Mijzo en het ETZ investeren in de toekomst van de zorg in Waalwijk

Het terrein en de gebouwen van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) aan de Kasteellaan in Waalwijk zijn verkocht. Op termijn komen op deze plek een nieuw regionaal gezondheidscentrum en 195 woningen.

Het ETZ en Mijzo investeren in de toekomst van de zorg in Waalwijk. Zij doen dit samen met koper en ontwikkelaar Peters Projectontwikkeling Schaijk BV en DM Equity Partners (investeringsmaatschappij van Mandemakers). Ook PrimaCura (de Huisartsen Spoedpost) krijgt een plek in het nieuwe gezondheidscentrum.

Mijzo realiseert veertig plaatsen voor geriatrische revalidatie en eerstelijnsverblijf (revalidatie- en herstelzorg aan ouderen) in het nieuwe centrum. In het ETZ Waalwijk kan de patiënt straks voor poliklinische en diagnostische tweedelijns en chronische zorg terecht.

Werken aan samenredzaamheid en zelfstandigheid

“Het moet een plek worden waar inwoners, patiënten, cliënten, revalidanten en (zorg)professionals laagdrempelig naartoe komen, ook om elkaar te ontmoeten. Een gezondheidscentrum waarin ‘anders werken’ centraal staat; waar een bijdrage geleverd wordt aan samenredzaamheid om zo zelfstandig mogelijk te blijven. Waarin we de uitdagingen van de ouder wordende samenleving echt samen aangaan”, zegt Mireille de Wee, bestuurder van Mijzo.

Persbericht

Lees voor meer informatie het gezamenlijke persbericht over de verkoop van het ziekenhuisterrein locatie ETZ Waalwijk op de website van het ETZ.

Wat Mijzo nieuwsgierig maakt

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail