Revalidatie Kasteellaan

Revalideren op speciale afdeling in het ETZ in Waalwijk

Van harte welkom bij Revalidatie Kasteellaan, één van de zorglocaties van Mijzo! Revalidatie Kasteellaan is een speciale revalidatieafdeling, te vinden op de vierde verdieping van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Waalwijk. Nadat u een nieuwe heup of knie heeft gekregen, kunt u bij ons revalideren. Met een verwijzing van uw medisch specialist, zorgcoördinator of transferverpleegkundige kunt u vaak binnen enkele dagen na uw operatie al terecht. Samen met een team van professionals en andere revalidanten werkt u actief aan uw herstel. In veel gevallen bent u binnen vier werken weer mobiel en kunt u terug naar huis. Volgens waarderingen van revalidanten op ZorgkaartNederland is Revalidatie Kasteellaan al jaren de beste revalidatieafdeling van Nederland!

Typisch Revalidatie Kasteellaan

Goede samenwerking met ziekenhuizen

Naast het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis wordt ook met alle andere ziekenhuizen in Midden-Brabant goed samengewerkt. Maar ook als u elders geopereerd bent, kunt u in aanmerking komen voor verblijf bij Revalidatie Kasteellaan. We werken onder andere nauw samen met diverse orthopeden om een brug te slaan tussen de operatie en uw thuissituatie. Door deze unieke samenwerkingen kunnen we u begeleiden vanaf het eerste gesprek tot aan het moment dat u weer mobiel bent.

Gericht op naar huis gaan

Vanaf de eerste dag op de afdeling van Revalidatie Kasteellaan bent u aan het revalideren. Individueel en samen met anderen. De eerste twee weken van het revalidatieproces staan in het teken van dagelijkse activiteiten, zoals lopen en uw bed opmaken. In de laatste twee weken worden de activiteiten uitgebreid met onder andere koken en boodschappen doen. Dagelijkse bezigheden die thuis ‘normaal’ zijn en tegelijkertijd een goede training zijn. Tussentijds traint u individueel of in groepsverband onder professionele begeleiding in de oefenzaal van de revalidatieafdeling. U wordt gestimuleerd om zoveel mogelijk zelf te doen, zodat u zo snel mogelijk en goed voorbereid terug naar huis kan. Nieuw is de inzet van visualisatie, waarbij de revalidanten via een koptelefoon vooraf luisteren naar uitleg over oefeningen die ze gaan doen om beter voorbereid en minder huiverig te zijn. Om te zorgen dat u zich zo goed mogelijk op uw herstel kunt richten, gelden er bezoektijden:

  • Maandag tot en met vrijdag van 15.30 – 16.30 uur en van 18.30 – 20.30 uur.
  • Zaterdag, zondag en feestdagen van 14.00 – 16.00 uur en 18.30 – 20.30 uur.

Therapeutisch leefklimaat

Het succesvolle concept laat zich omschrijven als een ‘therapeutisch leefklimaat.’ Naast een intensief trainingsprogramma biedt de revalidatieafdeling ook een gastvrij tijdelijk onderdak voor de revalidatieperiode. Na het zweten in de oefenzaal, wordt er onderling veel gelachen in de gezamenlijke eetkeuken en de knusse huiskamers. Door samen te revalideren helpt u elkaar door de moeilijke momenten heen.

Wat Mijzo bijzonder maakt… is dat er naast het intensieve trainingsprogramma ook ruimte is voor gezelligheid

Samen revalideren, samen lachen

Hoe werken we aan uw herstel?

Persoonlijk behandelplan: Gericht op uw herstel wordt een behandelplan opgesteld met persoonlijke doelen. Het is een volledig pakket op maat van intake totdat u weer mobiel bent. Eventueel met enige nazorg thuis.
Stimuleren en coachen: Gedurende de dag, 7 dagen per week, werkt u aan uw herstel. Verzorgenden, therapeuten en andere revalidanten ondersteunen u en nemen zo min mogelijk taken over. U wordt gestimuleerd om zoveel mogelijk zelf te doen om goed voorbereid terug te keren naar huis.
24-uurs zorg en intensieve begeleiding van een team professionals met fysio- en ergotherapeuten, verzorging/verpleging, een arts en orthopeden uit het ziekenhuis.
Kleinschalige groep voor maximaal 17 revalidanten.
Rustige omgeving met een huiselijke sfeer en frisse kleuren. Bezoek is uiteraard welkom, maar op gezette tijden, zodat u zich kan richten op uw herstel.

Kom ik in aanraking voor Revalidatie Kasteellaan?

Het revalidatiecentrum is bedoeld voor mensen die thuis onvoldoende ondersteuning hebben om te herstellen doordat ze bijvoorbeeld alleen wonen of met een hulpbehoevende partner, of ze meer fysieke gezondheidsproblemen hebben. U moet wel in staat zijn om nieuwe vaardigheden aan te leren. Om in aanmerking te komen voor een plaats op de afdeling van Revalidatie Kasteellaan heeft u in veel gevallen een verwijzing nodig van uw medisch specialist. Vervolgens voeren wij een eerste gesprek met u. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Ligging

U vindt Revalidatie Kasteellaan op de vierde verdieping van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk. Het ETZ is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en parkeren is geheel gratis. Vlakbij de hoofdingang bevinden zich overdekte fietsenstallingen.

Revalidatie Kasteellaan in Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (4e verdieping)

Kasteellaan 2 5141 BM Waalwijk

mijnzorgadvies@mijzo.nl 013 – 221 72 15

Bekijk in Google Maps

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail