Sint Janshof

Ruime zorglocatie met dorps karakter in hartje Vlijmen

Van harte welkom bij Sint Janshof, één van de zorglocaties van Mijzo! Sint Janshof ligt in een unieke woonomgeving in het hartje van Vlijmen en biedt kleinschalige verpleeghuiszorg aan cliënten met dementie en aan cliënten met een lichamelijke aandoening. Met haar ruime en sfeervolle appartementen is Sint Janshof een prettige woonomgeving. En in de Hop loopt u zomaar oude bekenden uit de wijk tegen het lijf.

Typisch Sint Janshof

Dorps karakter

Zorglocatie Sint Janshof is ruim opgezet en kenmerkt zich door het sociale en dorpse karakter. Zo is er het café-restaurant en ontmoetingsruimte ’De Hop’ waar gedurende de dag cliënten, (wijk)bewoners, vrijwilligers en familieleden samenkomen voor een hapje en een drankje, een praatje of om activiteiten bij te wonen. Iedereen zoekt elkaar graag op in deze sfeervolle ruimte. De betrokkenheid van buurtbewoners zorgt voor een bijzondere een gemoedelijke sfeer op de locatie. Zo ontmoet u weer eens oude bekenden! En willen zij een hapje mee-eten? Geen probleem! Door het jaar heen worden diverse themamaaltijden georganiseerd. Dit kan variëren van een aspergemaaltijd in het aspergeseizoen tot een tapasavond begeleid door Spaanse gitaarmuziek of een zomerse barbecue.

Iedereen gelijk

Bij Sint Janshof maken we geen onderscheid. Iedereen is gelijk. Zo brengen we cliënten die zorg nodig hebben voor een lichamelijke aandoening en bewoners die begeleiding nodig hebben bij psychogeriatrische klachten of bij dementie zo veel mogelijk bij elkaar.

Wat Mijzo bijzonder maakt… is oude bekenden ontmoeten in De Hop

Iedereen zoekt elkaar graag op

De appartementen

In totaal beschikt Sint Janshof over 86 ruime appartementen voor diverse doelgroepen. Waaronder 32 appartementen waar intensieve zorg voor cliënten met dementie wordt geboden en 17 voor cliënten met een lichamelijke aandoening. De grootte en aanwezige inrichting is afhankelijk van het type appartement waar u woont. Zo zijn er vier afdelingen voor cliënten met dementie met ieder een gezamenlijke huiskamer. Er wordt dagelijks gekookt in een huiselijke sfeer. Ieder van deze vier afdelingen biedt plaats aan acht cliënten. De appartementen beschikken over een eigen badkamer. De appartementen voor cliënten met een lichamelijke aandoening zijn uitgerust met een eigen badkamer en een keukenblok. Over het algemeen geldt dat u uw appartement naar eigen smaak kunt inrichten met persoonlijke meubels en spullen. We vinden het belangrijk dat u er rust en tijd voor uzelf kunt vinden.

Activiteiten

De Hop is het centrale punt in Sint Janshof. Bewoners komen vaak even naar De Hop om samen met familie of andere (wijk)bewoners koffie te drinken, te lunchen of een kaartje te leggen om daarna terug te keren naar hun eigen appartement. In de Hop bevindt zich ook het dagcentrum wat dagelijks van 10.00 tot 16.00 uur geopend is. Hiervoor is een indicatie nodig, waarvoor u contact met ons kunt opnemen.

Sint Janshof biedt daarnaast een breed aanbod aan activiteiten. Dit varieert van bingo tot Bach! Zo zijn er film- en theatervoorstellingen, geheugentrainingen, barakken, de Herenkamer of kunt u luisteren naar klassieke muziek of eucharistievieringen bijwonen in onze eigen sfeervolle kapel. De medewerkers van de Welzijnswijzer, kijken graag met u mee voor een advies op maat. Ook kunt u gebruikmaken van de duofiets, deze kunt u reserveren via de Welzijnswijzer om met een naaste of vrijwilliger een lekker stukje te gaan fietsen. Familie en vrienden zijn altijd van harte welkom en kunnen deelnemen aan de dagelijkse activiteiten. Voor de kleine boodschappen kunt u op de begane grond terecht in het winkeltje, dagelijks in de ochtend geopend. U wordt dan geholpen door één van onze vrijwilligers.

Ligging

Zorglocatie Sint Janshof is gelegen in het hartje van Vlijmen. Op loopafstand van de zorglocatie vindt u een gezellig winkelplein en een winkelstraat. Er zijn meerdere supermarkten aanwezig en er bevindt zich een kerk in de buurt. Rondom de locatie is voldoende parkeerruimte inclusief een aantal mindervalidenparkeerplaatsen. Ook de bushalte is nabijgelegen.

Sint Janshof

Kees Klerxstraat 40 5251 BL Vlijmen

mijnzorgadvies@mijzo.nl 073 – 518 81 11

Bekijk in Google Maps

Wat Mijzo nieuwsgierig maakt

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail