Mijzo Kookt

Maaltijden met zorg bereid

Per dag worden er bij Mijzo ruim 1400 warme maaltijden bereidt. Medewerkers zorgen in onze centrale keuken in Waalwijk voor lekkere en verse maaltijden van hoge kwaliteit die dagelijks worden geleverd bij de Mijzo-locaties.

Door het principe, ‘ontkoppeld koken’, worden de maaltijden gekoeld geleverd op de locaties en op een later moment geregenereerd. Door stoom toe te voegen tijdens het regenereren van de maaltijd, wordt het eten gelijktijdig verwarmd zonder het uit te drogen. Zo blijft de kwaliteit van smaak, textuur en uitstraling behouden.

Op het menu

De eet- en dieetwensen van cliënten zijn het belangrijkste speerpunt voor het bereiden van de warme maaltijden. Op de locaties waar de warme maaltijden worden geleverd, kunnen cliënten dagelijks kiezen uit drie menu’s met een voor-,hoofd en nagerecht. De menu’s variëren en passen bij het seizoen. Uiteraard houden we rekening met dieetwensen en allergieën. Voor de samenstelling van de verschillende menu’s organiseren we meerdere malen per jaar bijeenkomsten. De centrale cliëntenraad van Mijzo is hier nauw bij betrokken

Het oog wil ook wat

Voor cliënten met kauw -en slikproblemen heeft Mijzo het kookboek ‘Het oog wil ook wat’ uitgebracht. Kijk hier voor meer informatie.

Zorgadvies: 0800-0202015
Stuur een e-mail