Stichting Vrienden Stromenland stopt

Helaas heeft Stichting Vrienden Stromenland door het gebrek aan nieuwe bestuursleden met pijn in het hart moeten besluiten om zichzelf op te heffen. Meer dan 25 jaar zette de stichting zich in om iets extra’s te doen voor de cliënten van zorglocaties Altenahove, de Lemmenskamp, Antonia, Aernswaert en Goezate. Als laatste toegift kreeg elke zorglocatie een afscheidscadeau.

De stichting was opgericht met als doel geld in te zamelen voor grotere geschenken zoals een rolstoelbus, een televisie of meubilair. In de laatste jaren ging het, mede door de coronapandemie, ook vooral om de kleine dingen zoals een kerstgeschenk of een kaartje. Op verzoek van de stichting traden lokale artiesten en zangkoren belangeloos op voor de cliënten van de zorglocaties.

“Nadat het besluit om te stoppen was genomen, moest een bestemming gevonden worden voor het geld dat de stichting nog in kas had. Het was geld voor de cliënten, dus waar konden we ze blij mee maken? We wilden het geld ook eerlijk verdelen over alle zorglocaties. Uiteindelijk hebben we gekozen voor muurschilderingen van Janine’s Verfdecoraties. Zo zijn hier in Altenahove bloemen geschilderd, zoals op de afdeling Akkerwinde. In Goezate hebben ze een zalmschouw in de Biesbosch geschilderd en in Antonia zijn het veldbloemen en klaprozen. De Lemmenskamp koos voor een tuinset. De cadeaus zijn echt overal supergoed ontvangen.” zo laat Gerina van Tuil, voorzitter van de stichting, weten.

Tot slot was er nog een gift voor de dagbesteding in de Citadel, Goezate en Altenahove. De stichting zelf sloot haar werk af met een lunch met het bestuur van Mijzo, samen met de bestuursleden Annemiek Verstegen, Henk van Putten, Nel Verschoor, Monique Vliegenthart, Reinie Middelkoop en Derma van Mazijk.

Mijzo dankt alle vrijwilligers van de stichting voor hun jarenlange bijdrage en tomeloze inzet.

Wat Mijzo nieuwsgierig maakt

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail