Eerste verpleegkundig specialist ggz bij Mijzo

Sinds februari van dit jaar hebben we bij Mijzo een verpleegkundig specialist ggz (vs ggz) in dienst. Dit is binnen de verpleeghuiszorg een relatief nieuwe functie, waarbij verpleegkundige behandelingen worden gecombineerd met medisch-psychiatrische en psychologische behandelvormen.

Een aantal jaren geleden is Melanie van Hoof begonnen als verpleegkundige bij locatie De Kloosterhoeve van Mijzo. Daarvoor heeft zij ervaring opgedaan in de ggz. Toen er een vacature vrij kwam voor een opleidingsplaats voor verpleegkundig specialist ggz zag zij dit als mooie kans en heeft meteen gesolliciteerd.

Voor de opleiding is het een vereiste om te werken bij een ggz-instelling. Daarom is Melanie drie jaar in dienst geweest bij Yulius, Het laatste jaar was zij vanuit Yulius gedetacheerd naar De Kloosterhoeve. Wat Melanie met name aanspreekt in de functie is dat er drie elementen in terugkomen die zij heel belangrijk vindt. “In deze rol ben je behandelaar en heb je direct contact met de cliënten. Daarnaast ben je innovator, denk je mee over beleid en werk je aan nieuwe ontwikkelingen. Ook maakt het doen van onderzoek deel uit van deze functie. Het is mooi hoe dit allemaal samenkomt.”

Nu ze haar opleiding heeft afgerond is Melanie werkzaam bij De Kloosterhoeve en De Dotter en richt zich op cliënten met de ziekte van Huntington. Melanie geeft aan dat ze dit een mooie doelgroep vindt om voor te werken. Er is een grote diversiteit aan problemen en de manier waarop de ziekte zich uit en hoe mensen de dingen ervaren is enorm verschillend. Vanuit haar rol kijkt zij samen met een cliënt naar de gevolgen van de ziekte en de invloed op het dagelijks functioneren. “Het is meer dan het stellen van een diagnose. We kijken naar een specifiek probleem en hoe de cliënt hiermee om kan gaan. Een goede samenwerking met de cliënt, familieleden en de verschillende specialisten is hierbij noodzakelijk.”

Melanie hoopt dat er in de toekomst meer verpleegkundig specialisten ggz gaan werken bij Mijzo. Het zou een waardevolle toevoeging zijn op de huidige specialismen binnen de organisatie.

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail