Eekhof

Kleinschalige zorglocatie in hartje Kaatsheuvel voor mensen met dementie

Van harte welkom bij Eekhof, één van de zorglocaties van Mijzo! Eekhof is een kleinschalige zorglocatie in het hartje van Kaatsheuvel die een thuis biedt aan 56 cliënten met dementie, waaronder ook aan jonge mensen met dementie. Daarnaast bieden we dagbesteding en dagbehandeling. Bij Eekhof ervaart u gegarandeerd een gemoedelijke en huiselijke sfeer.

Samen verantwoordelijk

Eekhof moet uw thuis zijn, met alle ruimte om zelf te bepalen wat u kunt of wilt. Dit betekent dat veel zaken blijven zoals u gewend bent. Uw familieleden, vrienden of kennissen blijven betrokken bij uw dagelijks leven. Wij kijken samen met u en uw naasten hoe wij dit het beste kunnen realiseren. Hiervoor gebruiken we de schijf van vijf:

Schijf van vijf

Typisch Eekhof

Zoals thuis

Locatie Eekhof is uitermate geschikt voor kleinschalig wonen in kleine woongroepen. Dat is wonen met een zoveel als mogelijk ‘thuis gevoel.’ In Eekhof wordt zoveel mogelijk geprobeerd om aan te sluiten bij uw vroegere thuissituatie. En hoewel u bij ons een eigen slaapkamer heeft, brengen cliënten en familie in de praktijk veel tijd door in de gezamenlijke huiskamers. We creëren gezelligheid en een gemoedelijke, huiselijke sfeer op allerlei manieren. Onder andere door samen koffie te drinken en gezelschapsspellen te spelen.  

Gastvrijheid

Gastvrijheid is voor Eekhof een pijler met betekenis. We zien dat contacten met familie ontzettend belangrijk zijn voor uw welzijn. Vaste bezoektijden zijn er daarom niet, familieleden zijn altijd welkom. We streven ernaar dat uw bezoek u zoveel mogelijk meeneemt naar Grand Café ’t Hoekske waar u hartelijk wordt ontvangen door één van onze gastvrouwen of -heren. Dit biedt u een gezellig uitje en zo blijft op de woongroepen de rust gewaarborgd. Daarnaast zijn alle huiskamers uitgerust met een keuken waar het familie en vrijwilligers vrij staat om te koken. En er worden regelmatig familieavonden en huiskamerontmoetingen georganiseerd.

Open deuren

Eekhof staat bekend om zijn open deuren. Zowel binnen als buiten bent u overal welkom. De grote buitenruimtes zijn kenmerkend. Alle huiskamers hebben een ruim terras, een balkon en een flinke tuin. De geiten, konijnen, vogels en kippen in de tuin geven een huiselijk gevoel. En er is zelfs een moestuin! Pluk voor het koken gerust kruiden uit eigen moestuin of verzamel verse eitjes van de kippen.

Wat Mijzo bijzonder maakt… is vers koken met kruiden uit eigen moestuin

Echt een thuisgevoel

De kamers

Eekhof heeft een kleinschalige opzet met 56 slaapkamers verdeeld over acht woongroepen. Iedere cliënt heeft een eigen slaapkamer. U kunt uw kamer naar eigen smaak inrichten met persoonlijke meubels en spullen. Elke kamer is standaard uitgerust met een elektrisch verstelbaar hoog-/laagbed, een nachtkastje en een kledingkast.

Activiteiten

Er zijn talloze activiteiten bij Eekhof te beleven zoals karaoke, een beautymiddag, gym voor ouderen, een mannenclub, bingo, massages en nog veel meer. Wekelijks komen de kinderen van het nabijgelegen kinderdagverblijf op bezoek om samen te zingen, te spelen en voor te lezen. De maandelijkse frietkraam en de hoorspelen roepen nostalgische gevoelens op. Met religieuze overtuigingen van bewoners wordt rekening gehouden. Daarnaast bieden wij ook individuele begeleiding die aansluit bij uw wensen.

Eekhof vindt het belangrijk van betekenis te zijn voor de wijk. Naast contact met familie en vrijwilligers, betekenen bewoners uit de wijk anderzijds ook veel voor de cliënten van Eekhof om zich thuis te voelen. Daarom worden wijkbewoners maandelijks uitgenodigd voor een ‘bakske bij de buren’ waar iedereen met volle teugen van geniet. Zo kunt u contact met uw dorpsgenoten blijven houden en de senioren uit de buurt profiteren van de gezelligheid en gemaksdiensten van Eekhof.

Ligging

Eekhof is gelegen in hartje Kaatsheuvel. Desalniettemin is er voldoende parkeergelegenheid voor bezoek. U vindt een parkeerterrein bij de hoofdingang, inclusief een aantal mindervalidenparkeerplaatsen. Aan de achterzijde is een grotere parkeerplaats beschikbaar.

Eekhof

Gasthuisstraat 11 5171 GC Kaatsheuvel

mijnzorgadvies@mijzo.nl 0416 – 301 400

Bekijk in Google Maps

Wat Mijzo nieuwsgierig maakt

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail