Zandley

Diverse woonvormen bij dorpse zorglocatie in bruisend centrum van Drunen

Van harte welkom bij Zandley, één van de zorglocaties van Mijzo! Op deze locatie in Drunen is wonen in verschillende vormen mogelijk. Van huurappartementen met zorg, tot aan wonen met een intensieve zorgvraag. Zo zijn er appartementen voor cliënten met een lichamelijke aandoening en voor cliënten met geheugenproblemen of dementie. Zandley beschikt ook over inleunwoningen en rondom de locatie zijn aanleunwoningen van woningcorporatie Woonveste te vinden. De bewoners van de in- en aanleunwoningen wonen zelfstandig, maar kunnen als het nodig is gebruikmaken van alle voorzieningen die Zandley te bieden heeft. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor dagbesteding. Al dan niet in overleg met familie wordt u in staat gesteld om zo veel mogelijk zelf keuzes te maken over uw zorg en welzijn.

Typisch Zandley

Dorpse sfeer

Bij Zandley hangt een dorpse sfeer. Omwonenden zijn dan ook regelmatig op de locatie te vinden, bijvoorbeeld voor de bloedprikdienst, een kopje koffie of een warme maaltijd in restaurant De Passage, waar we gedurende het jaar diverse themamaaltijden organiseren. De cliënten kennen elkaar. Ze hebben gemeenschappelijke bekenden en komen veelal uit de buurt, net als de medewerkers en vrijwilligers. Dat maakt dat iedereen zich binnen Zandley snel thuis voelt. Voor iedereen is de ruime en lichte gemeenschappelijke ruimte toegankelijk om andere cliënten en bewoners uit de wijk te ontmoeten. U kunt lekker een drankje aan de bar bestellen en gebruikmaken van de winkel, wasserette, kap- en schoonheidssalon en de computerruimte. Bij mooi weer kunt u ook genieten van het omsloten buitenterras en de tuin.

Gastvrijheidszorg

Gastvrijheid staat hoog in het vaandel bij Zandley. Het streven is dat iedereen zich welkom en vooral thuis voelt. Zandley is onlangs bekroond met de maximale score van vijf gastvrijheidssterren en eindigde daarmee op een tweede plaats voor de meest gastvrije zorglocatie van Nederland. De landelijke jury van Gastvrijheidszorg met Sterren oordeelt: “Zandley staat voor een gezellige sfeer. Iedereen wordt gezien en begroet elkaar. In het vrij nieuwe gebouw is veel aandacht aan een warme inrichting besteed. Het is een plek waar mensen graag wonen en werken en iedereen gelijk is aan elkaar. De gastvrijheid wordt omschreven als een warm bad”.

Eigenheid

Vanzelfsprekend bieden wij de best mogelijke hulp en zorg. Daarbij staat uw eigenheid centraal. Alle cliënten zijn immers anders. U heeft uw eigen geschiedenis, levensverhaal en ervaringen, waarop wij onze zorg en ondersteuning graag laten aansluiten. Wat ons betreft zet u hier uw leven zoveel mogelijk voort zoals u dat wil en gewend was. Vanzelfsprekend in een sfeer van gelijkwaardigheid, verdraagzaamheid en respect.

Wat Mijzo bijzonder maakt… is de aandacht voor mijn persoonlijke levensverhaal

Iedereen is anders

De appartementen

Zandley biedt een diversiteit aan appartementen, afhankelijk van de zorg die u nodig heeft. Er zijn in totaal 50 verpleeghuiszorgappartementen voor mensen met dementie verdeeld over 5 woongroepen. Verder zijn er 59 zorgappartementen waarvan er 19 zijn voor somatische verpleeghuiszorg en 40 als zorgappartement. Er zijn inleunwoningen en aanleunwoningen in en rondom de locatie te vinden, die worden verhuurd via Woonveste. U kunt uw appartement inrichten met persoonlijke meubels en spullen, geheel naar eigen smaak.

Activiteiten

Het is mogelijk om deel te nemen aan de uiteenlopende activiteiten en gebruik te maken van de faciliteiten die zorglocatie Zandley te bieden heeft. Er worden dagelijks diverse activiteiten georganiseerd, zoals koken, wandelen, bewegen of lezen. Op de woongroepen voor cliënten met dementie brengen de medewerkers van het woonzorgteam sfeer in de huiskamers, ondersteund door de medewerkers Welzijn. Bij hen kunt u ook terecht voor een advies op maat. We horen graag waar u behoefte aan heeft. Voor wie behoefte heeft aan bezinning is er wekelijks een algemene kerkdienst. Medewerkers van de pastorale werkgroep zijn er voor alle bewoners die behoefte hebben aan een gesprek, woorden van troost of een luisterend oor. 

Ligging

In het bruisende centrum van Drunen staat zorglocatie Zandley. De wijk is geliefd bij jong en oud, en er is dan ook veel bedrijvigheid. Bij de hoofdingang vindt u een parkeerterrein voor bezoekers, inclusief een aantal mindervalidenparkeerplaatsen.  

Zandley

Burgemeester van de Heijdenstraat 1 5151 HK Drunen

mijnzorgadvies@mijzo.nl 0416 - 317 200

Bekijk in Google Maps

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail