Spoorwiel

Kleinschalige zorglocatie in voormalige pastorie in het levendige Waalwijk

Van harte welkom bij Spoorwiel, één van de zorglocaties van Mijzo! In deze voormalige pastorie in Waalwijk zijn twee kleinschalige groepswoningen gesitueerd speciaal voor cliënten met dementie. Naast de groepswoningen beschikt Spoorwiel over tien ruime twee- en driekamerappartementen voor cliënten met lichamelijke aandoeningen. Spoorwiel is een plek waar iedereen welkom is en waar cliënten en wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten in de gezamenlijke ruimtes.

Samen verantwoordelijk

Spoorwiel moet uw thuis zijn, met alle ruimte om zelf te bepalen wat u kunt of wilt. Dit betekent dat veel zaken blijven zoals u gewend bent. Uw familieleden, vrienden of kennissen blijven betrokken bij uw dagelijks leven. Wij kijken samen met u en uw naasten hoe wij dit het beste kunnen realiseren. Hiervoor gebruiken we de schijf van vijf:

Schijf van vijf

Typisch Spoorwiel

Onderdeel van de buurt

Doordat de zorglocatie midden in de woonwijk Besoyen is gesitueerd, is er vanuit de groepswoningen en appartementen van Spoorwiel altijd wat te zien. Wandelende gezinnen, naar schoolgaande kinderen of winkelende buurtbewoners. Daarnaast vinden we het belangrijk om de buurt ook ‘naar binnen te halen.’ Spoorwiel is een plek waar iedereen welkom is en waar cliënten elkaar en bewoners uit de wijk kunnen ontmoeten. Bijvoorbeeld bij het diner, een spelletjesavond of tijdens een kopje koffie. Mede dankzij de ligging wordt Spoorwiel een levendige woonomgeving.

Moderne voorzieningen

Spoorwiel bestaat uit twee sfeervol ingerichte gebouwen met verschillende woonvormen die door een brug met elkaar verbonden worden. U kunt rekenen op moderne voorzieningen en faciliteiten. Eén daarvan is de activiteitenruimte met een zonnig terras voor het lezen van de krant, het bijwonen van de wekelijkse activiteiten of het nuttigen van een hapje en een drankje. Ook heeft Spoorwiel een eigen wellnessruimte met ligbad waarvan u gebruik mag maken. Om het woongenot voor cliënten met dementie zo prettig mogelijk te maken zijn er speciale interactieve gangen ingericht. Er zijn tal van interactieve plekjes te ontdekken zoals foto’s, kastjes en zithoekjes. 

Persoonlijke sfeer

Spoorwiel is een gemoedelijke locatie. De warme inrichting, persoonlijke spulletjes van bewoners en de betrokken medewerkers en vrijwilligers zorgen voor een huiselijke en persoonlijke sfeer. Dankzij het kleinschalige karakter van de locatie en de toegewijde medewerkers kunnen bewoners rekenen op goede, persoonlijke zorg in een veilige omgeving. We streven ernaar dat u naar de verhuizing uw leven zoveel als mogelijk kunt voortzetten zoals u dat thuis ook deed. We besteden daarom veel aandacht aan uw levensloop en spelen hier zo veel als mogelijk op in. Uw vragen, behoeften en wensen staan centraal binnen Spoorwiel. Als u gewend bent om dagelijks uit te slapen, dan blijft u dat doen!

Wat Mijzo bijzonder maakt… is dat ik nog steeds lekker kan uitslapen als ik dat wil

Zoals u dat thuis ook deed

De appartementen

In de voormalige pastorie zijn twee kleinschalige groepswoningen gesitueerd met een huiselijke sfeer. Iedere cliënt heeft een eigen woon-/slaapkamer met een douche en toilet. De groepswoningen zijn ingericht voor bewoners met een intensieve zorgvraag en ondersteuning, bijvoorbeeld voor mensen met dementie. Naast twee groepswoningen van ieder zeven bewoners, beschikt zorglocatie Spoorwiel over tien ruime twee- en driekamerappartementen, voor mensen met lichamelijke aandoeningen. Deze appartementen beschikken over een eigen woonkamer, slaapkamer en badkamer. Iedere kamer beschikt in onder andere over een eenpersoons hoog-/laagbed en een hang- en legkast. Voor alle cliënten geldt dat u gebruik kunt maken van de gezamenlijke woonkamer, het dakterras en de behandelruimte waar samen met een fysio of ergotherapeut geoefend kan worden.

Activiteiten

Een dag bestaat voornamelijk uit de gebruikelijke activiteiten die horen bij een huishouden en gezin. Op de woongroepen kunt u bijvoorbeeld samen met uw familie, een vrijwilliger of een bezoeker koken. Daarnaast worden er regelmatig uiteenlopende activiteiten georganiseerd in recreatieruimte De Loint. Zo vindt er geregeld een katholieke of protestantse dienst plaats en zijn er onder andere creatieve, muzikale of beweegactiviteiten. Naast de vaste en wisselende activiteiten hebben we ook een aantal verenigingen waar u lid van kunt worden tegen een kleine betaling. Bent u op zoek naar zintuiglijke prikkeling of een moment van ontspanning? Maak dan eens gebruik van het wellnessbad. Vanuit het bad kunt u een film kijken, muziek luisteren, aromatherapie krijgen en nog veel meer.  

Ligging

In het hart van de wijk Besoyen in Waalwijk ligt Spoorwiel. Gelegen in een groenrijke omgeving, maar toch midden in een levendige buurt. In de directe omgeving liggen onder andere een supermarkt, het ziekenhuis, het Wandelpark en een basisschool. In de woonwijk kunt u vrij parkeren. Er zijn tevens een aantal mindervalidenparkeerplaatsen aanwezig. Mocht u, bijvoorbeeld vanwege drukte, geen parkeerplaats kunnen vinden, dan kunt u aan de achterzijde van Spoorwiel parkeren in de Duvenvoordestraat.

Spoorwiel

Burgemeester Verwielstraat 2 5141 BD Waalwijk

mijnzorgadvies@mijzo.nl 0416 - 301 480

Bekijk in Google Maps

Wat Mijzo nieuwsgierig maakt

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail