Slotjesveste

Zorglocatie en gezondheidscentrum onder één dak in Oosterhout

Van harte welkom bij Slotjesveste, één van de zorglocaties van Mijzo! Slotjesveste is een zorglocatie vlak bij het centrum van Oosterhout (Noord-Brabant) waar twee verschillende groepen cliënten zorg ontvangen. De ene groep bestaat uit cliënten met een lichamelijke aandoening die er langdurig wonen en die verzorging en/of verpleging nodig hebben. De andere groep bestaat uit revalidatiecliënten die tijdelijk bij Slotjesveste verblijven om te revalideren na een operatie, ongeval of ziekte. In totaal biedt Slotjesveste plaats aan 75 cliënten. Alle (para)medische zorg is binnen handbereik. Als vanzelfsprekend kunnen u en uw familie rekenen op onze persoonlijke aandacht en oprechte betrokkenheid.

Samen verantwoordelijk

Slotjesveste moet uw thuis zijn, met alle ruimte om zelf te bepalen wat u kunt of wilt. Dit betekent dat veel zaken blijven zoals u gewend bent. Uw familieleden, vrienden of kennissen blijven betrokken bij uw dagelijks leven. Wij kijken samen met u en uw naasten hoe wij dit het beste kunnen realiseren. Hiervoor gebruiken we de schijf van vijf:

Schijf van vijf

Typisch Slotjesveste

Gezondheidscentrum

Zorglocatie Slotjesveste vindt u samen met Gezondheidscentrum Slotjesveste onder één dak. De zorgverleners in gezondheidscentrum Slotjesveste bieden zorg aan mensen uit de hele omgeving. De kracht is de samenwerking. Daarbij gaat het om méér dan de gangbare medische en paramedische zorg. We zijn op een veel breder terrein deskundig. Onze expertise ligt op het gebied van revalidatie, wondzorg en specifieke ouderenzorg.

Toegankelijk karakter

Tijdelijk of permanent gaan wonen in een verpleeghuis is nooit de eerste keus van mensen. Ons streven is om, juist vanwege die reden, naast een goede zorg en dienstverlening, ook voor een fijne woon- en leefomgeving te zorgen. Wie Slotjesveste binnenkomt via de centrale entree ervaart meteen een vriendelijke, gemoedelijke sfeer. Het gebouw is eigentijds en sfeervol ingericht. Een zee van licht valt in de openbare ruimten door de transparante gevel- en dakpartij. Dit geeft een ruimtelijk effect en zorgt voor een toegankelijk karakter. Er is onder andere een multifunctionele ruimte aanwezig die dienstdoet als ontmoetingsruimte.

Sociaal trefpunt

Restaurant Slotjesveste vervult graag de rol van een sociaal trefpunt voor mensen uit de wijk; een fijne plek om af te spreken. Iedereen is van harte welkom! Cliënten én niet-cliënten kunnen elkaar in het restaurant van Slotjesveste ontmoeten en van hun warme maaltijd of lunch genieten. Een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij kan natuurlijk ook. Omwonenden hebben de weg naar het restaurant en het buitenterras al gevonden! U ook? 

Wat Mijzo bijzonder maakt… is kunnen afspreken met bekenden uit de wijk 

Een sociaal trefpunt

De appartementen

Slotjesveste telt in totaal 75 zorgappartementen verdeeld over drie etages. Op elke etage zijn 25 appartementen te vinden. Ze zijn ruim van opzet en hebben elk een eigen woonkamer, een aparte slaapkamer en een badkamer voorzien van een douche en toilet. Er zijn 41 appartementen voor langdurige zorg met onder andere ook een pantry met koelkast en berging tot uw beschikking. U mag uw appartement inrichten zoals u wilt. Zet uw eigen meubels neer en hang foto’s en schilderijen op die voor u waardevol zijn. Dat maakt het tot uw ’thuis.’ Daarnaast zijn er 34 appartementen bestemd voor revalidatie. Deze zijn al gemeubileerd. Afhankelijk van het type appartement varieert de oppervlakte van 60 tot 80m2. Ze zijn allemaal zo gebouwd en toegerust dat het er ook met een lichamelijke aandoening prettig wonen is. Op elke etage is een gezamenlijke woonkamer te vinden waar u gebruik van kunt maken.

Activiteiten

Een prettig woon- en leefklimaat staat hoog in het vaandel. In Slotjesveste is dan ook van alles te beleven. Naast het verpleeghuis, het gezondheidscentrum en de apotheek is er een gezellig restaurant. Ook organiseren we allerlei activiteiten waaraan cliënten die langdurig of tijdelijk bij ons wonen kunnen deelnemen. Dit zijn bijvoorbeeld de sjoelcompetitie, de creatieve middag en bewegen op muziek. We hebben bingo-avonden, een kookgroep en een wandelgroep. Verder zijn er vaak muzikale optredens en af en toe evenementen. Ook is er regelmatig een kerkdienst en gespreksgroep. De activiteiten van Slotjesveste worden deels opgenomen in een vast week/maandprogramma en deels ingepland ‘naar wens’. Op de informatieborden in de gangen vindt u de actuele activiteitenagenda. Voor revalidatiecliënten is er een speciaal programma, waarbij therapie voorop staat. Naast Slotjesveste ligt Activiteitencentrum De Slotjes, waar veel gebiljart wordt in de huiskamer en iedereen welkom is.

Ligging

Slotjesveste ligt op de hoek van de Slotlaan-Van Oldeneellaan in Oosterhout, Noord-Brabant. Het moderne gebouw is omgeven door veel ruimte en groen, vlakbij het gezellige centrum van de stad. Aan de overkant vindt u het Lukwelpark, een uitgestrekt park met heuvels, veel waterpartijen en ruimte om te wandelen. U bevindt zich op zo’n 500 meter afstand van het centrum, met winkelstraten, het overdekte winkelcentrum Arendshof en het marktplein met terrassen aan de voet van de Sint Jansbasiliek.

De locatie beschikt over een parkeerkelder met tachtig plaatsen. De parkeerplaatsen vóór het gebouw zijn voor bezoekers van het gezondheidscentrum. Als de parkeerkelder vol is, kunt u achter het pand gratis parkeren op het Slotjesveld. Ook met het openbaar vervoer is Slotjesveste goed bereikbaar. Naast het gebouw, aan de Slotlaan, stopt de bus richting Oosterhout-centrum en Geertruidenberg of Dongen. Aan de overkant stopt de bus naar Breda.

Rookvrij

Zorglocatie Slotjesveste is sinds juli 2022 de eerste rookvrije zorglocatie van Mijzo. Per 31-12-2024 zullen alle zorglocaties van Mijzo rookvrij zijn. Rookvrij betekent dat er in het pand en op het terrein niet gerookt mag worden.

Slotjesveste

Van Oldeneellaan 30 4902 ZC Oosterhout

mijnzorgadvies@mijzo.nl 0162 - 695 950

Bekijk in Google Maps

Wat Mijzo nieuwsgierig maakt

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail