Zaterdag 9 december informatiebijeenkomst valpreventie Oosterhout

Op zaterdag 9 december organiseert Mijzo in samenwerking met de gemeente Oosterhout een informatiebijeenkomst over het thema Valpreventie. Hoe blijf ik vitaal en in evenwicht? En wat kan ik zelf doen om mijn valrisico te verkleinen? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens de informatiebijeenkomst op locatie Slotjesveste in Oosterhout. Iedereen is van harte welkom bij de informatiebijeenkomst. Aanmelden is niet nodig.

Behoud van zelfredzaamheid

Hoe ouder je wordt, hoe groter de kans wordt om te vallen. Iedere vier minuten meldt zich een oudere in het ziekenhuis vanwege een val. “Dat legt nu al een enorme druk op de ziekenhuiszorg. Wanneer we niks doen, zal die druk door de vergrijzing alleen maar toenemen”, vertelt fysiotherapeut Cecile Oostelbos. “Een valongeval heeft daarnaast veel impact op de zelfredzaamheid van ouderen. Daar wil Mijzo, samen met de gemeente Oosterhout wat aan doen, ook omdat veel ouderen de wens hebben om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen.”

Samen aan de slag

Tijdens de informatiebijeenkomst zullen fysio-en ergotherapeuten aanwezig zijn en de aanwezigen meenemen in balans, vallen en het voorkomen van valpartijen. Ook wordt al vooruit gekeken naar het valpreventieprogramma Krachtig in Evenwicht, dat binnenkort zal starten.

Tijd & Locatie

Zaterdag 9 december 13.30 -16.30 uur
Slotjesveste  | Van Oldeneellaan 30 | Oosterhout

Wat Mijzo nieuwsgierig maakt

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail