Slim incontinentiemateriaal

Slim incontinentiemateriaal

Incontinentie is een veel voorkomend probleem bij ouderen en zorgt voor veel ongemakken. Daarbij is voor zorgmedewerkers het verwisselen van incontinentiemateriaal fysiek zwaar en tijdrovend. Om niet meer te vroeg of net te laat te zijn met het verschonen van het incontinentiemateriaal bij cliënten is de ‘slimme inco’ van Abena Nova ingezet. De ’slimme inco’ is incontinentiemateriaal dat voorzien is van verschillende sensoren die het vochtniveau registreren en via een app doorgeven. Hierdoor vinden verschoningen op het juiste moment plaats, wat resulteert in meer comfort en minder huid- en urinewegproblemen. 

Zorgmedewerkers hoeven bovendien niet meer op standaardtijden handmatig het incontinentiemateriaal te controleren of te verschonen. Slimme inco betekent minder verschoningen, minder verspilling, minder natte bedden en voor de zorgmedewerkers tijdswinst. Doordat we de slimme inco beter kunnen afstemmen op de individuele behoefte van de client wordt de zorg socialer en menselijker.   

Anders werken in de Zorg

Slim incontinentiemateriaal is een project binnen het programma Anders werken in de Zorg, waar Mijzo aan deelneemt. Niet omdat het anders kan, maar omdat het anders moet. Door de groei van het aantal ouderen en de krapte op de arbeidsmarkt moeten we op zoek naar slimme technologische oplossingen die de zorg efficiënter, beter en minder belastend voor zorgmedewerkers maken. Zorgorganisaties bundelen hun krachten om kansrijke nieuwe technologieën in te zetten, te testen en vervolgens op grote schaal in te zetten, met het doel om met minder tijd en inspanning, betere zorg en een fijne (werk)omgeving te bieden.

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail