u uw eigen leven. U deelt uw dag zelf in en u ontvangt familie en bekenden wanneer u dat wilt. Wij vinden het belangrijk dat u zoveel mogelijk de regie over uw leven houdt en zich vrij voelt. Alles wat u nog zelf kan, doet u zelf. U werkt aan het behouden en versterken van uw zelfredzaamheid. Wanneer u bij ons woont, maar ook wanneer u nog zelfstandig thuis woont is dit mogelijk bij onze dagbesteding. Zo kunt u zo lang mogelijk zelfstandig leven. De ondersteuning waar behoefte aan is, is binnen handbereik.   

 

Wat Mijzo bijzonder maakt… is de hechte woongemeenschap  

Dat merkt u aan alles  

De appartementen

Maurittsstaete bestaat uit vier woonlagen plus een aantal omliggende aanleunwoningen en staat bekend om het hoge wooncomfort. Er zijn in totaal 137 riante zorgappartementen en aanleunwoningen. De zorgappartementen aan de Stadsweg zijn bestemd voor langdurig verblijf. Ze zijn ruim van opzet en hebben een gemiddelde oppervlakte van 70 m2. Ze beschikken over een ruime woonkamer met open keuken, een slaapkamer, badkamer met douche, een apart toilet en een berging. Op drie hoekappartementen na hebben alle woningen een extra kamer. De appartementen aan de Vonderweg, Sint Amandusstraat en Van Duivenvoordenlaan worden verhuurd aan particulieren. Deze huurders wonen nog geheel zelfstandig of ontvangen alleen wijkverpleging van Mijzo. Twee appartementen zijn geschikt voor tijdelijk verblijf, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname of ter ontlasting van mantelzorgers. Alle appartementen zijn zo gebouwd en toegerust dat u er ook met een lichamelijke aandoening prettig kunt wonen. U mag uw appartement te allen tijde inrichten zoals u wilt. Zet uw eigen meubels neer en laat foto’s en schilderijen ophangen die waardevol voor u zijn.

Activiteiten

Mauritsstaete organiseert tal van leuke dagactiviteiten waar cliënten en bewoners uit de wijk aan kunnen deelnemen. Sommige activiteiten zijn bedoeld voor cliënten die bij ons wonen. Andere activiteiten zijn ook toegankelijk voor de zelfstandige huurders. Op de nieuwsborden en in de nieuwsbrief staat per activiteit aangegeven voor wie deze bedoeld is. In sommige gevallen kan er een kleine vergoeding worden gevraagd voor de activiteit. Kaarten, bingo, wandelen, schilderen, film kijken, sporten, een kerkdienst bijwonen of naar de soos. Alles mag, niks moet. Bijzonder is de eigen radiozender en kabelkrant. Met regelmaat komt er een koor of orkest. Andere faciliteiten waarvan u kunt genieten zijn een fitnessruimte, een recreatiezaal met bibliotheek, een biljarttafel en een jeu de boules baan. Voor cliënten met geheugenproblemen of dementie is er op de eerste verdieping een speciale huiskamer ingericht waar u een zinvolle dagbesteding kunt hebben. Kortom, in Mauritsstaete is altijd wat te beleven

Ligging

Zorglocatie Mauritsstaete ligt net buiten het oude centrum van Geertruidenberg, aan de vestingwal. Geertruidenberg is een oude vestingstad met een rijk verleden. Geertruidenberg is zelfs de oudste stad van Holland (1213). Naast Mauritsstaete is een grote supermarkt gelegen. Op 50 meter afstand van Mauritsstaete is een bushalte: aan het Schonckplein. Zowel aan de overzijde als aan de achterzijde van het gebouw zijn ruim voldoende gratis parkeerplaatsen 

Mauritsstaete

Stadsweg 9a01 4931 HV Geertruidenberg

mijnzorgadvies@mijzo.nl 0162 - 408 120

Bekijk in Google Maps

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail