Zonnehof

Hechte verbinding met de wijk bij bruisende locatie in Tilburg

Van harte welkom bij Zonnehof, één van de zorglocaties van Mijzo! Zonnehof is een modern woonzorgcentrum in Tilburg waar een kinderdagverblijf, een fyiotherapiepraktijk en de zorglocatie van Mijzo zich onder één dak bevinden. Bij Zonnehof wonen onder andere cliënten met dementie of een lichamelijke aandoening. Daarnaast is het mogelijk om via TBV Wonen en/of Mijzo een appartement te huren bij Zonnehof. U woont er volledig zelfstandig met de mogelijkheid om gebruik te maken van de (zorg)diensten en faciliteiten van Zonnehof. Ook zijn er mogelijkheden voor dagbesteding. Zonnehof wil het senioren mogelijk maken om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen en daarbij de zelfstandigheid te bewaren.

Typisch Zonnehof

Baken in de wijk

Zonnehof ademt een ‘stadse’ sfeer uit: een groot en modern gebouw met veel faciliteiten waar jong en oud, van binnen én van buiten het gebouw, elkaar ontmoeten. Bijvoorbeeld voor een kopje koffie, een warme maaltijd of een activiteit. Met ruime appartementen, diverse diensten en services en zorg onder één dak doet het gebouw zijn beschrijving ‘baken in de wijk’ eer aan. Het wijkrestaurant en ontmoetingsruimte maken de verbinding met de wijk compleet. Zonnehof streeft na dat ouderen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en deel uit blijven maken van de samenleving. Om die reden werkt het woonzorgcentrum intensief samen met verschillende (wijk)partners en bieden we zorg en begeleiding op maat. Het gebouw met een markante uitstraling biedt alles wat u nu, of in de toekomst nodig heeft.

Woongenot

Bij Zonnehof is woongenot van groot belang. Daarom zijn alle woningen ruim, zijn er prachtige binnentuinen, is er een brasserie met buitenterras en zijn er voorzieningen zoals een winkeltje, een kapsalon, wellness, een restaurant, een ontmoetingsruimte met biljart en nog veel meer. Zonnehof wil senioren een fijne oude dag bezorgen, u staat centraal. We luisteren daarom goed naar de wensen van cliënten en bewoners uit de wijk en spelen hierop in. Zonnehof straalt een persoonlijke en warme sfeer uit, en in het ontwerp van het gebouw lopen flexibiliteit, functionaliteit en schoonheid naadloos in elkaar over. Ook staat veiligheid voorop, om u een prettig en zorgeloos verblijf te bezorgen.

Bijzondere dagbestedingsconcepten

Zonnehof biedt twee bijzondere concepten voor dagbesteding, ontwikkeld naar aanleiding van de vraag vanuit wijkbewoners. Zo biedt dagbesteding ‘Kumpulan Orang Tue’ (letterlijk: bijeenkomst voor de oudere mens) ouderen van Indische en Molukse afkomst de mogelijkheid om samen te komen om de eigenheid van de cultuur te bewaren. Zonnehof biedt de bezoekers van Kumpulan gezelligheid en sociaal contact, net zoals vroeger toen het huis vol familie en visite zat. Zo worden er traditionele recepten gedeeld en jeugdherinneringen opgehaald uit het oude Nederlands Indië, Nieuw Guinea en de Molukken. De bezoekers vormen een hechte groep. De sfeer is vrolijk, open en gezellig. Daarnaast hebben we ‘de Herenkamer,’ een eigentijdse vorm van dagbesteding waarbij acht heren wekelijks samenkomen. De ene week bespreken we een thema dat de heren soms zelf aandragen, de andere week gaan we op excursie, nodigen we een gastspreken uit of wordt er opgetreden.

Wat Mijzo bijzonder maakt… is dat ik voel dat ik nog steeds deel uitmaak van de samenleving

Hechte verbinding met de wijk

De appartementen

Zonnehof beschikt over 48 zorgappartementen, waarvan 27 bestemd voor cliënten met een lichamelijke aandoening en 21 appartementen voor huur via TBV wonen. Daar kunt u volledig zelfstandig wonen met een dienstenpakket van Mijzo en de mogelijkheid om gebruik te maken van de faciliteiten binnen Zonnehof. De zorgappartementen hebben gemiddeld een oppervlakte van 72m2 en beschikken over twee slaapkamers. Daarnaast beschikt Zonnehof over 5 groepswoningen voor 34 cliënten met dementie. Iedere cliënt heeft een eigen kamer en een gedeelde huiskamer. Ook zijn er 34 vrije sectorappartementen van zo’n 90m2 met twee slaapkamers te huur.

Activiteiten

Welzijn staat hoog in het vaandel. Zonnehof biedt daarom een breed palet aan activiteiten. Deze worden door cliënten en (wijk)bewoners druk bezocht. Iedereen is welkom. Voorbeelden van activiteiten die worden georganiseerd zijn lezingen, workshops en bewegingsprogramma’s op locatie. En iedere woensdagavond organiseren we ‘Breek je Week’ met onder andere film, muziek en toneel. U kunt ook klassieke muziekles of computerondersteuning krijgen. U treft regelmatig medecliënten en –bewoners op de fiets in de centrale ruimte, aan de leestafel of bij de biljart. Daarnaast behoren uitstapjes naar het centrum, het zwembad of het dierenpark tot het activiteitenaanbod. We vinden het belangrijk dat u kunt genieten en invulling kunt geven aan de dagen zoals u dat zelf graag wil.

Ligging

Het bijzondere gebouw is gunstig gelegen in de wijk De Reit in Tilburg met vele voorzieningen binnen handbereik.

Zonnehof

Professor Gimbrerelaan 24 5037 EK Tilburg

mijnzorgadvies@mijzo.nl 013 – 462 40 00

Bekijk in Google Maps

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail