Sint Antonius

Hechte gemeenschap op zorglocatie in het pittoreske Heusden

Van harte welkom bij Sint Antonius, één van de zorglocaties van Mijzo! Deze zorglocatie in Heusden biedt een thuis aan 36 cliënten met dementie, verdeeld over twee kleinschalige woongroepen. Bij Sint Antonius hebben we altijd oog voor elkaar en staan we voor elkaar klaar.

Samen verantwoordelijk

Sint Antonius moet uw thuis zijn, met alle ruimte om zelf te bepalen wat u kunt of wilt. Dit betekent dat veel zaken blijven zoals u gewend bent. Uw familieleden, vrienden of kennissen blijven betrokken bij uw dagelijks leven. Wij kijken samen met u en uw naasten hoe wij dit het beste kunnen realiseren. Hiervoor gebruiken we de schijf van vijf:

Schijf van vijf

Typisch Sint Antonius

Hechte gemeenschap

Achter de enorme voordeur en de hoge ramen van Sint Antonius schuilt een hechte gemeenschap van bewoners en medewerkers. U wordt hier steevast hartelijk ontvangen en vriendelijk begroet. De locatie is niet zo groot. Iedereen kent elkaar. En degenen die daar behoefte aan hebben, volgen elkaars wel en wee met grote belangstelling. Er is oprechte aandacht voor elkaar en er hangt onderling een positieve sfeer. Met hart en ziel ondersteunen we u om u een warm huis te bieden waar u zich thuis voelt. 

De kleine dingen

Het gebouw valt onder Monumentenzorg en straalt iets voornaams uit. Maar om fijn te wonen, is er meer nodig dan enkele een fijne woonruimte. De ervaring leert dat het geluk van de cliënten en bewoners vaak in heel kleine dingen zit. Bijvoorbeeld met elkaar lekker van het zonnetje genieten in de prachtige gemeenschappelijke tuin. Als het even kan, zitten we allemaal buiten. Elkaar ontmoeten onder het genot van een kopje koffie. We proberen tegemoet te komen aan de persoonlijke wensen van alle individuele cliënten. Oog en oor hebben van wat u nog méér nodig heeft om prettig te leven. We blijven creatief in het bedenken van kan en mag.  

Lekker eten

Cliënten genieten van lekker eten. Alle warme maaltijden van Sint Antonius worden dan ook met liefde gemaakt in onze eigen keuken. Kom gezellig eten in De Brasserie op de begane grond. U kiest op het moment dat u gaat eten, wát u wilt eten. Desgewenst met een glaasje wijn erbij. Eventueel kun u in uw eigen appartement eten. Ook wijkbewoners kunnen tegen betaling een warme maaltijd eten in De Brasserie.

Wat Mijzo bijzonder maakt… is dat we als het even kan, lekker buiten van het zonnetje genieten

Geluk zit ‘m in de kleine dingen

De appartementen

Cliënten en bewoners hebben zowel in de groepswoningen als in de te huren studio’s en appartementen een eigen plek met een slaap-/zitkamer en een badkamer. De appartementen op de woongroep zijn standaard uitgerust met onder andere een elektrisch verstelbaar hoog-/laagbed, een nachtkastje en een hang-/legkast. De huurstudio’s en -appartementen worden zo goed als leeg opgeleverd. Richt uw appartement gerust naar eigen smaak in met uw persoonlijke spullen.

Activiteiten

Sint Antonius heeft een breed aanbod aan activiteiten waarbij regelmatig ook bewoners uit de vesting, familie en vrijwilligers aanschuiven. De activiteiten variëren van optredens en lezingen tot sjoelen, van bingo tot filmmiddagen en van samen dansen tot eucharistievieringen. Voor een boodschapje, de kapper en pedicure kunt u terecht op de begane grond. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om met naasten of vrijwilligers op pad te gaan met de duofiets. De welzijnsmedewerkers horen graag van u wat uw persoonlijke wensen zijn op het gebied van welzijn en dagbesteding. 

Ligging

Woonzorgcentrum Sint Antonius is gelegen binnen de stadswallen van de pittoreske vestingstad Heusden. Parkeren is mogelijk in de daarvoor bestemde parkeervakken rondom de locatie.

Sint Antonius

Roomsche Kerkstraat 5 5256 AJ Heusden

mijnzorgadvies@mijzo.nl 0416 - 301 800

Bekijk in Google Maps

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail