Mijzo zet innovatief in op minder voedselverspilling

Het verminderen van voedselverspilling staat hoog op de agenda binnen de zorg. Voedselverspilling in zorgorganisaties kan worden verminderd door gerichter in te kopen en anders uit te serveren. Helaas blijft er nog te vaak eten en drinken over dat nog goed is voor consumptie.

Mijzo heeft daar iets op bedacht. Als eerste zorgorganisatie in Nederland bieden we via de app Too Good To Go actief eten en drinken aan dat dagelijks overblijft, maar nog goed is voor consumptie. Buurtbewoners kunnen de maaltijden kopen via de app en zetten zo voor een klein prijsje (zo’n één derde van de oorspronkelijke prijs) een heerlijk gerecht op tafel en we gaan voedselverspilling tegen. Veel lokale ondernemers, zoals restaurants, maken hier ook al gebruik van.

Marlou Boers, beleidsadviseur bij ActiZ, appt met Bart Bergmans, manager facilitair bij Mijzo, over dit initiatief. Je leest het gesprek op de website van ActiZ.  

Wat Mijzo nieuwsgierig maakt

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail