Ontruiming deel Sint Janshof in Vlijmen

13 april – 8.30 uur
Op dit moment is er binnen locatie Sint Janshof geen overlast meer van een chemische lucht. De oorzaak van de overlast lijkt inderdaad veroorzaakt te zijn door een vermorsing van benzine in het riool. Door inzet van een afzuiginstallatie en goede ventilatie is het probleem verholpen.

12 april – 21.50 uur
In de loop van de avond was er opnieuw een licht chemische lucht te ruiken binnen zorglocatie Sint Janshof. Uit voorzorg is de brandweer erbij geroepen. De metingen wijzen uit dat er geen gevaar is voor de cliënten van de zorglocatie en bewoners van de aanleunwoningen. Zij kunnen zonder risico in hun appartement verblijven. Er wordt op dit moment verder onderzocht waar de geur vandaan komt. Uiteraard houden we de situatie nauwlettend in de gaten. Er is permanente bewaking aanwezig. Ook staan er afzuiginstallaties. Als er ontwikkelingen zijn, delen we die op deze webpagina.

12 april – 16.50 uur
Op woensdag 12 april aan het eind van de ochtend zijn de bewoners van de aanleunwoningen en een deel van de cliënten van zorglocatie Sint Janshof van Mijzo in Vlijmen geëvacueerd. Dit na overlast van een chemische lucht. Het gaat om de cliënten die wonen aan de voorzijde van het pand. Een aantal cliënten en medewerkers had hoofdpijnklachten door de geur. De cliënten van de zorglocatie werden opgevangen bij Hotel Prinsen in Vlijmen. Bewoners van de aanleunwoningen werden opgevangen in de raadzaal van het gemeentehuis in Vlijmen.

De brandweer deed metingen om de oorzaak van de geur te achterhalen. Vermoedelijk gaat het om een zogenaamde vermorsing in het riool. Medewerkers van de gemeente spoelden de riolering door. In de loop van de middag nam hierdoor de geur af. Aan het eind van de middag konden de hulpdiensten het ‘sein veilig’ geven. Bij Hotel Prinsen kregen de cliënten de avondmaaltijd aangeboden. Hierna konden ze weer naar huis. De nazorg voor cliënten en medewerkers wordt georganiseerd door Mijzo.

Burgemeester Willemijn van Hees bezocht de bewoners in de raadzaal van het gemeentehuis en bij Hotel Prinsen: “Het is niet niks als je ineens je huis uit moet en zeker niet als je op leeftijd bent. Gelukkig werden de bewoners goed opgevangen bij Hotel Prinsen en op het gemeentehuis en konden ze aan het eind van de middag weer terug naar huis. Ondanks dat dit voor hen en de medewerkers van Sint Janshof een bewogen dag was, ben ik blij om te zien hoe snel iedereen van de hulpdiensten, de gemeente en Mijzo in actie kwam. Dank aan iedereen die heeft meegeholpen!”

Mireille de Wee, bestuurder van Mijzo: “Het is bijzonder om te zien dat iedereen in deze uitzonderlijke situatie zo rustig bleef en op een fijne manier heeft bijgedragen om deze crisis het hoofd te bieden. Gelukkig kunnen alle cliënten en bewoners van de aanleunwoningen weer veilig terug naar huis.”

Wat Mijzo nieuwsgierig maakt

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail