Eerste cliënten Mijzo ontvangen vaccin tegen coronavirus

Vandaag zijn de eerste cliënten van Mijzo gevaccineerd tegen het coronavirus. Op meerdere zorglocaties stonden eigen vaccinatieteams paraat om de eerste groep cliënten te vaccineren. Vrijdag 29 en zaterdag 30 januari worden de cliënten op de overige locaties gevaccineerd. Zo ontvangen alle cliënten, die hiervoor toestemming hebben verleend, vóór het einde van dit weekend de eerste vaccinatie.  

Aan alle cliënten en/of hun eerste contactpersoon is vooraf schriftelijk toestemming gevraagd. De bereidheid tot vaccinatie is enorm hoog, het merendeel van de cliënten heeft aangegeven de vaccinaties graag te willen ontvangen. Zo ook een cliënt op zorglocatie Oosterheem in Oosterhout: “Ik heb mijn mouw al opgestroopt, ik ben er helemaal klaar voor. Kom maar op met die spuit!”

Ik heb mijn mouw al opgestroopt,

ik ben er helemaal klaar voor. Kom maar op met die spuit!

– Mevrouw Van Strien, cliënt op zorglocatie Oosterheem, Oosterhout

Voor de cliënten die deze week worden gevaccineerd, staat de herhalingsprik over vier weken op de planning. De verwachting is dat alle verpleeghuisbewoners in Nederland die hiervoor toestemming hebben gegeven, begin maart zowel de eerste, als de herhalingsprik hebben ontvangen. Voor cliënten die onder de verantwoording van hun eigen huisarts vallen en de bewoners van de in- en aanleunwoningen van Mijzo, geldt dat zij de vaccinatie later ontvangen conform de planning die de overheid heeft gemaakt.

Petje af voor alle vaccinatieteams die het vaccineren fantastisch hebben opgepakt. Met een grote glimlach op het gezicht gingen zij van start en ze gaven aan met veel plezier hun steentje te hebben bijgedragen. Complimenten!

Wat Mijzo nieuwsgierig maakt

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail